A Hewlett-Packard a szórakoztató elektronikát fejleszti

Zsigó József, 2001. június 20. 20:40
A HP szóvivője ma bejelentette, hogy a következő héten New Yorkban kezdődő Tech X vásáron bemutatja legújabb, internet-kész szórakoztató elektronikai berendezését. Az Entertainment Center önállóan képes zenét keresni és letölteni az internetről, amelyet ezután HiFi minőségben képes lejátszani.
A HP Digital Entertainment Center névre hallgató digitális berendezéssel a cég a hanyatló PC-piacon elszenvedett veszteséget igyekszik kompenzálni. Hasonló lépéseket tett a többi nagy kompjútergyártó is, így a Compaq Computer, a Dell Computer és a Gateway, amelyek már tavaly piacra dobták hasonló berendezéseiket.

Az Entertainment Center önállóan képes zenét keresni és letölteni az internetről, amelyet ezután HiFi minőségben képes lejátszani. Lehetőség van arra is, hogy a zenét CD-re égessük vagy tetszőleges MP3 lejátszóra másoljuk. Közel 9000 számot lehet tárolni a merevlemezen. Letölthetők a RealNetworks-ről az előadók adatai, és a RealPlayer segítségével áramló videót vagy audiót is hallgathatunk, nézhetünk akár ADSL sebességgel is.

A Compaq iPaq Music Centere csak fele ennyi zene tárolására képes 799 dollárért. A HP még nem mondott árat, de azt ígérte, hogy versenyképes áron decemberben már mindenki meglepheti vele magát vagy családtagjait – írja a CNet.

Kulcsszavak: audioplayer HP zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36