A HTC bejelentette az újdonságait

forrás: Prím Online, 2020. február 21. 10:47

A HTC VIVE az eddigi legsokoldalúbb VR termékvonalával, a cserélhető előlapok lehetőségével, új horizontokat nyit. A HTC bejelentette a VIVE Cosmos teljes sorozatának megjelenését – három új termékkel, valamint három új moduláris headset-előlappal bővül még tovább a VIVE Cosmos funkciókészlete. 

A VIVE Cosmos egy prémium, PC-alapú VR rendszer, amely a cserélhető előlapokon keresztül képes együtt növekedni a felhasználók idővel változó, növekvő igényeivel, mindeközben végig garantálva az egész Vive Cosmos sorozatra jellemző lenyűgöző látvány- és kényelemi funkciókészletet.

 

Most megjelenő új termékek:

 

“ A felhasználóink ámulatba ejtő VR élményre vágynak, ezért is tölt el bennünket nagy büszkeséggel, hogy bejelenthetjük az új termékcsaládunkat, amely a különböző VR felhasználási módokhoz, területekhez testre szabottan igazodva került kifejlesztésre”, mondta Yves Maître, a HTC elnök-vezérigazgatója. “Jelenleg a Vive Cosmos valóban a legsokoldalúbb, elérhető VR eszköz. A Vive Cosmos magas minőséget, kényelmet és a VR, valamint XR élmény jövőbeli fejlesztésének lehetőségét kínálja mindenkinek, a VR világ kezdő felfedezőitől kezdve, egészen a komoly igényekkel előálló üzleti felhasználókig; mindezt olyan opciókkal biztosítja, mint például az előlap cseréjével megoldható vezeték nélküli módra váltás.”

 

VIVE Cosmos Platform

 

Minden VIVE Cosmos eszköz úgy került kialakításra, hogy az iparág élvonalát képviselő teljesítmény és kiviteli minőség mellett kínálja a funkciók sokaságát, itt nem számít az eszköz verziószáma, sem az, hogy mikor indul el a felhasználó a saját Vive Cosmos útján.

 

Előlap-csere: A VIVE Cosmos cserélhető előlapjaival a felhasználók igényeivel együtt növelhető, változtatható az eszköz funkciókészlete. Egy jövőbeli frissítéshez, vagy a teljesítmény fokozásához nem kell mást tenni, csak kicserélni az előlapot egy újra.

 

Egy mozdulat a való világ elhagyása: Az innovatív felhajtható szemüvegrész kialakításának köszönhetően a Vive Cosmos-szal egyetlen mozdulat a váltás a valódi és a virtuális valóság között. A Vive Cosmos ez mellett olyan kényelmi és ergonómiai funkciókat kínál, amelyeken keresztül a virtuális valóságba történő elmerülés minden eddiginél kényelmesebb és élvezetesebb lehet.

 

Lenyűgöző látvány: Minden Vive Cosmos eszköz ugyanazzal a nagyszerű, 2880 x 1700 kombinált pixeles felbontású kijelzővel rendelkezik – ez 88%-os növekedést jelent az első Vive eszközhöz képest –, és ez biztosítja a szövegek és a grafika kristálytiszta megjelenítését is.

 

VIVE Cosmos Elite

A Vive Cosmos Elite eszközben ötvöződik a külső tracking technológia precizitása és az inside-out tracking rugalmassága, ezzel szolgálva ki a VR szórakozás lelkes rajongóinak igényeit.

 

A Lighthouse alapállomás technológiájának kihasználásával a felhasználók megtapasztalhatják a Steam VR tracking erejét és pontosságát. A Vive Cosmos Elite ezen felül támogatja a Vive ökoszisztéma perifériáit, például a Vive Tracker-t – ez biztosítja, hogy a VR vezérlők eddig még soha nem tapasztalt módon legyenek képesek a beérkező impulzusok befogadására. A kiegészítőként megvásárolható Intel WiGig adapter a vezeték nélküli önfeledt VR élményt garantálja.

 

A Vive Cosmos Elit csomagja tartalmaz egy előre telepített külső tracking előlapot, 2 SteamVR alapállomást, és két Vive kontrollert. A külső tracking előlap használható az 1.0 és a 2.0 alapállomásokkal, valamint az eredeti Vive és Vive pro kontrollerekkel is, ráadásul az eredeti Vive Cosmos inside-out tracking funkciós előlap cseréje is gyerekjáték.

 

A Vive Cosmos Elite olyan speciális játékokhoz lett kifejlesztve, mint például a Pistol Whip, a Superhot, és az Audica, vagy mint a multiplayeres VR alkalmazás, a Battlewake.

 

A Vive Cosmos Elit csomaghoz várhatóan 355.000,-Forintos áron lehet majd hozzájutni, még ebben a negyedévében. A külső tracking előlap külön és világszerte is elérhető lesz majd valamikor a második negyedévben, 60.000 Forint körüli áron azok számára, akik már rendelkeznek Vive Cosmos vagy Vive Cosmos Play eszközzel.

VIVE Cosmos XR

A VIVE Cosmos XR szintén egy, a következő önálló eszközökből álló sorozatból, és ugyanúgy az alap Vive Cosmos-szal is kompatibilis, moduláris előlappal érkezik, az élmény, amit most először tesz elérhetővé a Vive Cosmos eszközön pedig nem más, mint a kiváló minőségű XR átviteli kamerák. Az idei év második felében várható a fejlesztőknek szánt eszköz megjelenése, a Vive Cosmos közel tökéletes látvány-átvitelt biztosít, amely a VR kijelző legnagyobb részét használja (akár 100 fokos belátási szöggel), ezzel biztosítja a való és a virtuális világ egymásba integrálását.

