ThinkPad Ultrabookok az IFA-n – T, X és S széria

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 8. 13:27

A Lenovo a berlini IFA keretein belül jelentette be ThinkPad portfoliójának új, vékonyabb és könnyebb termékeit. Az új ThinkPad T440s, T440 és az X240 modelljeinek kivitelezése tudatos arculatváltás eredménye.

A megújult modern arculat eredményeként a ThinkPadek egyszerre testesítik meg az üzleti életben elvárt teljesítményt, valamint a fogyasztói termékekre jellemző izgalmat és külsőt.

 

A megújulás része a 20 százalékkal vékonyabb kivitel, a még szélesebb választék kijelzőkből, az akár 45 százalékkal nagyobb trackpad Windows 8-ra optimalizált kattintás funkcióval.

 

Az új Ultrabookok egész napon át tartó üzemidejét a ThinkPad innovatív Power Bridge technológiája biztosítja és az eszközöket a már megszokott ThinkPadekre jellemző legendás megbízhatóság és minőség jellemzi.

 

“Állandó fejlesztéseink és kitartó törekvésünk, hogy minél jobb laptopokat alkossunk eredményezte ezeket a könnyebb, vékonyabb és tartósabb ThinkPad-eket letisztult megjelenéssel és elképesztően hosszú, 17 órás üzemidővel. A Lenovo megújította az üzleti felhasználóknak tervezett Ultrabook kategóriát, amelyet széleskörű kutatómunka előzött meg több száz számítógép felhasználó bevonásával a világ minden tájáról.

 

A fogyasztói és üzleti felhasználókkal eltöltött sok ezer óra után létrejött  innovációk és továbbfejlesztések segítségével sikerült úgy optimalizálni a ThinkPadeket, hogy üzleti és személyes felhasználásra egyaránt vonzóak legyenek. Az új ThinkPad egyaránt kiszolgálja informatikai menedzserek és végfelhasználók változó igényeit." – mondta Dilip Bhatia, a Lenovo Think Business csoportjának marketing alelnöke.

 

Letisztult stílus és anyag

 

Kisebb fogyasztással és a negyedik generációs Intel Core processzorok  előnyeinek teljes  kihasználásával  az új ThinkPad Ultrabookok akár 17 órás üzemidőt is elérhetnek. Az új ThinkPad Power Bridge technológiája lehetővé teszi a felhasználók számára az akkumulátorok cseréjét a rendszer leállása nélkül. Ez az új “hot swap” funkció, amely a ThinkPad 68 (23.5 Wh) 68+ (72Wh) és 48Wh akkumulátorokkal érhető el, minden helyzetben maximális, akár egy egész napon is túlmutató üzemidőt biztosít a felhasználók.

 

Ezek az új ThinkPad akkumulátorok bármelyik új ThinkPad Ultrabookhoz megfelelőek, így maximális megtérülést tesznek lehetővé a felhasználók számára. Az egységes akkumulátorportfólió mellett az új ThinkPadek megújult, kisebb és vékonyabb, egységes dokkoló-megoldásokkal is rendelkeznek. Az új ThinkPad Basic dokkoló, Pro dokkoló, valamint Ultra dokkoló sokféle megújult csatlakozási lehetőségeket nyújt a felhasználók számára. 

 

ThinkPad T440s és T440: Tökéletes választás a professzionális üzleti világban

 

A Lenovo legsikeresebb üzleti ThinkPad modeljének, a T sorozatnak legújabb tagjai, a ThinkPad T440s és a T440 folytatják a népszerű T sorozat örökségét. Számos paraméter megegyezik a két modelben, például mindkettőben elérhető 1 TB-os merevlemez , többféle  SSD meghajtó, illetve a legújabb WiFi és opcionálisan a 4G WWAN technológia.

 

A most már mindössze 21 mm vékony laptopok maximális teljesítményt mellett kivételesen hosszú üzemidővel rendelkeznek.

 

A ThinkPad T440s full HD érintőképernyője és a T440 14 colos HD+  hagyományos vagy érintőképernyője maximálisan biztosítják a Windows 8 felhasználói élményt. A ThinkPad T440 beépített smart card olvasóval is rendelhető a még nagyobb biztonság érdekében.  

 

ThinkPad X240: a folyton mozgásban lévő üzletemberek álma

 

A Lenovo ThinkPad X240 a tökéletes hordozható üzleti notebook. A mindössze 1,6 kilogramm súlyú és 20,3 mm  vékony notebookot maximális teljesítményre, ugyanakkor mobilitásra tervezték.

X240

 

Akár negyedik generációs Intel Core i7 processzorral, maximum 1 TB-os tárhellyel,    12,5 hüvelykes full HD képernyővel (opcionális érintő funkcióval), valamint a ThinkPad Precision világító billentyűzettel és számos csatlakozási lehetőséggel az X240 megtestesíti a tökéletes Ultrabookot. 

 

ThinkPad S sorozat: kisvállalkozásoknak tervezve a nagy lépésekhez

 

Mindegy, hogy üzlet vagy szórakozás, a lekerekített éleknek és az ultravékony képernyőkeretnek köszönhetően az új ThinkPad S440 és S540 a prémium megjelenés mellett a pehelykönnyű notebook benyomását kelti. 

ThinkPad S440

 

A legújabb negyedik generációs Intel Core processzorokkal, Full HD tükröződésmentes érintőképernyővel és grafikus kártyával rendelkező ThinkPad S440 és S540 egyaránt alkalmas üzleti felhasználásra és személyes használatra is.

S540

 

Az egyedülálló OneLink csatlakozónak köszönhetően pedig, akár egyetlen kábellel is csatlakozhatunk a OneLink dokkolóhoz, melyen szupergyors USB 3.0, natív videó, illetve Gigabit Ethernet csatlakozó is elérhető, illetve tölthetjük is rajta keresztül ThinkPadünket.  

 

ThinkVision: Élmény egy másik dimenzióban

 

A Lenovo legújabb monitorja , a ThinkVision LT2934z, 21:9 arányú panoráma kijelzővel debütál, amely egy 29 colos AH-IPS LED háttérvilágítású panellel rendelkezik, s így 33 százalékkal nagyobb látható képet biztosít, mint a hagyományos 16:9-es képarányú monitorok, a felhasználó számára valódi moziélményt biztosítva.

ThinkVision LT2934z

 

Irodai alkalmazások használata során több információt követhetünk egyidőben, valamint a filmek és a videójátékok szerelmeseinek a nagyobb felület biztosítja a különleges felhasználói élményt a 2560x1080 felbontású kijelzőnek köszönhetően. A Lenovo ThinkVision LT2934z Full HD kamerával, zajszűrős mikrofonnal és hangszóróval biztosítja a konferenciahívásokhoz a tökéletes minőséget, valamint kép a képben funkciója lehetővé teszi a többképernyős munkafolyamatok precíz kivitelezését. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05