5 éves az App Store

Czipperer Dia, 2013. július 10. 15:30

Ma (szerdán) ünnepli hivatalosan 5. születésnapját az Apple saját online áruháza, az App Store, melynek alkalmából ingyenes applikációkkal kedveskednek a felhasználóknak.

Az App Store definiálta számunkra a letöltés fogalmát okostelefonokra, hiszen hasonló jellegű áruház előtte nem létezett. Mindennek már 5 éve. Az Android Marketként induló Google Play még csak októberben ünnepli majd félévtizedes évfordulóját.

 

Sajnos azonban hiába az elsőség, a Google Playnek már sikerült lenyomnia vetélytársát, bár a lehengerlő számok terén bizonyított már többször is az App Store. Nemrég például elérte a letöltött appok száma az 50 milliárdot – a tavalyihoz képest duplázott –, és már több mint 900 ezer program érhető el (kezdetben mindössze 500 applikáció volt).

 

Az adatok szerint a felhasználók percenként 800 alkalmazást töltenek le, havonta pedig az 1 milliárdot is eléri a számuk. Mi sem bizonyítja az App Store népszerűségét, hogy induláskor, az első három napban már 10 millió letöltést tudtak generálni az 500-as kínálattal.

 

Viszont a konkurencia ott lapul „minden bokorban”, hiszen a legtöbb platformnak van már saját alkalmazásboltja (Google Play, Windows Phone Store, Blackberry App World, Playstation store). Így folyamatosan fejlődnie kell ahhoz, hogy a felhasználók „platformhűek” legyenek.

 

 

E jeles napot kihasználva az Apple jövő hétig öt játékot és alkalmazást kínál ingyen iPhone, iPad és iPod touch felhasználóinak. Az ajánlatok között van az Infinity Blade 2 is, amelynek normál ára 4,99 font, és a Where’s my Water?, Traktor Dj, Day One és a Tiny Wings is.

 

Forrás: CNET, Telegraph

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új keresőt fejleszt a Google

A Google egy teljesen új, mesterséges intelligencia által működtetett keresőmotort fejleszt, amelyet Magi projektnek neveznek, hogy személyre szabottabb élményt nyújtson a felhasználóknak. A felhasználói igények előrejelzésével ez a technológia beszélgetésalapú keresési élményt hoz létre, relevánsabbá és vonzóbbá téve a keresési eredményeket. Ez a radikális változás megköveteli, hogy a vállalkozások az új keresőmotor AI-alapú megközelítéséhez igazítsák SEO-stratégiájukat.

2023. április 24. 20:01

10 ezer amerikai dollárt nyerhetnek a Huawei XMAGE Awards fődíjasai

Kiírták a Huawei nagyszabású nemzetközi mobilfotós pályázatát, a HUAWEI XMAGE Awards 2023-at (korábban NEXT IMAGE Awards), melyen az elmúlt években több ízben is magyar siker született. Az idei megmérettetésre a világ minden tájáról kilenc kategóriában várják a fotós és videós alkotásokat, a legjobb pályaműveket beküldők pedig akár fejenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülhetnek. A pályaművek beküldési határideje 2023. augusztus 15., a nevezett alkotásokat neves nemzetközi zsűri bírálja el.

2023. április 13. 11:26

Ezekre a webcímekre figyeljen, ha nem akarja, hogy átverjék

Az utóbbi időben Magyarországon is egyre elterjedtebbek az adathalász oldalak, amelyek sok esetben nagyon megtévesztő webcímeket használnak. Mit tehetünk azonban, ha nem szeretnénk, hogy a személyes adataink illetéktelenek kezébe kerüljenek?

2023. április 4. 21:44

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39