Új fedélzeti kamerákkal és professzionális tabletekkel debütált a Mio a Computex 2019-en

forrás: Prím Online, 2019. június 1. 12:17

A Mio, a MiTAC International Corp. leányvállalata a Computex 2019 kiállításon mutatta be legújabb, MiVue 806 és MiVue 816D fedélzeti kameráit: a diszkrét design segítségével akadálymentes marad a kilátás. A Mio emellett új, professzionális tablet sorozattal is debütált, melyet kifejezetten digitális munkahelyekhez, járművön belüli használatra és flottákhoz terveztek.

 

Bemutatkoznak a legújabb MiVue fedélzeti kamerák

MiVue 816D 

A kiváló minőségű Sony STARVIS CMOS képérzékelő szenzorral és HDR technológiával működő MiVue 816D minden utazásról éles és gazdag színvilágú, magas minőségű felvételeket készít, még rossz fényviszonyok között is. 

 

A hátsó kamerát AHD technológia támogatja, így a MiVue 816D nemcsak személyautókban, hanem nagyobb járművekben is, például kamionokban, turista vagy távolsági buszokon is jól használható. Felvételeit 1080P/60F-fel készíti, így biztosítva a kiváló minőséget. 

 

A különleges 2-in-1 parkolási mód a G-szenzoron keresztül alacsony energiafogyasztású működési módban észleli a kamera előtt történő mozgást vagy rezgést. A parkolási mód akkor kapcsol be, amikor a járművet leállítjuk, vagy egy bizonyos ideig mozdulatlan. Bekapcsolódásával egyidőben a felvétel mód is aktiválódik. Az eszköz töredezettségmentes formátumban rögzíti a videofájlokat, folyamatosan tiszta és könnyen kezelhető felvételt készít.  

MiVue 806

A MiVue 806 a MiVue 816D kameránál integráltabb készülék. Képes felvenni 12V feszültséget, így anélkül tud csatlakozni a jármű elektromos rendszeréhez, hogy az autó szivargyújtójához töltőt kellene csatlakoztatni, ezzel átláthatóbb és kényelmesebb a vezetékek kezelése. A MiVue J sorozat készülékeinek design koncepcióját követve LCD kijelzője 2”-os, és úgy tervezték meg, hogy tökéletesen illeszkedjen a visszapillantó tükör és a szélvédő közé. A diszkrét kialakításnak köszönhetően a MiVue 806 szabad kilátást biztosít és hozzájárul a biztonságosabb vezetéshez.  

Professzionális tabletek a Mio-tól

A MioSPACE M1000 sorozat

Az új MioSPACE sorozat eszközei ultravékonyak (a legvastagabb ponton 26,3 mm-esek), így bármilyen falfelületre könnyen felrakhatók és kiválóan használhatók a digitális munkahelyeken.

 

A tablet elektromos vezetékét kényelmesen elrejthetjük a hátlapban. A hátlap három különböző kimenettel rendelkezik, az eszköz falra-szerelhetősége a VESA szabványnak megfelelő. Így fára, üvegre, betonra vagy fémre is könnyedén rögzíthetjük, így a meglévő IT infrastruktúrát csak minimálisan befolyásolja. 

 

A MioSPACE sorozat eszközei mind függőleges, mind vízszintes képernyő módban használhatók. A tablet oldalán látható háromszínű (RGB) LED világítás a képernyő aktiválása nélkül közvetít információkat, például azt, hogy egy tárgyalóterem éppen szabad-e vagy sem. 

 

A MioSPACE sorozat eszközei PoE (Power over Ethernet) és 12V DC töltőmóddal is rendelkeznek, így lehetőség van arra, hogy az adatátvitel és az eszköz töltése egy időben történjen. Amíg az eszköz az internet routerhez csatlakozik, addig vezeték nélkül képes töltődni. Mindkét töltési mód költségtakarékos, egyszerű, és könnyen kezelhető. 

 

A világszínvonalú HID RFID / NFC / PIN azonosítási rendszernek köszönhetően a felhasználók beléphetnek a kezelőrendszerbe, például azonosító hitelesítés vagy tárgyalófoglalás céljából. A MioSPACE sorozat eszközei 8 millió pixeles előlapi kamerával is rendelkeznek, amely a látogatómenedzsmentben közvetlenül arcfelismerésre és QR-kód beolvasásra is alkalmas. 

 

A Dry contact beléptető rendszernek köszönhetően alacsonyabbak a műszaki költségek és kevesebb technikai munkatársra van szükség, ugyanakkor felgyorsulnak a projektek. A MioSPACE sorozathoz egy szoftverfejlesztő készlet is tartozik, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy könnyen integrálhassák a harmadik féltől származó rendszereket.

A MioWORK L1040/L1045 sorozat

A 10,1” kijelző méretű MioWORK L140/L1045 sorozat Qualcomm's 1.8GHz Octa-core platformmal működik, operációs rendszere az Android 9.0. A sorozat eszközei a MIL-STD 810G amerikai katonai sztenderdeknek felelnek meg, és 1,5 méter magasságig ütésállók. Víz- és porállósági besorolásuk IP67, a magas és alacsony hőmérséklettel szemben ellenállóak. 

