Biztonságos Wi-Fi és Samsung Internet biztosíthatja az adataink védelmét, bárhol is járjunk online

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 31. 10:25

Legyen szó munkáról vagy szórakozásról, mindannyian naponta több órát töltünk internethasználattal. Amikor ezt tesszük, fontos, hogy biztosak lehessünk abban, hogy minden online tevékenységünk – akár a következő bevásárlást tervezzük meg, vagy egy fontos dokumentumon dolgozunk – biztonságos és védett marad. A Samsung Galaxy védelmet nyújt, hogy szinte bárhol és bármikor biztonságosan használhassuk az internetet.

 

Biztonságos Wi-Fi  

 

A Samsung Biztonságos Wi-Fi-vel a felhasználók szinte bárhonnan kényelmesen dolgozhatnak. Ez a funkció lehetővé teszi a biztonságos internetezést még nyilvános Wi-Fi hálózatokon is, mivel titkosítja az internetforgalmat, így kiemelkedő védelmet biztosíthat. A fokozott adatvédelem érdekében az internetforgalmat két külön közvetítőn is átirányíthatjuk, amely megakadályozza, hogy bárki hozzáférjen az IP-címünkhöz. Ez különösen hasznos, ha távolról vagy nyilvános helyeken dolgozunk.

 

A Biztonságos Wi-Fi használatához válasszuk a Beállítások, Biztonság és adatvédelem menüpontot, majd a További biztonsági beállítások menüpontot. Ezután a Biztonságos Wi-Fi lehetőségre koppintva máris aktiválhatjuk a funkciót. A Biztonságos Wi-Fi ikont közvetlenül a kezdőképernyőre is felvehetjük, hogy könnyen elérhessük az alkalmazást.

 

Beállítások > Biztonság és adatvédelem > További biztonsági beállítások > Biztonságos Wi-Fi

A Galaxy segítségével nyugodtabban dolgozhatunk távolról, annak tudatában, hogy érzékeny adatainkat és információinkat kevésbé tesszük ki a nyilvános hálózatok potenciális veszélyeinek. A Biztonságos Wi-Fi akár havi 1024 MB-ig ingyenes védelmet kínál, amely csatlakozáskor automatikusan aktiválódik* . További csomagok bármikor elérhetők a felhasználók számára, akik váltani szeretnének.

 

Samsung Internet: a böngészés védelme

 

A Samsung Internet felhasználó-központú biztonsági és adatvédelmi funkciókat kínál a böngészés során, lehetővé téve, hogy szabadon használhassuk kedvenc weboldalainkat, miközben adatainkat megőrzi. A Samsung Internet számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek egytől egyig arra összpontosítanak, hogy online élményünket biztonságossá tehessék. 

 

Mindenekelőtt a böngésző átfogó áttekintést nyújt arról, hogyan védi webes élményünket, ezt az Adatvédelmi vezérlőpult részletezi. Ez az információ a Gyors elérés oldalon található, és a heti internetes tevékenységünket és biztonsági beállításainkat mutatja, amelyeket bármikor módosíthatunk az adatvédelmi preferenciáinknak megfelelően. Ezt megtalálhatjuk a böngészőbe belépve, majd a három vonalas ikonra koppintva, és az Adatvédelem lehetőséget kiválasztva.

 

Az extra biztonság érdekében a Samsung Internet a Titkos móddal privát böngészési környezetet hoz létre. Ez hasznos lehet például, ha ajándékot vásárolunk, és azt meglepetésként szeretnénk őrizni azok előtt, akik hozzáférhetnek a készülékünkhöz. A Titkos mód ugyanazt a böngészési élményt nyújtja, mint a Samsung Internet általában, de extra magánszférát és védelmet biztosít. A Titkos módban meglátogatott weboldalak sütijei és böngészési előzményei törlődnek a telefonról, amint az összes Titkos mód fület bezárjuk. Oldalakat és könyvjelzőket is menthetünk, de minden mentett tartalom, csak a Titkos módban lesz látható. A funkció használatához lépjünk be a Samsung Internetre, majd a főképernyőről koppintsunk alul a Lapkezelő ikonra aljára, ahol a megnyitott oldalakat kezelhetjük. A Titkos módot a „Titkos mód bekapcsolása" lehetőségre koppintva aktiválhatjuk.

