Alkalmazással megtalálhatjuk ellopott androidos mobilunk [Videó]

Czipperer Dia, 2013. június 10. 13:16

A Lifehacker oldalán mindig valami érdekességre lehet bukkanni. Most azt tudhatjuk meg, hogyan szerezzük vissza androidos telefonunkat, ha illetéktelen kezekbe kerül.

Egy egyszerű és ingyenes alkalmazással megtalálhatjuk ellopott telefonunkat, még akkor is, ha már kicserélték a SIM kártyát. Első hallásra hihetetlennek tűnhet, hiszen hány mobillopás maradt már felderítetlenül. Azonban egy szerencsés megtaláló bizonyítja, hogy az AndroidLost applikáció valóban segítségünkre lehet.

 

Előnye, hogy nem kell előre a telefonra telepíteni – mintegy várva, hogy ellopják – hanem, ha megtörténik a baj, távolról, a Google Play Store-ból is telefonunkra installálhatjuk. És hogy mire jó az AndroidLost? Segítségével lezárhatjuk telefonunkat, meghatározhatjuk helyzetét (GPS), törölhetjük adatainkat, hogy mások ne férhessenek hozzá.

 

Emellett még trükkös műveleteket is végrehajthatunk vele, mellyel garantáltan lebuktathatjuk a tolvajt. Bekapcsolhatjuk a mikrofont, amellyel rögzíthetjük az illető hangját, tevékenységét, de akár a kamerát is bekapcsolhatjuk, és lefényképezhetjük a tolvajt.

 

 

Egy szerencsés felhasználó történetét is elolvashatjuk angolul, aki egy blogban számolt be arról, hogy szerezte vissza lánya ellopott telefonját.

 

Az alkalmazás letölthető a Google Play Store-ból.

 

Forrás. Lifehacker.com

Kulcsszavak: tolvaj mobiltelefon Android

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50