Univerzális mozdulatokkal még többen élvezhetik a Galaxy Watch órák előnyeit

forrás: Prím Online, 2023. december 6. 13:03

A Samsung bemutatja a Galaxy Watch okosórák legújabb hozzáférhetőségi Univerzális mozdulatok* funkcióját. A vállalat mindig is elkötelezett volt amellett, hogy minden felhasználónak egyenértékű élményt nyújtson. A One UI 5 frissítés részeként bevezetett Univerzális mozdulatok funkcióval a vállalat egyszerű és intuitív gesztusokkal irányítható érintés- és akadálymentes élményt kínál a felhasználóknak.

Az Univerzális mozdulatok funkció hatékony alternatívát biztosít a Galaxy Watch viselőknek, hogy készüléküket a képernyő vagy a gombok megnyomása nélkül használhassák. A felhasználók négy különböző mozdulatot – Ökölbe szorítás, Ökölbe szorítás kétszer, Csippentés és Dupla csippentés – szabhatnak testre, a számukra legmegfelelőbb módon irányíthatják Galaxy Watch okosórájukat.

 

Az Univerzális mozdulatok funkció aktiválása

 

A felhasználók a következő egyszerű lépésekkel aktiválhatják az Univerzális mozdulatok funkciót Galaxy Watch okosórájukon: 

 

Az Univerzális mozdulatok funkció engedélyezése után a Galaxy Watch**  egy testre szabható, színes körvonallal jelzi az aktiválást, hogy ez az intuitív üzemmód személyre szabott élményt és nagyobb hozzáférhetőséget nyújthasson mindenkinek.

Ökölbe szorítással nyithatjuk meg és választhatjuk ki a Művelet menü elemeit

 

Az Univerzális mozdulatok között megtalálható Ökölbe szorítás gesztussal a felhasználók leegyszerűsíthetik az elemek kiválasztásának és megnyitásának folyamatát Galaxy Watch készülékükön.

 

Az Ökölbe szorítás kétszer mozdulattal nyithatják meg a Művelet menüt, amelyen belül számos kényelmes, csuklóról közvetlenül elérhető opciót érhetnek el. Ez a menü egy eszköztár, amely olyan alapvető lehetőségeket kínál, mint az Alkalmazások menüjének megnyitása, Ugrás az előző képernyőre vagy a legutóbbi Alkalmazások megjelenítése.

 

A dinamikus Művelet menü tartalmát a felhasználók az aktuálisan megnyitott képernyő függvényében állíthatják be az aktiválás során. Az elem kiválasztásakor pedig elegendő egyszerűen Ökölbe szorítani a kezüket. 

 

Csippentéssel oda-vissza ugrálhatunk az elemek között

 

A Galaxy Watch Csippentés és Dupla csippentés mozdulatai új, érintésmentes módot kínálnak a készülék irányítására, előnyös megoldást biztosítva a mozgásukban korlátozott felhasználóknak. Ezekkel a mozdulatokkal két különböző elem között navigálhatnak, vagy visszatérhetnek korábbi tevékenységeikhez.

 

A Csippentés funkcióval az óra viselői görgethetnek üzeneteik között, böngészhetik naptárbejegyzéseiket vagy megtekinthetik fotóalbumaikat.

 

A hozzáférhetőség növelése egyfelől a fennálló akadályok elhárítását, másfelől pedig azt a célt szolgálja, hogy minden felhasználónak egyenértékű, zökkenőmentes élményt kínáljon. Az Univerzális mozdulatok funkció intuitív vezérlési lehetőségeket biztosít a Galaxy Watch tulajdonosoknak. A felhasználók egyszerűen változtathatnak a négy mozdulathoz társított műveleteken, ezáltal úgy szabhatják személyre készüléküket, hogy az még jobban megfeleljen egyéni igényeiknek.

 

Még egy hasznos funkció, amellyel vezérelhetjük Galaxy Watch okosóránkat

 

A Galaxy Watch Mozdulatok***  beállításai a Speciális funkciók menüpont alatt érhetők el. Ez a kivételes, egyszerű kéz- és karmozdulatokkal elérhető funkció praktikus parancsikonokat kínál olyan műveletek beállításához, mint a Hívásfogadás, a Jelzések vagy hívások bezárása vagy az alkalmazásokat érintő Gyorsindítás.

 

________________________

*A funkció a One UI 5 Watch frissítéssel rendelkező Galaxy Watch6, Watch5 és Watch4 szériák készülékein érhető el.

**Az Univerzális mozdulatok aktiválásához alkalmazott mozdulatok a Galaxy Watch okosóra modelljétől, a szoftververziótól, a régiótól és a szolgáltatótól függően eltérő lehet.

***A felhasználó a Mozdulatok beállításait a Beállítások > Speciális funkciók > Mozdulatok menüpontokon keresztül érheti el, bekapcsolva az egyes mozdulatokat (Hívásfogadás, Jelzések vagy hívások bezárása vagy Gyorsindítás).

Kulcsszavak: okosóra Samsung

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Legyen minden pillanat nyugodt a babával

Az Owlet sokkal többet nyújt egy innovatív és díjnyertes technológiánál. Már a magyar szülők számára is elérhető a bébifigyelő rendszer, amely biztosítja a gyermek jó közérzetét alvás közben. A márka két zászlóshajó termékében, az Owlet Smart Sock Okos Zokniban és a kamerában már több mint 1,5 millió család bízik világszerte.

2024. február 24. 13:29

Az utazások elengedhetetlen kelléke – BOOX Palma!

A BOOX tavaly szeptemberben mutatta be legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E-Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így tökéletes választást jelent útközben is.

2024. február 22. 12:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30