141 százalékos növekedés a Telelogic AB-nál

, 2000. november 30. 10:40
Az Inventix Kft., mint a svéd Telelogic AB cég disztribútora és hazai képviselője a Telelogic AB rekord ütemű növekedéséről és bővüléséről ad számot.
A stockholmi tőzsdén jegyzett Telelogic AB (TLOG) piacvezető a valós idejű, illetve telekommunikációs rendszerek készítésénél alkalmazott tervező és tesztelő eszközök, valamint az objektum-orientált elemző / tervező eszközök területén.

Az év első kilenc hónapjában a Telelogic AB bevételei 141%-kal növekedtek a tavalyi év hasonló időszakával összehasonlítva és meghaladták a 45 millió dollárt. A harmadik negyedévben a növekedési ütem 195% volt az egy évvel korábbihoz képest. A harmadik negyedév során a licensz bevételek 200%-kal, a maintenance bevételek 185%-kal növekedtek. A teljes kilenc hónapra vonatkozólag 128% a licensz bevételek növekedése, és 132% a maintenance bevételeké. A konzultáció a teljes bevételek 35%-át tette ki. A cég alkalmazottainak száma a negyedév végére meghaladta a 900 főt, ami a tavaly év végi létszám kétszerese.

A közelmúlt üzletkötései közül kiemelkedik a japán NEC-kel kötött 3G komponensekre kötött szerződés, a Motorolával kötött 3 éves megállapodás, valamint a Lucent-tel aláírt szerződés, amelynek keretében a Lucent teljes fejlesztési folyamatát Telelogic eszközök támogatják.

A harmadik negyedévben jelent meg a piacon a Telelogic Tau 4.1 -es változata, továbbá a Tau UML Suite legújabb 4.4-es verziója, a Logiscope 5.0, valamint egy új termék a Bluetooth Prequal, amely a Bluetooth alkalmazások előminősítő tesztelését végzi.

Szeptemberben lezárult az amerikai QSS Inc. cég felvásárlása, amely a Telelogic-nak részvénycserés formában 115 millió dollárjába került. A QSS piacvezető terméke a DOORS objektum-orientált követelménykezelést és elemzést támogató szoftver.

Október végén jelentették be, hogy az amerikai Continuus cég részvényeit a Telelogic AB felvásárolja. A tranzakció teljes összege 42 millió dollár. A felvásárlás december elejére zárul le. A Continuus piacvezető a konfiguráció- és verziókezelő (CM/VM) eszközök terén.

Hazánkban jelenleg az Ericsson, a Nokia, a Matáv, az OMMK és a HospNet használ Telelogic eszközöket. A felsőoktatásban a BME-, az ELTE-n és a Veszprémi Egyetemen található Telelogic termék.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38