Megfelelő a fesztivál zajszintje

MTI Sajtóadatbank, 2012. augusztus 7. 08:59

Nem haladta meg a megengedett határértéket a Sziget fesztivál zajszintje hétfőn a főváros három kerületében nem sokkal éjfél előtt elvégzett mérések eredménye szerint.

Gerendai Károly főszervező az MTI-nek azt mondta, az idei fesztiválon problémát okozhatott volna, hogy sok színpad helye megváltozott, illetve hogy a hőségben másképpen terjed a hang, de végül rendben volt a zaj szintje. A rendezvényen úgynevezett limiterekkel szabályozzák a zenét, így a szerkezetnek köszönhetően nem lehet hangosabb a megengedettnél - fűzte hozzá. A 20. Sziget fesztivál zajszintjét három kerületben, a III.-ban, a XIII.-ban és a IV.-ben mérték több helyszínen; a zaj sehol nem lépte túl a megengedett határértéket. Millei Lajos, a mérést végző igazságügyi szakértő elmondta, hogy a szabályok értelmében éjjel 55 decibel, nappal pedig 65 decibel a megengedett érték; a méréseket egy hatóságilag hitelesített géppel végezték.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27