Konferencia a számítógépes biztonságról

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 19. 07:44
- Az informatika jellemezte tudásalapú gazdaság eljutott arra a szintre, amikor az állami intézmények és vállalatok mellett a lakosság számára is fontossá vált az információk biztonsága - jelentette ki Hónig Péter, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Compaq és a Marsh számítógépes biztonságról rendezett szerdai konferenciáján, Budapesten.
Beck György, a Compaq vezérigazgatója előadásában kifejtette: cégük a közelmúltban készített felmérést 500 jelentős magyarországi vállalat tervezett fejlesztéséről. A biztonságot növelő megoldások tervezését csak az integrált vezetői információs rendszerfejlesztés és a honlapfejlesztés előzte meg a listán.

- Az egyre nagyobb biztonságra való törekvés érthető, hiszen a mai világban a számítógépes rendszerek meghibásodása esetén egy perc leállás akár milliós nagyságrendű veszteséget is okozhat nagyobb távközlési cégeknél vagy pénzintézeteknél - mutatott rá a vezérigazgató.

Felmérésükben azt is elemezték, hogy az informatikai befektetések mennyiben térülnek meg más befektetésekhez képest.

- A válaszadók 44 százaléka állítja, hogy jobb, illetve sokkal jobb a megtérülés az informatikai beruházásoknál, mint az egyéb invesztícióknál. A megkérdezettek 30 százaléka szerint nincs különbség a kettő között, 20 százalékuk viszont rosszabbnak értékelte a számítógépes befektetéseket - ismertette az eredményeket Beck György.

Az informatikai ipar fő trendjeiről szólva beszámolt arról, hogy a mobilitás egyre jobban előtérbe kerülése mellett főleg az informatika versenyképesség-növelő hatása és az egyre nagyobb tárolókapacitás megléte jellemzi a folyamatokat. Ezen kívül egyre inkább az információs technológiákon alapul a vállalatok stratégiája, sőt ma már az ügyfélszolgálati és marketingtevékenységek is számítógépes hálózatokra épülnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36