5 éves az App Store

Czipperer Dia, 2013. július 10. 15:30

Ma (szerdán) ünnepli hivatalosan 5. születésnapját az Apple saját online áruháza, az App Store, melynek alkalmából ingyenes applikációkkal kedveskednek a felhasználóknak.

Az App Store definiálta számunkra a letöltés fogalmát okostelefonokra, hiszen hasonló jellegű áruház előtte nem létezett. Mindennek már 5 éve. Az Android Marketként induló Google Play még csak októberben ünnepli majd félévtizedes évfordulóját.

 

Sajnos azonban hiába az elsőség, a Google Playnek már sikerült lenyomnia vetélytársát, bár a lehengerlő számok terén bizonyított már többször is az App Store. Nemrég például elérte a letöltött appok száma az 50 milliárdot – a tavalyihoz képest duplázott –, és már több mint 900 ezer program érhető el (kezdetben mindössze 500 applikáció volt).

 

Az adatok szerint a felhasználók percenként 800 alkalmazást töltenek le, havonta pedig az 1 milliárdot is eléri a számuk. Mi sem bizonyítja az App Store népszerűségét, hogy induláskor, az első három napban már 10 millió letöltést tudtak generálni az 500-as kínálattal.

 

Viszont a konkurencia ott lapul „minden bokorban”, hiszen a legtöbb platformnak van már saját alkalmazásboltja (Google Play, Windows Phone Store, Blackberry App World, Playstation store). Így folyamatosan fejlődnie kell ahhoz, hogy a felhasználók „platformhűek” legyenek.

 

 

E jeles napot kihasználva az Apple jövő hétig öt játékot és alkalmazást kínál ingyen iPhone, iPad és iPod touch felhasználóinak. Az ajánlatok között van az Infinity Blade 2 is, amelynek normál ára 4,99 font, és a Where’s my Water?, Traktor Dj, Day One és a Tiny Wings is.

 

Forrás: CNET, Telegraph

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

A Deutsche Telekom a Mobile World Congress (MWC) idei eseményén az emberközpontú technológiát helyezi a középpontba. A "Giving Technology a Heartbeat" mottó alatt a vállalat 2023. február 27-től Barcelonában mutatja be a hálózatok és a digitális világ izgalmas innovációit.

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

A Hack3 hackathon rendezvény egy izgalmas esemény a technológiai szakértők és a kreatív gondolkodású emberek számára. A rendezvényt február 24. és 26. között tartják, amely során a résztvevők közösen dolgoznak új technológiai megoldások kialakításán. A versenyzőknek lehetőségük van bemutatni kész megoldásaikat a zsűri előtt, és a legjobbak értékes nyereményeket nyerhetnek. A megbízó cégek pedig rövid idő alatt tudnak az általuk lefejleszteni kívánt termékhez közel kerülni. 

2023. február 19. 13:20

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

A cég hivatalos blogoldalán közzétett nyilatkozat szerint a Google Bard egyelőre felhasználók válogatott csoportjának lesz elérhető, de heteken belül a széles nyilvánosság számára is megnyílik majd.

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

21. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, Az Év Honlapja pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre 227 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 68 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a Virágbéke lett.

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

Az LG Electronics (LG) a Life’s Good díjjal olyan globális innovátorokat támogat, amelyek vállalják, hogy segítenek jobb életkörülményeket teremteni mindenki számára. A verseny fődíját a dél-koreai Dot Inc. kapta.

2023. január 26. 14:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08