Internetes távkutyaetetőt talált fel egy walesi férfi

MTI Sajtóadatbank, 2012. március 7. 09:12

Távkutyetetőt fejlesztett ki egy brit férfi, amellyel a világ bármely, a világhálóhoz csatlakoztatható pontjáról tud enni adni ebének.

A 30 éves Nat Norris munkája okán sokat van távol otthonától, ez késztette arra, hogy megoldja a távolról etetés problémáját. A neten keresztül üzenetet küld otthonába egy kis számítógépre, amely zümmögni kezd, kutyája pedig a hangra azonnal házi "éttermébe" fárad, és izgatottan várja, hogy egy kis elektromotor megnyissa a falra jó magasan felszerelt tartály, a "kutyatápegység" kis ajtaját, amelyen keresztül a megszabott mennyiségű ebétek zúdul Toby - ez a kutya neve - táljába.

A négyéves eb először nemigen tudta, mi történik, de hamarosan úgy beletanult, mint Pavlov kutyája. Mostanra a zümmögésre azonnal az etetőhöz fut és farkcsóválva várja a falatokat. Gazdája webkamerát is felszerelt a falra, hogy láthassa minden rendben megy-e Walesben, Milford Haven-i otthonában - adta hírül a brit Metro újság.

Kulcsszavak: tudomány

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30