Windows XP kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Windows XP

Csökkent a Windows XP elterjedtsége

Szépen lassan csökken a Windows XP népszerűsége. Bár még a dobogó harmadik fokán áll, a Windows 8.1-nek sikerült a listában megelőznie.

2015. július 6. 15:28

A Microsoftnak milliókat fizet az USA hadserege a Windows XP támogatásáért

Június elején az Egyesült Államok Hadserege egy 30,8 milliós szerződést írt alá a Microsofttal annak érdekében, hogy továbbra is támogassák azokat a gépeket, amelyeken Windows XP fut.

2015. június 24. 15:28

2015 végéig támogatja a Chrome a Windows XP-t

Idén év végéig élvezi még a Windows XP a Google Chrome támogatását. Jövőre ez is megszűnik majd.

2015. április 23. 13:34

A Windows XP ismét veszített népszerűségéből

Bár még mindig többen használják a jó öreg Windows XP-t, mint a legfrissebbnek számító Windows 8.1-et, a különbség már korántsem olyan nagy, mint korábban volt. Hamarosan fordulhat a kocka.

2014. december 2. 14:08

A magyar felhasználók 15,7 százaléka még mindig Windows XP-t használ

A magyar felhasználók több mint 15 százaléka még mindig Windows XP-t használt 2014 júniusában: az elavult operációs rendszerek és alkalmazások használata komoly veszélyt jelent. A Kaspersky Lab felmérésében azonban nem mi állunk az élen, Vietnámban még több mint kétszer ennyien használják az XP-t.

2014. szeptember 26. 09:19

A számítógépek közel negyede még mindig Windows XP-t használ

A személyi számítógépek (PC) 23,89 százaléka még mindig a Windows XP operációs rendszert használta augusztusban, annak ellenére is, hogy a Microsoft április 8-án leállította az XP gyártói támogatását, azaz nem ad már ki rá biztonsági frissítéseket.

Kulcsszavak: Windows XP Microsoft
2014. szeptember 3. 10:33

Itt az új frissítőcsomag a Windows XP-hez

Bár az operációs rendszert rendszert már többször hivatalosan is kivéreztették, jobb formában van, mint valaha.

2014. szeptember 1. 10:28

Hogyan védjük XP rendszerünket frissítések nélkül?

Még mindig magas az XP opreációs rendszert használók aránya (kb. 25%): ez a szám nem fog egyik napról a másikra nullára csökkenni. A támogatása megszűnése miatt vállalatok, szervezetek és magánszemélyek is óriási veszélynek lettek kitéve. 

 

2014. április 11. 11:17

Lassította a PC-eladások csökkenését a Windows XP cseréje

Az első negyedévben a Windows XP operációs rendszer lecserélése miatt a korábban jelzett 5,3 százaléknál kisebb mértékben, 4,3 százalékkal csökkent a személyi számítógépek értékesítése a világpiacon - közölte csütörtökön az amerikai International Data Corporation (IDC) számítástechnikai és távközlési piackutató vállalat.

Kulcsszavak: PC Windows XP
2014. április 10. 13:12

Romániában 100 ezer kormányzati számítógép válhat sérülékennyé

Romániában mintegy százezer kormányzati számítógépet érint a Microsoftnak keddtől életbe lépő kereskedelmi döntése, amelynek értelmében megszűnt a Windows XP operációs rendszer terméktámogatása - derült ki Razvan Cotovelea román informatikai miniszter nyilatkozatából.

2014. április 9. 08:48

Hivatalosan is vége az XP-korszaknak

Eljött ez a nap is: nem jönnek többet biztonsági frissítések Windows XP-re. Az évekig legnépszerűbb operációs rendszerként számon tartott XP ma képletesen nyugdíjba vonul.

2014. április 8. 15:04

Linuxra válthatnak az ATM-ek

Április 8-án megszűnik a Windows Xp támogatottsága. Még sok idő telhet el addig, míg végleg eltűnik a színről, sokan még évekig használják majd a rendszert. Ám nem minden szektor engedheti meg ezt magának. Az ATM-ek esetén (95%) minél hamarabb megoldást kell találni erre a kérdésre.

2014. március 25. 14:21

Az ATM-automaták 95%-án még XP fut

A világon rengeteg számítógépen futnak még régi operációs rendszerek, többek között a jó öreg XP is, melynek támogatása nemsokára megszűnik. Az NCR, amerikai bankautomata-gyártó adatai szerint az ATM-automaták többségén is még Windows XP teljesít szolgálatot.

2014. január 21. 13:53

Windows 7 migráció 5 lépésben

A jövő év áprilisában megszűnik a Windows XP támogatása, ami számos vállalatot arra kényszerít, hogy működését új informatikai alapokra – a legtöbb esetben Windows 7 rendszerre – helyezze át. A Novell ebben segít nekünk öt hasznos tanáccsal.

2013. szeptember 26. 12:23

Microsoft: „Amit reggel raktak, leomlott estére…”

A Microsoft a mai napon  két hivatalos közleményben adott hírt a Windows három sebezhető pontjának megszűntetéséről, melyek közül az egyik különösen veszélyesnek mondható a Windows XP, Vista és Windows 7 használata esetén.

2011. január 11. 22:55

Jön a Windows 7 Family Pack, megy az XP

A Microsoft megkezdte az egyszerre három otthoni gép új operációs rendszerrel történő ellátására alkalmas Windows 7 Family Pack forgalmazását, viszont péntektől nem lehet XP-vel új PC-t értékesíteni.

Kulcsszavak: Windows XP Windows 7
2010. október 26. 17:41

Tegnaptól nem készülnek XP-s masinák

Nyugodtan mondhatjuk, hogy egy korszak lezárult, ugyanis a Microsoft tegnaptól nem engedélyezi a számítógépgyártóknak, hogy Windows XP operációs rendszert telepítsenek a PC-kre.

Kulcsszavak: Windows XP
2010. október 23. 15:53

Az XP SP3 a szeptemberi Windows javítások favoritja

A Microsoft a legnépszerűbb operációs rendszerhez adta ki a legtöbb, szám szerint kilenc frissítést, de többszörösen érintett az Office is.

2010. szeptember 19. 20:03

A Dell leállítja az XP-s PC-k forgalmazását

A Dell képviselői bejelentették, hogy még ebben a hónapban megszüntetik az XP-re való visszaváltás lehetőségét az új számítógépek vásárlása esetén.

Kulcsszavak: Windows XP PC Dell
2010. szeptember 9. 16:24

Nem fut majd az XP-n az IE9

A Microsoft szeptember 15-én adja ki az Internet Explorer böngésző 9-es verziójának első nyilvános béta tesztváltozatát, amely azonban nem fut majd az XP rendszereken, annak ellenére, hogy a Microsoft nemrég ismét kitolta az SP3 terméktámogatását.

2010. augusztus 13. 22:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

Early Bird kedvezménnyel startol Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázata. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 19. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat és a legjobb digitális megoldásokat várja. Kedvükre csiripelnek a korai madarak, indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

A SZTAKI vezetésével 21 tagú EU-s projekt indul, melynek célja az európai gyártórendszerek és beszállítói láncok rugalmasabbá tétele, illetve az átállás megkönnyítése orvosi eszközökre, ha ezt egy világjárvány vagy akár a COVID-19 további hullámai szükségessé teszik.

2020. augusztus 13. 12:16
online sportfogadás