Két új klasszikus Nokia telefont jelentett be a HMD Global

forrás: Prím Online, 2023. április 26. 21:23

Két új klasszikus telefont jelentett be a HMD Global, a Nokia telefonok gyártója. A Nokia 105 4G kristálytiszta HD hanghívással és megnövelt akkumulátorkapacitással*, a Nokia 110 4G pedig IPS kijelzővel és kényelmi funkciókkal könnyíti meg a nyomógombos telefonokat preferálók és az éppen digitális detoxot tartók életét.

 

Nokia 105 4G

 

A Nokia 105 4G tesz arról, hogy mindig tisztán hallhasson, akivel beszélsz: a sávszélességet megduplázó** 4G és HD hangátvitelnek köszönhetően minden eddiginél természetesebb a hívás közbeni hangzás, ráadásul a vonal másik végét is sokkal tisztábban hallhatod, így végre búcsút mondhatsz az ingadozó hívásminőségből fakadó félreértéseknek***.

 

Az élethűbb színekért és a jobb betekintési szögért IPS technológiával kombináltuk az 1,77 hüvelykes kijelzőt. A nagy, akár 16-os méretű betűtípus és a felnagyított menü kombinációja még könnyebbé teszik a képernyőn megjelenő tartalmak áttekintését****. A gyorshívás funkcióval ellátott, nagyméretű billentyűzet segítségével pedig pillanatok alatt elérheted a legfontosabb kontaktjaidat.

 

A Nokia 105 4G Bluetooth- és MicroSD-kártya-támogatással, zseblámpa-funkcióval és vezeték nélküli FM-rádióval érkezik, hogy bármikor ráhangolódhass a kedvenc helyi rádióállomásaidra.

Nokia 110 4G

 

A Nokia 110 4G ismerős, mégis modern kialakítását szigorú tartóssági teszteknek vetettük alá, hogy a munkahelyi kihívásoktól kezdve a hosszabb túrákon át az átbulizott hétvégékig lényegében bármit átvészeljen.***** Az éjfekete változat nanotextúrált mintázata erős tapadást és matt felületet biztosít, míg a sarki lila variáns kerámiabevonata puhább tapintású és ellenállóbb a karcolásokkal szemben.

 

A Nokia 110 4G-t nagyméretű billentyűzettel láttuk el, ami jelentősen megkönnyíti a szövegírást, a jellemzően az okostelefonok LCD-képernyőin alkalmazott IPS-kijelzőtechnológia pedig jobb betekintési szöget biztosít, akár SMS-ezés, böngészés vagy a klasszikus Snake játék közben.

 

A nagyméretű, 1450 mAh-es akkumulátor akár 8 óra beszélgetési időt és 12 nap készenléti időt is átvészel, így még tovább használhatod a telefonod anélkül, hogy egy másodpercet is aggódnod kellene a töltés miatt – az akkumulátorkímélő funkcióval pedig még hosszabb ideig élvezheted ezt a szabadságot******.

Ár és elérhetőség

 

A Nokia 105 4G szénszürke színben lesz elérhető Magyarországon, 14 990 forint ajánlott fogyasztói áron, a nyár elejétől.

A Nokia 110 4G éjfekete színben lesz elérhető Magyarországon, 16 990 forint ajánlott fogyasztói áron, a nyár elejétől.

 

________________________

* A Nokia 105-höz hasonlítva.

** A 4G sávszélessége 50-7000Hz, szemben a 2G 300-3400 Hz-es sávszélességével.

*** A HD-hívások a helyi szolgáltatók és szolgáltatók szolgáltatásaitól, valamint a HMD Global adott szolgáltatóhoz nyújtott támogatásától függenek.

**** Az IPS (In-Plane Switching) az LCD-kijelzők képernyőtechnológiája.

***** Az eredetileg a Nokia által kifejlesztett SPR4 teszteket a HMD Global a mai napig minőségi szabványként használja. Ez több mint 50 tesztet tartalmaz csak a hardver tartósságára vonatkozóan, beleértve az erőméréseket, az erőteljes eséseket, a kopást és karcolást, a fárasztópróbákat és még sok mást. Beszállítóinktól is megköveteljük az SPR használatát.

****** Az akkumulátornak korlátozott újratöltési ciklusai vannak, és a kapacitása idővel csökken. Előbb-utóbb az akkumulátort ki kell cserélni.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36