Okosérzékelők az otthon távoli felügyeletéhez és vezérléséhez

forrás: Prím Online, 2023. november 28. 19:07

Az IKEA három új, VALLHORN, PARASOLL és BADRING névre keresztelt, a vízszivárgás- és mozgásérzékeléshez fejlesztett, megfizethető okosérzékelővel bővíti választékát. Az érzékelőket úgy tervezték, hogy a vásárlók számára nagyobb fokú felügyeleti lehetőséget és kényelmet biztosítsanak azáltal, hogy kapcsolatban maradhatnak az otthonukkal, még akkor is, ha távol vannak.

A PARASOLL, VALLHORN és BADRING okosérzékelőkkel a svéd áruházlánc az IKEA Home smart termékek új területét térképezi fel, amelyek lehetővé teszik a vásárlóknak, hogy bárhonnan kezeljék és felügyeljék az otthonukat. Az okosérzékelők a tevékenység érzékelésekor valós idejű értesítéseket küldenek, így a felhasználók információkat kapnak, kapcsolatban maradnak az otthonukkal, és szükség esetén cselekedni tudnak – még akkor is, ha nincsenek otthon. 

 

„Az otthoni élettel kapcsolatos legfrissebb jelentésünkből kiderült, hogy az emberek számára kiemelt fontossággal bír az otthonuk kényelme és védelme. Mindenki szeretné biztonságban érezni magát az otthonában, mi pedig izgatottan léptünk be az olyan okostermékek piacára, amelyek nemcsak szebbé, hanem biztonságosabbá is teszik az otthoni életet” – mondta Stjepan Begic, az IKEA of Sweden termékfejlesztője. „Ezek a termékek nagyobb mértékű felügyeletet tesznek lehetővé, amellyel megnyugvást visznek vásárlóink életébe és kényelmesebbé teszik a mindennapjaikat.” 

 

Kapcsolattartás bárhonnan a DIRIGERA hubbal és az IKEA Home smart alkalmazással

 

Az okosérzékelők megfizethetők és könnyen kezelhetők, megjelenésük pedig olyan elegáns, hogy nem maradnak észrevétlenek. Használhatók önállóan vagy más IKEA okostermékekkel, és személyre is szabhatók. Az érzékelők különféle módokon használhatók otthon: 

• A PARASOLL ajtó- és ablakérzékelő szinte láthatatlan az ablakokon és ajtókon. Akkor értesíti a felhasználót, amikor ezeket a behatolási pontokat kinyitják vagy becsukják, így a felhasználó tudja, ha valami váratlan dolog történik. 

 

 

• A VALLHORN vezeték nélküli mozgásérzékelő bel- és kültéren egyaránt használható. Ha mozgást érzékel, személyre szabható fényt ad, a színe mellett a fényerőssége állítható. 

 

 

• A BADRING vízszivárgás-érzékelőt a vizet használó területek közelében kell elhelyezni. Vízszivárgás észlelésekor az érzékelő értesítést küld a mobileszközre vagy aktiválja a beépített riasztóját. Ez az eszköz csökkenti a vízzel kapcsolatos balesetek negatív következményeit, mivel az azonnali értesítésnek azonnali cselekvést tesz lehetővé. 

 

 

Az érzékelők DIRIGERA hubhoz csatlakoztatása más okoseszközöket is aktivál, értesítéseket küld a mobileszközre, vagy a beállításoknak megfelelően módosítja a fényeket – mindezt az IKEA Home smart alkalmazásban lehet kezelni, még az otthontól távol is. 

 

„Az IKEA szeretné az okoséletet egyszerűbbé és kényelmesebbé tenni mindenki számára. Érzékelőinkben egyesül a technológia és a lakberendezési szakértelmünk, így olyan megfizethető megoldásokat nyújtunk, melyek szebbé teszik az otthoni pillanatokat” – teszi hozzá David Granath, az IKEA of Sweden választékért felelős vezetője. 

 

Mindhárom érzékelő a Zigbee szoftvert használja. Az IKEA Home smart rendszerhez csatlakoztatott termékekhez frissítések érkeznek, melyek további funkciókat és lehetőségeket kínálnak. A PARASOLL és a VALLHORN értékesítése 2024 januárjában indul, melyet a BADRING bevezetése követ 2024 áprilisában. A pontos rendelkezésre állásról az adott piacokon érhetők el információk.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Jó hír a vásárlóknak: elindult az árcsökkenés a műszaki piacon

A magyarországi kiskereskedelmi forgalom apadásával párhuzamosan 2023-ban az Euronics szerint is csökkent az árbevétel és a vásárlások száma, az utolsó negyedév azonban ismét szép eredményeket, online kiszállítással rendelt termékek esetén pedig rekord növekedést hozott a vállalatnak. Az Euronics idén az infláció további mérséklődésére és a vásárlási kedv visszatérésére számít, amit új üzletnyitásokkal támogat.

2024. február 19. 17:40

25. évfordulója alkalmából a Thermaltake bemutatta Hydrangea Blue kollekcióját

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája büszkén ünnepli 25. évfordulóját, és egy különleges, új színű kollekciót dob piacra Hydrangea Blue színben. Az elmúlt 25 évben a Thermaltake a „Tökéletes felhasználói élmény nyújtása” szellemiségét követte a PC-rajongóknak szánt csúcskategóriás és sokszínű termékek folyamatos bevezetésével. 

2024. február 15. 14:31

Kutatás: a társas kapcsolatok jó hatással vannak az egészségre

A társas kapcsolatok jelentős pozitív hatással vannak a mentális jóllétre és az általános egészségi állapotra – derült ki a Huawei megbízásából készült kutatásból.* A felmérés szerint azok, akik másokkal együtt élnek – legyen szó barátokról, családtagokról vagy párkapcsolatról –, elégedettebbek mentális állapotukkal. Az érzelmi támogatás, a társaság, egymás motiválása pozitív légkört teremtenek, hozzájárulva a teljesebb, boldogabb élethez. Bajnai Nóra pszichológus szerint a társas kapcsolatok ápolása segíthet megbirkózni a stresszel. Emellett a mentális jólléthez a technológia is hozzájárulhat: a kutatás szerint az okosóra-használók többsége úgy érzi, hogy eszközük pozitív hatással van mentális egészségükre.

2024. február 14. 19:28

Túlélőfunkciókkal érkezett meg a Casio újdonsága

A Casio vadonatúj taggal bővítette a kimagasló ütés- és rázkódásálló G-Shock márkát. "Az új GPR-H1000 a már jól ismert Rangeman-sorozathoz tartozik, amelyet olyan kifejezetten hasznos, túlélő funkciókkal vérteztek fel, mint például a pulzusmérő, vagy éppen a GPS" – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

2024. február 10. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40