Mennyi az annyi? - Új roamingtarifák az Unióban

forrás Prim Online, 2012. július 3. 14:19

Július elseje óta jelentősen csökkentek a mobiltelefon használat költségei az EU (plusz Norvégia, Izland és Liechtenstein) területén. A hanghívás, hívásfogadás és SMS költségeit a három hazai hálózatos szolgáltató nagyon hasonlóra „kalkulálta”, a mobilinternetezésnél azonban nagyobbak a különbségek, különösen ha különféle opciós csomagokat is igénybe vesszük. Azt, hogy a megváltozott uniós szabályok szerint mennyiért is telefonálhatunk/internetezhetünk külföldön, Márton György ma összefoglalta blogjában, ebből ismertetünk néhány fontos adatot.

 

A hanghívás külföldről haza még most is száz forint felett van percenként, viszont a hívásfogadás az említett országokban Magyarországról percenként 29,4 Ft-ba kerül, csakúgy, mint az SMS küldés.  

Az igazi újdonság azonban - mint olvashatjuk a Telefonközpont blogban - a mobil internetezés, levelezés, adatforgalmazás területén jelentkezik:  1MB adat forgalmazása (le- és feltöltése) július elsejétől nem kerülhet többe, mint 259 Ft. A kalkulációk után a három hazai szolgáltató 247-258 forintos megabájtonkénti árat állapított meg (a legolcsóbb a Telenor, a legdrágább a Vodafone, míg a T-Mobile a középutas 251,9 forinttal). A másik újdonság, hogy az elszámolás kilobájtonként történik a korábbi 100 kilobájtos egységekkel szemben, s ez a rövid levelek letöltésénél jelentős megtakarítással jár. 

Ez persze önmagában még nem jelenti, hogy kedvünkre internetezhetünk, egy-egy képben gazdag portál nyitóoldalának letöltése 2 MB (vagyis 500 forint) is lehet, de előbb vagy utóbb minden szolgáltató kénytelen lesz kitalálni azokat a netezésre valóban alkalmas kiegészítő csomagokat, amelyekkel a T-Mobile és a Vodafone már elő is rukkolt. Ilyen csomag a Vodafone-nál az Európai Napijegy szolgáltatás, ami napi 990 forint ellenében belföldi percdíjakat és 50 megabájtnyi roaming adatforgalmat biztosít. A T-Mobile pedig három roaming-opciót kínál ügyfeleinek a Travel&Surf csomagban. 

A szolgáltatók roaming tarifái: Telenor, T-Mobile, Vodafone.

 

Kulcsszavak: tarifa roaming

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023 szeptember 19-20-án MENTA 2023 – NEXT30! címmel rendezi meg Balatonfüreden az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége jubileumi konferenciáját, ahol a digitális gazdaság következő 30 évének trendjei kerülnek fókuszba az elmúlt három évtized tudására, tapasztalatára és történetére építve. 

2023. augusztus 31. 12:59

A Httpool by Aleph lett a Microsoft Advertising közép- és kelet-európai képviselője

A Httpool by Aleph, a világ egyik vezető digitális hirdetésekkel foglalkozó vállalata képviseli mostantól a Microsoft Advertising-ot 23 közép- és kelet-európai országban*, köztük Magyarországon is. A cég a Microsoft Advertising kampányainak kezeléséért lesz felelős kereső, felhasználói és vásárlási termékeken keresztül.

2023. augusztus 22. 12:59

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

A Magyar Telekom 2023. második negyedéves és első féléves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2023. második negyedévére és első félévére vonatkozó, az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2023. augusztus 10. 10:00

Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a legkeresettebb alapszakokhoz még a tavalyinál is magasabb pontszám volt szükséges a bejutáshoz: a csúcsot az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszak jelentette 480 ponttal. 14 százalékponttal nőtt az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait. 

2023. július 27. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38