ESET biztonsági megoldás Androidra a Google Play oldalán

forrás Prim Online, 2012. május 3. 10:56

A cyber-veszélyek elleni proaktív védekezésben vezető ESET bejelentette, hogy mától elérhető a Google Playen az Androidos hordozható eszközökre szánt ESET Mobile Security for Android legújabb verziója (korábban Android Market).

Az ESET és a Google Play együttműködésével a felhasználók sokkal kényelmesebben juthatnak hozzá az ESET androidos telefonokra fejlesztett biztonsági megoldásához. A termék legújabb verziója már nemcsak telefonokon, hanem táblagépeken is biztosítja a megszokott védelmet. A táblagépekre kifejlesztett verzió esetében, már közvetlenül a menüből elérhető az a nyelv beállítás, amely 25 lokalizált nyelvopciót kínál fel a felhasználók számára. Természetesen a szoftver mindazon funkciókkal is rendelkezik, amelyek a korábbi verziójú ESET Mobile Security-t népszerűvé tették, ezek közé tartozik a kéretlen SMS/MMS szűrés, a lopásgátló modul GPS helymeghatározással, a SIM kártya azonosítás, a Táv-lezárás és a Táv-törlés is.
Az OSBT globális kutatási projektből – amely az online biztonsági márkák követésével foglalkozik - kiderül, hogy az összes internet felhasználó 36 %-a okostelefonon keresztül kapcsolódik  a világhálóra, 19%-uk mobiltelefont, 10%-uk pedig táblagépet használ. A Gartner felmérése szerint 2011 utolsó negyedévében az okostelefon eladások 50,9 %-a Android operációs rendszerű telefont érintett.

- Ezek a készülékek nem csak személyes adatokat, de titkos üzleti információkat is hordoznak, amelyeket korábban a felhasználók csak az irodai gépeiken tároltak.– jelentette ki Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője. - Az OSBT kutatása szerint a bejelentett adatvesztések 16 %-a biztonsági incidensek következménye. 

- Jelentős növekedés figyelhető meg az Android készülékekre leselkedő veszélyek tekintetében, ezt mutatják az ESET víruskutató laborjainak statisztikái - nyilatkozta az ESET Biztonsági Intelligencia Csoport vezetője, Robert Lipovsky.  - Az új ESET termék nem csak a vírusoktól véd meg az új különös viselkedésalapú érzékeléssel, hanem adatvédelmi funkciókat is nyújt lopás vagy elvesztés esetére. - tette hozzá.

Az ESET Mobile Security for Android tulajdonságai:

·    Egyedülálló viselkedésalapú érzékelés: Gyanús tevékenység érzékelésekor a telefon jelzi a veszélyt.
·    Lopásgátló modul: Több biztonsági szűrő is segíti a felhasználót a telefonon tárolt adatmennyiség megőrzésében, abban az esetben, ha a készüléket ellopják, vagy a tulajdonos elveszíti. A GPS helymeghatározás képes az eltűnt készüléket egy másik telefonról küldött „távparancs”segítségével lokalizálni. A Táv-lezárás funkcióval a készülék lezárható, megakadályozva a jogosulatlan felhasználók hozzáférését az okostelefon adataihoz, míg a Táv-törlés funkció egy egyszerű SMS parancsra reagálva törli az összes tárolt adatot. A SIM kártya azonosítás funkcióval a felhasználó egy olyan listát állíthat össze, amelyen megbízható felhasználók okostelefon/táblagép SIM kártyáit sorolja fel. Illetéktelen SIM kártya behelyezésekor a készülék automatikusan értesítést küld, szöveges üzenet formájában egy megadott alternatív telefonszámra (GSM telefon).
·    Kéretlen SMS/MMS szűrés: Testre szabható lista alapján szabályozható, hogy mely feladóktól érkezhet SMS/MMS üzenet, és melyektől nem, és egyszerűen blokkolhatók az ismeretlen számról érkező üzenetek.
·    Hívás blokkolás: Blokkolja a kéretlen hívásokat mindkét irányban. Hatásos eszköz a gyermekeiket ellenőrizni kívánó szülők kezében.
·    Értesítendő címzettek: Lehetőség van egy vagy több megbízható telefonszám megadására, amelyek riasztási SMS üzenetet fogadhatnak abban az esetben, ha ismeretlen SIM kártyát helyeznek a telefonba. Adott esetben az elfelejtett jelszót nemcsak a felhasználó, hanem a megbízott barát, ismerős, családtag is megváltoztathatja.
·    Biztonsági vizsgálat beépített feladatkezelő segítségével: Minden fontos telefonfunkcióról információt nyújt, beleértve a töltöttségi állapotot, a szabad lemezterületet, a futó folyamatokat, továbbá Bluetooth és a készülék láthatóság funkció is elérhető az eszköz használatával.
·    Új, átgondolt felhasználói felület: Androidhoz és a Google Play áruházhoz igazított grafikus elemek.
·    Uninstall Protection   ̶  Eltávolítás elleni védelem: Jogosulatlan felhasználó nem törölheti az ESET Mobile Security-t a mobil eszközről.

Az ESET Mobile Security-ről több információt talál ezen az oldalon: http://www.eset.hu/otthoni/mobil
A termék itt érhető el a Google Play oldalán:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eset.ems

Kulcsszavak: Eset security Android

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023 szeptember 19-20-án MENTA 2023 – NEXT30! címmel rendezi meg Balatonfüreden az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége jubileumi konferenciáját, ahol a digitális gazdaság következő 30 évének trendjei kerülnek fókuszba az elmúlt három évtized tudására, tapasztalatára és történetére építve. 

2023. augusztus 31. 12:59

A Httpool by Aleph lett a Microsoft Advertising közép- és kelet-európai képviselője

A Httpool by Aleph, a világ egyik vezető digitális hirdetésekkel foglalkozó vállalata képviseli mostantól a Microsoft Advertising-ot 23 közép- és kelet-európai országban*, köztük Magyarországon is. A cég a Microsoft Advertising kampányainak kezeléséért lesz felelős kereső, felhasználói és vásárlási termékeken keresztül.

2023. augusztus 22. 12:59

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

A Magyar Telekom 2023. második negyedéves és első féléves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2023. második negyedévére és első félévére vonatkozó, az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2023. augusztus 10. 10:00

Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a legkeresettebb alapszakokhoz még a tavalyinál is magasabb pontszám volt szükséges a bejutáshoz: a csúcsot az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszak jelentette 480 ponttal. 14 százalékponttal nőtt az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait. 

2023. július 27. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38