Mennyi az annyi? - Új roamingtarifák az Unióban

forrás Prim Online, 2012. július 3. 14:19

Július elseje óta jelentősen csökkentek a mobiltelefon használat költségei az EU (plusz Norvégia, Izland és Liechtenstein) területén. A hanghívás, hívásfogadás és SMS költségeit a három hazai hálózatos szolgáltató nagyon hasonlóra „kalkulálta”, a mobilinternetezésnél azonban nagyobbak a különbségek, különösen ha különféle opciós csomagokat is igénybe vesszük. Azt, hogy a megváltozott uniós szabályok szerint mennyiért is telefonálhatunk/internetezhetünk külföldön, Márton György ma összefoglalta blogjában, ebből ismertetünk néhány fontos adatot.

 

A hanghívás külföldről haza még most is száz forint felett van percenként, viszont a hívásfogadás az említett országokban Magyarországról percenként 29,4 Ft-ba kerül, csakúgy, mint az SMS küldés.  

Az igazi újdonság azonban - mint olvashatjuk a Telefonközpont blogban - a mobil internetezés, levelezés, adatforgalmazás területén jelentkezik:  1MB adat forgalmazása (le- és feltöltése) július elsejétől nem kerülhet többe, mint 259 Ft. A kalkulációk után a három hazai szolgáltató 247-258 forintos megabájtonkénti árat állapított meg (a legolcsóbb a Telenor, a legdrágább a Vodafone, míg a T-Mobile a középutas 251,9 forinttal). A másik újdonság, hogy az elszámolás kilobájtonként történik a korábbi 100 kilobájtos egységekkel szemben, s ez a rövid levelek letöltésénél jelentős megtakarítással jár. 

Ez persze önmagában még nem jelenti, hogy kedvünkre internetezhetünk, egy-egy képben gazdag portál nyitóoldalának letöltése 2 MB (vagyis 500 forint) is lehet, de előbb vagy utóbb minden szolgáltató kénytelen lesz kitalálni azokat a netezésre valóban alkalmas kiegészítő csomagokat, amelyekkel a T-Mobile és a Vodafone már elő is rukkolt. Ilyen csomag a Vodafone-nál az Európai Napijegy szolgáltatás, ami napi 990 forint ellenében belföldi percdíjakat és 50 megabájtnyi roaming adatforgalmat biztosít. A T-Mobile pedig három roaming-opciót kínál ügyfeleinek a Travel&Surf csomagban. 

A szolgáltatók roaming tarifái: Telenor, T-Mobile, Vodafone.

 

Kulcsszavak: tarifa roaming

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tapasztalja meg a legendás játékot

A világ egyik vezető játékmonitor1 és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC nemrég egy teljesen új termékkategóriát vezetett be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: az AGON PRO-t. Most két további, kivételes specifikációjú modellel bővül a kínálat: a HDR400 támogatással rendelkező 31,5 hüvelykes (80 cm) AG324UX modellel (4K @ 144 Hz) és a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG274FZ (FHD @ 260 Hz) modellel. Az erőteljes, élénk színek érdekében mindkét modell IPS panellel rendelkezik és az extra sima, szellemképektől mentes megjelenítésért 1 ms GtG válaszidőt kínál.

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

Egyre több területen alkalmazzák és tesztelik a drónokkal való csomagszállítás lehetőségét. Ezek az eszközök az egészségügytől a hadiiparig számos folyamatot könnyíthetnek meg például azzal, hogy a nehezen megközelíthető vagy katasztrófa sújtotta területekre is képesek ételt vagy gyógyszert szállítani. A drónnal való szállítást forradalmasíthatja egy magyar fejlesztésű, könnyű szállítódoboz, amiben a tárgyak rögzíthetők, így többek között folyadékok biztonságos szállítását is lehetővé teszi.

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

Minden korábbi évnél jobban szerepelt a  világ harminc országának 15 és fél éves, vagy ennél fiatalabb diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpián (eJOI) a magyar csapat: a hazai diákok egy arany-, egy ezüst-, és három bronzéremmel távoztak a megmérettetésről.

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

A Xiaomi Corporation fogyasztói elektronikai és intelligens eszközöket gyártó vállalat, amelynek középpontjában az IoT platformon keresztül kommunikáló okoseszközök és okos hardverek állnak, nyilvánosságra hozta nem hivatalos, konszolidált beszámolóját a 2021. június 30-án zárult három és hat hónapos időszakra.

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

Napra pontosan negyven évvel ezelőtt mutatkozott be az első IBM PC, az a személyi számítógép, amely minden bizonnyal a legnagyobb hatást gyakorolta az emberek életére. Bár az amerikai PC hivatalosan csak négy évvel később jutott el Magyarországra, a vasfüggöny mögött, Budapesten már 1982-ben elkészült a Proper-16 nevet viselő klónja – amely egyben a legelső európai PC/XT-klón.

2021. augusztus 12. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20