A Beachegg idén nyáron teljesen megújulva ébred fel “téli álmából”

forrás: Prím Online, 2017. május 24. 11:55

A tavalyi év egyik legizgalmasabb magyar talámánya a Beachegg idén nyáron teljesen megújulva ébred fel “téli álmából”. A könnyebb, hangosabb, tömeges gyártásra alkalmas prototípust idén nyáron bárki élesben tesztelheti. Az új széria - a tavalyi sikereket megismételve - a bécsi Pioneers legjobbjai között debütál.

 

A tavaly megismert, strandi lopások kivédésére szolgáló magyar strandtojás története csak most kezdődik el igazán. Az elmúlt fél év során végképp bizonyságot nyert, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi strandokon magas a viszonteladói kereslet a dizájn-széf nyújtotta biztonsági szolgáltatásra. Az alkotók legfrisebb piackutatásából kiderül, hogy  Magyarország több, mint 300 strandja közül 91 lenne nyitott a Beachegg befogadására, és az óriási nemzetközi érdeklődésnek köszönhetően okkal feltételezhető, hogy ehhez hasonló, ha nem nagyobb arány várható a nemzetközi turisztikai piacon is.

 

 

A korábbi prototípushoz képest a fejlesztői csapat egy olyan új 60 darabból álló szériát készített el az idei nyárra, ami már akár több ezres darabszámú gyártásra is kiválóan alkalmas. Újra lett tervezve a zármechanika és az elektronika, sikerült csökkenteni a széf súlyát és olyan hangosra cserélni a riasztást, hogy még a legelvetemültebb strandtolvajnak is inába száljon a bátorsága, ha meghallja a visító hangot.

 

Az új szérián felül elkészült a Beachegg helyszíni üzembehelyezéséhez szükséges recepciós pavilon is, ahol a pihenésre vágyó fürdőzők kikölcsönözhetik az egyes széfeket.

 

 

“A Beachegg stand megalkotásánál egyrészt a kedvenc, szinte már a védjegyünkké vált, összetéveszthetetlen tojásformára hagyatkoztunk, másrészt számításba vettük, hogy a minden irányból körüljárható forma látványos hirdetési felületet biztosít majd azoknak a leendő partnereinknek, akik szeretnének élni az értékmegőrző szolgáltatásunkkal és saját brandjük szerint feldíszíteni a pavilont." - mondta el Halmi Gergő, a strandszéf feltalálója.

 

A júniusi Pioneers Fesztivál után a Beachegg több hazai fürdőhelyen éles tesztelés alá lesz vetve. Jelenleg néhány Budapest és Balaton környéki stranddal folynak a tárgyalások, de az alkotók nyitottak a további megkeresésekre. Ha minden a tervek szerint halad és sikerül a felfokozott nemzetközi érdeklődést szerződésekre váltani, a magyar találmány jövő nyáron már legalább három mediterrán országban is jelen lesz.

 

 

Hogyan működik a Beachegg?

A tojásokba mozgásérzékelő szenzorok, egy a mobiltelefonokból ismert SIM kártya és egy GPS vevő kerültek. A riasztott állapotban lévő tárgy a SIM kártya segítségével lokációs adatokat küld a szervernek. Ha a tojást megmozdítják, a szenzorok ezt érzékelik, a riasztó rendszer sípolni kezd és jelzést küld az alkalmazásnak, hogy baj van. A GPS vevő a műholdak alapján meghatározza a Beachegg koordinátáit és elküldi a pontos lokációt a szervernek, ami kommunikál a Beachegg applikációval. Riasztás esetén az üzemeltető strand, szálloda vagy fürdő biztonsági őrének telefonja megmutatja a tojás pontos pozícióját, valamint folyamatosan tárolja is azt, így lopás esetén pontosan visszakövethető, hogy merre haladt és hol van az utolsó ismert tartózkodási helye.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bet365 – két évtizede a sportfogadás szolgálatában

Közel 20 éves a Bet365 brit bukméker oldal, amely a különféle sportfogadásokon felül kaszinós játékokat is kínál a fogadni vágyó felhasználók számára.

2020. január 23. 20:25

Banksy végre Budapesten!

Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is láthatunk Banksy, a földkerekség legismertebb graffiti művészének világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében, február 1-től a Tesla Loftban.

2020. január 20. 16:56

Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja

Szerdán késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.

2020. január 16. 16:13

Ezek az újdonságok érkeznek jövőre az HBO GO-ra

Lassan lezárul 2019 és ezzel együtt az évtized is. Ahogy megszokhattuk, az HBO igyekszik minden évben a legjobb tartalmakat, legizgalmasabb sorozatokat elhozni az előfizetőknek. Az alábbi összeállítás bemutatja, hogy milyen új sorozatok, új évadok, európai saját gyártású címek illetve vásárolt tartalmak érkeznek az HBO online videótárába 2020-ban.

2019. december 24. 14:06

John Newman a SZINen

A hazai fesztiválfanok egyik legszeretettebb világsztárja, a kirobbanó erejű koncertjeiről ismert John Newman 2020 augusztus végén, az utolsó hazai nagyfesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napokon lép majd fel. A SZIN szervezői most a karácsonyfa alá tettek három hazai kedvencet is: jön majd Szegedre a Magna Cum Laude, a Bagossy Brothers Company és a 2020-ban 20. születésnapját ünneplő 30Y is. SZIN 2020: augusztus 26-29-ig.

2019. december 19. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás