Samsung GT-B9120: dupla kijelzős kagylódroid

Farkas Norman, 2012. június 7. 18:05

A dél-koreai gyártó gondolt egyet, és egy olyan területre merészkedett, amelyre eddig csak nagyon kevesen tévedtek: kinyitható androidos mobillal rukkolt elő. A két 3,5 hüvelykes megjelenítővel szerelt GT-B9120 nagyon izgalmas kütyünek ígérkezik, már csak az a kérdés, hogy van-e rá igény. Persze akadnak kivételek, hiszen az okosmobilok között is ta

Az érintőképernyős okostelefonok megjelenésével egyre inkább háttérbe szorultak a kagyló, illetve csúszkás kialakítású eszközök, helyüket átvették az egyetlen hatalmas megjelenítőt felvonultató masinák. Ha manapság valaki egy kinyitható, vagy kicsúsztatható készülékre vágyik, akkor az alsó kategóriás - többnyire bővíthető rendszert nélkülöző - ajánlatok közül kell választania. Persze akadnak kivételek, például a Dell Venue Pro kiválóan ötvözte az érintőképernyőt, a QWERTY gombsort és a "csúsztatós" megoldást, a Sharp pedig egy méretes, kifordítható megjelenítő bevetésével alkotta meg az Aquos 007SH névre keresztelt androidos kagylómobilját, melyből slider változat is készült.

Úgy tűnik, a Samsung is fel szeretné dobni portfólióját, ezért alkothatta meg a GT-B9120 készüléket. Az Android 2.3 Gingerbread operációs rendszer köré épülő masina lelke egy 1,5GHz-es, kétmagos Qualcomm MSM8260 processzor, melyet 1GB RAM és 16GB belső tárhely egészít ki. A gyártó nem spórolt az alkotóelemeken, hiszen a kinyitható telefon fedelén kívül és belül is egy-egy 3,5 hüvelykes, 800 x 460 pixel felbontású Super AMOLED érintőképernyő található, kinyitva pedig egy hagyományos gombsor figyelhető meg a telefon alsó lapján. A WLAN, GPS és Bluetooth modullal, valamint HSPA adatátviteli képességgel felvértezett készülék képalkotási képességeiért egy 1,3 megapixeles előlapi- és egy 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera felel.

A meglehetősen szokatlan, de annál izgalmasabb eszköz a China Unicorn szolgáltató kínálatában jelenik meg először, várható ára ismeretlen.

[Forrás: Unwired View]

 

Kulcsszavak: Samsung

Készülék hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ennek a mobilnak van a legjobb kamerája a DXOMARK szerint

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38