 

A MioWORK L1040/L1045 sorozat tabletjei robosztus, nagyvállalati szintű készülékek, jól működnek kórházakban, terepen, raktárakban és szinte bármilyen munkakörnyezetben. Erős processzorával és strapabírásával a MioWORK L-sorozat számos iparágban alkalmazható. 

 

Az energiatakarékos processzor és a hot swap akkumulátor lehetővé teszik, hogy a MioWORK L-sorozat eszközei akár 8 órán át is működjenek megállás nélkül. 

 

Sokoldalú konnektivitásának köszönhetően (dual-band WLAN 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, BLE, NFC és 4G LTE CAT 6*) a MioWORK L-sorozat eszközei ideálisak POS rendszerek, valamint raktározási és logisztikai alkalmazások használatára. 

 

A tabletek mind az USB C 3.0-t, mind az A USB 2.0.-t támogatják, és a HD kimenet funkció kiskereskedelmi üzletekben második képernyő használatát is lehetővé teszi. Míg a pénztár képernyője a releváns információkat jeleníti meg, például a marketinginformációkat vagy a számlát, közben a második képernyőn a fizetés feldolgozása történhet.

 

Az innovatív kiterjesztésű I/O portok - a DC-in modullal ellátott HDMI vagy az RS232 porttal rendelkező LAN – képesek a MioWORK L-sorozatot teljes funkcionalitású rendszerré alakítani.

A MioWORK F700 sorozat

A MioWORK F700s sorozat eszközeit IP54 besorolású készülékház védi, és 1,2 méter magasságig ütésállóak (MIL-STD-810G). A továbbfejlesztett eszközök Android 9.0 operációs rendszerrel működnek, és megfelelnek a nehéz tehergépjárművek alkalmazásaira vonatkozó szigorú SAE J1455 szabványrendszernek. Az erre a célra kialakított MiDM-nek köszönhetően (MiTAC Mobile Device Management) a backend menedzsment központ több száz mobil eszközt képes párhuzamosan frissíteni és karbantartani a vezeték nélküli hálózaton keresztül. Így jelentősen lerövidül a szoftvertelepítéssel, térképfrissítésekkel, és karbantartással töltött idő. 

 

Az F700s sorozat eszközei kiváló megoldást jelentenek a flotta- és terepszolgáltatások során felmerülő igényekre, hiszen a készülékekben elérhető 4G LTE CAT 6, WLAN 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, BLE és NFC valós idejű konnektivitást tesznek lehetővé, valamint kapcsolódást a perifériás kiegészítőkhöz, például a telematikai dobozhoz, nyomtatóhoz, kártyaolvasóhoz és fedélzeti kamerához.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HTC bejelentette az újdonságait

A HTC VIVE az eddigi legsokoldalúbb VR termékvonalával, a cserélhető előlapok lehetőségével, új horizontokat nyit. A HTC bejelentette a VIVE Cosmos teljes sorozatának megjelenését – három új termékkel, valamint három új moduláris headset-előlappal bővül még tovább a VIVE Cosmos funkciókészlete. 

2020. február 21. 10:47

NATO tanúsítványt kaptak a Kingston IronKey D300 titkosított USB-k

A Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy IronKey D300 nevű titkosított USB meghajtósorozata megszerezte a NATO korlátozott  tanúsítványát (NATO Restricted Level Certification). Ennek értelmében a Kingston IronKey D300, IronKey D300S és IronKey D300SM pendrive-ok kiterjedt validálást követően bekerültek a NATO tagországai, valamint polgári és katonai testületei által megszabott működési követelményeknek megfelelő termékek hivatalos katalógusába.* 

2020. február 19. 11:55

A Bosch okosszemüveg-megoldása kényelmesebbé teszi a mindennapi életet

Új videóban mutatja be a Bosch, hogyan láthatjuk a világot a jövő okosszemüvegén keresztül. A vállalat saját fejlesztésű Smartglass Light Drive okosszemüveg-rendszere olyan mindennapi helyzetekben jelenthet teljesen új, kényelmes és biztonságos megoldást, mint az autós vagy biciklis navigáció, a bevásárlás vagy a főzés. 

2020. február 19. 09:21

Európába érkezik a Samsung 2020 QLED 8K TV sorozata

A vállalat Máltán, a Samsung European Forumon bemutatta 2020-as, Európában elérhető televízióit és hangrendszereit. A kiállított készülékek között megtalálható a Q950TS QLED 8K TV csúcsmodell, valamint további 8K és 4K felbontású QLED televíziók, MicroLED és Lifestyle tévék, valamint soundbarok. 

2020. február 18. 13:16

Már a kisebb felhasználóknak is egyszerűen elérhető a 10G sebesség

A tajvani Zyxel Networks bejelentette új, multi-gigabites termékportfólióját, melynek célja az otthoni és SOHO felhasználók hálózati sebességének növelése. A termékcsalád tagjai az XGS1210-12 12 portos weben vezérelhető Multi-Gigabit Switch, a kétportos 2.5G-vel és kétportos 10G SFP+-al rendelkező XGS1010-12 nem-vezérelt Switch, és az XGN100C és XGN100F hálózati adapter kártyák, melyek segítségével egyszerűen 10 gigabites sebességre lehet frissíteni a meglévő PC-ket és munkaállomásokat.

2020. február 16. 12:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás