Új Canon LEGRIA HF R videókamerák a mobilos rögzítés helyett

forrás: Prím Online, 2014. január 7. 20:16

A Canon két új, egyszerűen kezelhető, a fogyasztói piacra szánt videókamerát mutatott be. A LEGRIA HF R56 és a LEGRIA HF R506 kamerák lehengerlő minőségben rögzítik legszebb emlékeit. Az új kompakt modellek a Canon Full HD videórendszerét és optikai képstabilizáló technológiáját intuitív audiofunkciókkal párosítva ideális előrelépési lehetőséget kínálnak mindazoknak, akik jelenleg az okostelefonjukkal vagy kisméretű fényképezőgépükkel vesznek fel mozgóképet.

Kreatív szabadság családok számára


Szülők és családok számára is tökéletes új LEGRIA HF R sorozat modelljei könnyen átélhetővé teszik a legfontosabb pillanatokat, a gyermek első lépéseitől kezdve az első szavak kimondásáig. A kibővített Kisgyermek mód segítségével a szülők akár három gyermek számára is regisztrálhatnak profilokat, és ezek segítségével személyre szabott bébialbumokban tárolhatják a velük kapcsolatos videókat, dokumentálva a csemete növekedését. Ugyanitt a felvételeket egyéb kreatív animációkkal és bélyeggel bővíthetik, amelyek például a születési súlyt, a magasságot, vagy fontos dátumokat és adatokat tartalmazhatnak, jelezve a gyerek növekedését.

 


Kibővített Wi-Fi kapcsolatok – ossza meg történeteit


A LEGRIA HF R56 videókamerával rögzített történetek a fejlett Wi-Fi funkciók használatával könnyedén megoszthatók a barátokkal és a rokonokkal. Amellett, hogy a videók megoszthatók az iOS és Android eszközökkel, a kibővített Wi-Fi támogatás azt jelenti, hogy ezek a kamerák mostantól távfigyelésre és élő felvételek vezérlésére is használhatók otthon. Egy táblagép vagy okostelefon, illetve a Canon ingyenes „CameraAcces Plus” alkalmazása segítségével a felvételek könnyen megállíthatók és újraindíthatók, messziről kezelhető a közelítés-távolítás, ha valami történik, vagyis gyerekek vagy háziállatok figyelésére is kiváló.

A LEGRIA HF R modellek az új CT-V1 motorizált pásztázó fejjel egyidőben jelennek meg. A vezeték nélkül irányítható fej könnyen csatlakoztatható a kamera aljához, és vezeték nélkül vezérelhető, így a felhasználó vízszintesen 200°-os szögben pásztázhat a kamerával.


Az emlékek megérdemlik a minőséget


A LEGRIA HF R56 és a LEGRIA HF R506 egyaránt a Canon iparágvezető DIGIC DV4 képkezelő platformjára épül, ami biztosítja a megismételhetetlen, csodás pillanatok tökéletes minőségű megörökítését. A Canon 3,2 megapixeles Full HD CMOS érzékelője mindenféle megvilágítás mellett kiemelkedő képminőséget kínál, még félhomályos környezetben is, ugyanakkor a cég optikai képstabilizáló és Intelligent IS technológiái gondoskodnak róla, hogy a képek ne mozduljanak be. A beépített Intelligent IS észleli a kamera különféle rázkódási mintázatait, és megkeresi az ehhez legmegfelelőbb stabilizációs beállítást a négyféle mód közül, például a mozgás közbeni képrögzítésnél stabil képet adó optikai képstabilizálást.


A kiváló minőségű Canon HD videóobjektívek nagy teljesítményű, 32-szeres optikai zoomjával és Bővített optikai zoomjával mindkét modellnél egyszerű ráközelíteni a távoli részletekre. Az új LEGRIA HF R56 emellett elég rugalmas ahhoz, hogy nagyképernyős és mobileszközös formátumot is rögzítsen egy időben, a beépített szimultán kétformátumú felvétellel. A kamera nagy bitsebességű AVCHD, illetve alacsony bitsebességű MP4 videókat is rögzíthet ugyanakkor – ezzel egy jó minőségű anyagot kapunk az otthoni megnézéshez, és rögtön egy kisebb fájlt is, amelyet könnyű megosztani.


Az elsőosztályú hangrendszer az Audiokompozíció-választás technológiával gondoskodik róla, hogy a különleges emlékekről megőrzött hangok is ugyanolyan jók legyenek, mint a képek. Öt audioprofiljával (köztük a beszédhez, zenéhez és zajszűréshez megadott beállításokkal) optimális megoldásokat nyújt a különféle helyzetekhez, és ha egyszer valamelyiket kiválasztották, akkor automatikusan hozzáigazítja a felvevő mikrofonját a megadott jelenethez, biztosítva a kristálytiszta hangot a pillanat megkörökítéséhez.

 


Intuitív vezérlés


A LEGRIA HF-R modellek könnyű kezelhetőségével a család minden tagja kipróbálhatja a rendezői széket. A gépek ahhoz is elég kicsik és kényelmesek, hogy akár egy gyerek is könnyedén megtartsa őket. Az új modellek nagy (7,5 cm-es, 3”), színes kapacitív érintőképernyője tökéletes eszköz az élő felvételek készítéséhez és a szükséges beállítások elvégzéséhez. Az érintőképernyő precíz ujjvezérlést kínál, és az intuitív menürendszerrel könnyen hozzáférhetők a fontos beállítások, amelyekkel a kreatív funkciók, az audiobeállítások és a megosztás is irányítható.

LEGRIA HF R56 – legfontosabb jellemzők:


·    Wi-Fi és távoli figyelés
·    Optikai intelligens képstabilizátor
·    57x Bővített zoom, Full HD CMOS
·    Kisgyermek mód
·    AVCHD és MP4 egyidejű rögzítése
·    DIGIC DV4 képfeldolgozó processzor
·    Audioszituáció kiválasztása
·    Nagy felbontású, 7,5 cm-es kapacitív LCD érintőképernyő
·    8 GB belső tárhely


LEGRIA HF R506 – legfontosabb jellemzők:


·    Optikai intelligens képstabilizátor
·    57x Bővített zoom, Full HD CMOS
·    Kisgyermek mód
·    Kiváló minőségű AVCHD és MP4 felvétel
·    DIGIC DV4 képfeldolgozó processzor
·    Audioszituáció kiválasztása
·    Nagy felbontású, 7,5 cm-es kapacitív LCD érintőképernyő
·    Kreatív funkciók
·    SDXC kártyahely

 

fotó: http://www.fotointern.ch

Kulcsszavak: kamkorder videó Canon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09