 

Samsung Internet > Lapkezelő ikon > Titkos mód bekapcsolása

 

A Samsung Internet egy AI-alapú Intelligens követésmegelőzést is biztosít, amely alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Ez a funkció segít blokkolni a sütiket és a személyes adatok nyomon követésére irányuló harmadik fél próbálkozásait, valamint megakadályozza, hogy a webhelyközi nyomkövetők olyan technikákat alkalmazhassanak, amelyekkel megkerülhető a nyomkövetők blokkolása. Az Intelligens követésmegelőzés funkció azt is lehetővé teszi, hogy egy URL beírásakor alapértelmezés szerint biztonságosabb HTTPS beállítást használjunk, és képes felismerni és alkalmazni a titkosított nyomkövetőkkel összejátszó domainek elleni védelmet. Az Intelligens követésmegelőzés funkció használatához lépjünk a Samsung Interneten belül az Adatvédelmi vezérlőpultra, és válasszuk ki az Intelligens követésmegelőzés lehetőséget.

 

Samsung Internet > Adatvédelmi vezérlőpult > Intelligens követésmegelőzés 

 

Nem utolsósorban a Samsung Internet lehetőséget biztosít a Reklámblokkolók használatára. Böngészés közben előfordulhat, hogy olyan hirdetésekkel találkozunk, amelyektől megszabadulnánk a zökkenőmentesebb élmény érdekében. Ezért a Samsung lehetővé tette, hogy harmadik féltől származó reklámblokkolókat tölthessünk le. A reklámok blokkolásához a Samsung Internet alkalmazásban a három vonalas ikonra (menü) koppintva kiválaszthatjuk a Reklámblokkolók lehetőséget. Itt az felkínált blokkolókból választhatunk, majd letölthetjük. 

 

Samsung Internet > Menü > Reklámblokkolók

Samsung Galaxy készülékekkel nem kell aggódnunk azon, mikor és hol böngészünk a világhálón. A Samsung olyan megoldásokat, szolgáltatásokat fejlesztett, amelyek védelmet nyújthatnak online élményeink során, bárhol is tartózkodunk.

 

________________________

*A Biztonságos Wi-Fi az Android OS 12 vagy újabb operációs rendszer esetén havonta legfeljebb 1024 MB, az Android OS 11 vagy korábbi verziók esetén pedig havonta 250 MB ingyenes védelmet nyújt. A rendelkezésre állás részletei piactól vagy hálózati szolgáltatótól függően változhatnak, és a kapcsolódás az alkalmazandó hálózati környezetektől függ.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: az óvatosság már kevés a csalókkal szemben, többre van szükség

A mesterséges intelligencia megjelenése a pénzügyi csalók eszköztárában odavezetett, hogy a laikusok már nem bízhatnak abban, amit látnak vagy hallanak, mert hamis lehet. A K&H Bank segít, hogy egyszerű módszerekkel felismerhesd a támadásokat.

2024. szeptember 18. 13:15

Együttműködési megállapodást jelentett be a SentinelOne és a Lenovo

Többéves együttműködést jelentett be a SentinelOne és a Lenovo, amely keretében Lenovo felhasználók millióinak teszik elérhetővé világszerte a mesterséges intelligencia által vezérelt végpont alapú biztonságot. A Lenovo a SentinelOne iparágvezető Singularity Platformját és generatív AI funkcióit (Purple AI) építi be új PC-ibe, valamint olyan frissítéseket kínál a felhasználóknak, amivel bővíthetik a ThinkShield biztonsági portfólióját és autonóm módon védhetik meg az eszközöket a modern támadásoktól.

2024. szeptember 18. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34