A NISMO-val és a TOM’S-szal is együttműködött a Casio

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 6. 14:03

Bár az idei szezonban a Casio nem szponzorálja a AlphaTauri Forma 1-es csapatot, ennek ellenére a japán óramárka továbbra sem tette félre a motorsportok és a sebesség iránti szenvedélyét. „Mindezt jól bizonyítja a NISMO-val, valamint a TOM’S versenycsapattal történő együttműködés, amelynek keretében limitált szériás Edifice modellekre tehetnek szert a Casio márka szerelmesei” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

Az Edifice-család egyik legújabb tagja a EQS-930NIS, amely a Nissan motorsport részlegével, a NISMO-val közös együttműködésben született meg. A limitált szériás változat 52.0 × 47.5 × 12.3 milliméteres rozsdamentes acéltokkal rendelkezik, amely a csiszolt lünettának, valamint a karbonszálas számlapnak köszönhetően garantáltan magára vonja a tekinteteket. „A piros és lila színű segédszámlapokkal együtt a karóra megjelenése egy versenyautó műszerfalát idézi. A Casio-nak az volt a célja ezzel a megjelenéssel, hogy viselőjét a sebesség és a versenyzés iránti szenvedélyre emlékeztesse” – tette hozzá Nagy Sándor a Casio termékmenedzsere. A piros szín szolidan a lünetta alatti részen, a karóra külső szélén is felsejlik. 

 

A tökéletes „versenyautós” hatás érdekében az Edifice-NISMO karórát a versenyautók gumiabroncsaira emlékeztető szíjjal látták el. A karóra sportos megjelenése mit sem érne a motorsportokhoz szükséges funkciók nélkül. Éppen ezért a karórán 1/1 másodperces stopper, köridő mérés, valamint részidő mérés is rendelkezésre áll. A funkciók kezelését nagyban megkönnyíti, hogy az EQS-930NIS okostelefonokhoz is csatlakoztatható, használatához elég letölteni az Edifice gyári alkalmazását. 

 

 

Mivel a karórát fényenergiával tölthető akkumulátorral tervezték, így viselőjének az elemcserére sem kell gondot fordítania. Ennek köszönhetően ugyanis a kvarc óraszerkezet teljes sötétségben akár 5 hónapig is működőképes. Természetesen az Edifice-családnál megszokott jellemzők révén az sem jelent gondot, ha esetleg ezt az órát víz éri, ugyanis 10 baros nyomásig vagy 100 méteréig vízálló, így fürödni, zuhanyozni is lehet benne. 

 

Főhajtás a TOM’s előtt 

A NISMO-Casio karóra mellett a japán óragyártó egy másik limitált szériás Edifice-t is bemutatott. Ez pedig nem más, mint az ugyancsak Japánban működő TOM’s versenycsapattal közösen kiadott EQB-1100TMS. A két vállalat együttműködése egészen 2013-ig nyúlik vissza és azóta ez már a harmadik közösen kiadott karóra. A TOM’s versenycsapattal történő együttműködésből a Casio nem keveset profitálhat, hiszen a legmagasabban jegyzett bajnokságokban (Super GT és Super Formula) versenyeznek. A csapat tagjai a szabadedzéseken és a versenyeken egyaránt használják a japán óragyártó karóráit, éppen ezért a Casiónál tisztában vannak vele, hogy a motorsportokban minden egyes tizedmásodperc számít. 

 

A EQB-1100TMS megjelenését is a sportautók inspirálták. Ennek megfelelően az 51.1 × 44.6 milliméteres rozsdamentes acéltokkal rendelkező karóra karbonszálas számlapot, fémszíjat, illetve a versenyautók sebességmérőjére emlékeztető számlapokat kapott. Az újdonság rendkívül kényelmes viseletet biztosít, ugyanis a karóra tokjának vastagsága épphogy eléri a 8,9 millimétert. Az egyedi megjelenés fokozása érdekében számlapján a másodpercmutató és a TOM’s logó aranyszínű bevonatot kapott szolid eleganciával felruházva ezáltal a „Speed&Intelligence” koncepció mentén megalkotott karórát. 

 

Természetesen ahogy a Casio-NISMO, úgy a TOM’s-szal készített Edifice karóra is fejlett funkciókkal büszkélkedhet. Ezek közül talán az egyik legfigyelemreméltóbb a Tachymeter, amelynek köszönhetően a karóra képes kiszámolni az előre beállított úthossz és megtett idő alapján az átlagsebességet. Mindemellett 1/1-es stopper, köridőmérés, naptár, valamint 200 köridős memóriafunkcióval is felvértezték.  Viselője továbbá olyan hasznos megoldásokat vehet igénybe, mint a világidő kijelzés, a telefonmegtalálás, az ébresztés, valamint az aktuális dátum megjelenítése. „A karóra a Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően könnyedén összeköthető a gyári alkalmazással, így a korábban rögzített adatok könnyedén eltárolhatók” – emelte ki a Casio termékmenedzsere. A karóra szerkezetének működtetését a napelemes akkumulátor teszi gazdaságossá. Energiatakarékos üzemmódban az EQB-1100TMS akár 19 hónapig használható töltés nélkül. 

 

A EQS-930NIS, illetve a EQB-1100TMS típusú limitált szériás Edifice karórák már elérhetők Magyarországon is.

 

______________

Videó az Edifice-NISMO 2022 karóráról: https://www.youtube.com/watch?list=TLGGVR3bOWaLTM0xMTA3MjAyMg&v=5_dnPqxIVIQ 

Video az Edifice TOM’S 2022 karóráról: https://www.youtube.com/watch?v=x5XSmmsk7xE&t=30s 

Kulcsszavak: karóra Casio

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05