 

Például a Vive Sync, a vállalat kollaborációs eszköze integrálni fogja a Vive Cosmos XR funkcionalitását, így a virtuális objektumokat valós környezetben lehet majd megjeleníteni, ez pedig tovább szélesíti a VR- alapú meetingekben rejlő lehetőségeket.

 

A kiváló minőségű átviteli kamerákkal a Vive Cosmos XR kombinálja a való világ látványának éles kontúrjait, összemosva ezeket a virtuális valóságéval. A Vive Cosmos XR eszközre vonatkozó további információk a következő GDC konferencia után lesznek elérhetőek.

VIVE Cosmos Play

A Vive Cosmos Play ablakot nyit az új VR felhasználók részére, még könnyebbé teszi a prémium VR élmény elérését. A Vive Cosmos Play 4 kamerás inside-out trackinget használ, ezzel indítva el a felhasználókat a virtuális élmények világába, és természetesen ez az eszköz is együtt tud majd nőni a felhasználói igényekkel.

 

A Vive Cosmos Play eszközt a VR világba frissen belépőknek ajánljuk, olyan élmények és alkalmazások megtapasztalásához, mint a Viveport Video, az Angry Birds VR: Isle of Pigs, a The Curious Tale of the Stolen Pets, és a A Fisherman’s Tale.

 

Üzleti és múzeumi környezetben is többet kínál a Vive Cosmos Play: egyszerűen használható VR lehetőséget, amely megfizethetőbb árával szélesebb körök számára teszi elérhetővé a VR élményt.

 

A Play felhasználók egyszerűen frissíthetik a Vive Cosmos készüléküket a Vive VR tartozék kínálatából, ahol például a moduláris előlapok is megtalálhatóak. A Vive Cosmos Play eszközről szóló további információk várhatóan már a jövő hónaptól elérhetőek lesznek.

VIVE Cosmos

Azon felhasználók számára, akik opcionális trackingre vágynak az inside-out tracking mellett, a Vive Cosmos hat kamerája további függőleges és derékmagasságú követési lehetőséget kínál két új kamera beiktatásával. A Vive Cosmos nem csak látványvilágban, ergonómiailag és moduláris funkcionalitásban erős, de a vezeték nélküli adapterrel is kompatibilis. A termék jelenleg 299.000 Forintos áron vásárolható meg, amihez a hatkamerás előlap kb. 60.000 Forintos áron, önállóan beszerezhető tartozékként is elérhető lesz, valamikor a második negyedévben.

Előrendelés és további információ

A Vive Cosmos Elite március 4-től lesz előrendelhető a hazai kiskereskedelmi hálózatban oldalon. A többi, Vive Cosmos sorozatba tartozó termék elérhetőségéről és áráról szóló pontos információk majd a jövő hónapban lesznek elérhetőek.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két OPPO termék is "Best Product" elismerést kapott

Az OPPO okoseszköz gyártó két kategóriában is megkapta a Best Product elismerést a világ legrangosabb audiovizuális és mobilelektronikai szakmai médiumainak díjátadóján. Idén a márka csúcskategóriás zászlóshajója, az OPPO Find X5 Pro nyerte el a Best Product díjat Advanced Smartphone kategóriában, az OPPO Enco X2 bluetooth fülhallgatót pedig a legjobb hallójárati fülhallgatónak találta a nemzetközi szakértőkből álló zsűri.

2022. augusztus 17. 15:32

Negyvenedik alkalommal is kiosztották az EISA-díjakat, a TP Vision négy elismerésben részesült

A TP Vision folyamatos törekvéseinek célja, hogy a Philips TV- és hangtermékekkel továbbra is kijelöljék az AV-piac mások által referenciának tekintett sztenderdjeit. A vállalat ezen törekvéseit újfent négy díjjal jutalmazta az EISA a 2022/23-as időszakra vonatkozóan: idén a márka három EISA TV díjat és egy EISA Audio díjat vihetett haza.

2022. augusztus 17. 12:43

Új gyerek okosórával jelentkezik a norvég Xplora

Az Xplora, az 5 és 12 év közötti gyermekek számára készült okosórák világelső gyártója piacra dobta legújabb készülékét, az új XGO3-at. A még gyorsabb, pontosabb és strapabíróbb okosórák már a hazai piacon, a Media Markt üzleteiben is elérhetőek.

2022. augusztus 16. 15:10

Érkezik a Samsung eddigi legnagyobb és legerősebb órája

A Samsung bejelentette a Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro termékek érkezését, amelyek továbbfejlesztett funkciókkal rendelkeznek az egészségünk megőrzését szolgáló mindennapi szokások kialakításáért.  

2022. augusztus 11. 14:07

A NISMO-val és a TOM’S-szal is együttműködött a Casio

Bár az idei szezonban a Casio nem szponzorálja a AlphaTauri Forma 1-es csapatot, ennek ellenére a japán óramárka továbbra sem tette félre a motorsportok és a sebesség iránti szenvedélyét. „Mindezt jól bizonyítja a NISMO-val, valamint a TOM’S versenycsapattal történő együttműködés, amelynek keretében limitált szériás Edifice modellekre tehetnek szert a Casio márka szerelmesei” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2022. augusztus 6. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40