Az ASUS újgenerációs technológiákat mutatott be a CES-en

Szórakozáshoz, tartalom-előállításhoz, játékhoz és a mobil fogyasztók számára is

forrás: Prím Online, 2014. január 10. 09:33

Az ASUS bemutatta legújabb technológiáit a Las Vegas-i CES 2014 kiállításon. Az innovatív és úttörő termékek között 4K felbontású, 28 hüvelykes PB287Q monitor, a Z87-Deluxe/SATA Express alaplap, a ThunderboltEX II bővítőkártya, az S1 Mobile LED projektor, a térhatású hanggal felszerelt SWB-S1 Blu-ray állomás, valamint a ROG Front Base Dual Bay Gaming Panel található.

 

A professzionális tartalom-előállításra szánt és hatékony munkához készült termékek közé tartozik az új, 28 hüvelykes 4K/UHD (Ultra High Definition) felbontású PB287Q monitor, amely több teljes méretű dokumentumot is képes egyszerre, lenyűgöző módon megjeleníteni.  A Z87-Deluxe/SATA Express egy új alaplap-koncepció első képviselője: SATA Express csatolóval és sokoldalú ThunderboltEX II bővítőkártyával szerelték fel, amellyel a legmodernebb Intel Thunderbolt 2 akár 20 Gbit/s átviteli sebessége is elérhetővé válik.


Az ASUS azt is megmutatta, hogyan könnyítheti meg az elfoglalt, sokat utazó szakemberek életét a tenyérnyi méretű S1 Mobile LED Projectorral és az SWB-S1-gyel, a világ első igazi moziélményt kínáló, térhatású hangrendszerrel bővített Blu-ray meghajtójával.


Az igazán elkötelezett játékosok számára az ASUS Republic of Gamers (ROG) a ROG Front Base Dual-Bay Gaming Panel nevű „vezérlőközponttal” jelentkezett: ez az egyszerűen kezelhető eszköz a PC elejére szerelhető, és azonnal állíthatóvá teszi a legfontosabb paramétereket. A termék nagyszerűen illusztrálja a ROG elkötelezettségét a legigényesebb játékosok és túlhajtók felé.

 

Hibátlan vizuális élmény és villámgyors adatátvitel

 

A PB287Q az ASUS vadonatúj, 28 hüvelykes, 4K/UHD felbontású monitora. 3840 x 2160 képpontos natív felbontásával a PB287Q a Full HD felbontásnál négyszer több képpontot jelenít meg, egészen elképesztő részletességet nyújtva. Az ASUS PB287Q válaszideje is lenyűgöző, mindössze 1 ms, így zökkenőmentes, remek válaszkészségű grafikus élményt nyújt.
 

PB287Q monitor

 

A PB287Q a kapcsolódási lehetőségek garmadáját kínálja, a HDMI és HDMI/MHL (Mobile High-Definition Link) csatlakozók mellett natív DisplayPort-kapcsolatot is a valódi 4K/UHD felbontású tartalmakhoz. Az új monitor vonzó, ergonomikus kialakítású, karcsú profilú, forgatható, dönthető, elfordítható és állítható magasságú állványt kapott, és az ASUS exkluzív Splendid Plus technológiája szolgálja a néző maximális kényelmét.


A kiváló vizuális élmény mellé azonban a lehető leggyorsabb adatátviteli technológiákra is szükség van a 4K tartalom élvezetéhez. Az ASUS ThunderboltEX II, a világ első, az Intel által minősített, egyportos Thunderbolt 2 PC-s bővítőkártyája az ASUS 8-as sorozatú alaplapjainak egy részével kompatibilis. Az ASUS ThunderboltEX II-vel a felhasználók rugalmasan frissíthetnek a legmodernebb kapcsolati szabványra és élvezhetik a 20 Gbit/s adatátviteli sebességet.  Azok számára pedig, akiknek két Thunderbolt-csatlakozóra van szükségük, jó hír, hogy rövidesen megjelenik majd a ThunderboltEX II/DUAL változat is.

 

ASUS ThunderboltEX II

 

A Z87-Deluxe/SATA Express alaplapban SATA Express található. Az új generációs tárolócsatoló akár 1000 megabájt/s sebességet is lehetővé tesz.  A Z87-Deluxe/SATA Express az első alaplap a világon, amelyen gyárilag beépítve található meg ez az új technológia, amely felhasználók széles köre számára kínál sokoldalú bővítési lehetőségeket.
 

Nagyszerű hordozhatóságú vetítés, moziélmény utazás közben is

 

Az S1 Mobile LED Projector egy döbbenetesen jól hordozható kivetítő, amely beépített akkumulátorának egyetlen feltöltésével akár három óráig is képes működni. Mindössze 3 cm-es magasságával és 342 grammos súlyával az S1 Mobile LED Projector tökéletes társa mindazoknak a távmunkában dolgozó szakembereknek, akik nem szeretnek túl sok csomaggal utazni.

S1 Mobile LED Projector


Az S1 Mobile LED Projector a kategóriában legjobb, rendkívül rövid vetítési távolságot biztosítja: a vászonra mindössze egy méterről képes 104 cm átmérőjű képet vetíteni. Ráadásul azonnal bekapcsolható, vagyis nem kell várakozni a fontos bemutató előtt feleslegesen. Az alumínium borítású S1 Mobile LED Projector tökéletes megoldás mobil bemutatókhoz, de bármilyen más tartalom kivetítéséhez is.


Az SBW-S1 egy Blu-ray meghajtó, amelybe egy ASUS Xonar hangkártyát és fejhallgató-erősítőt építettek. Ez a világelső kombináció valódi moziélményt kínál. Tökéletes megoldást nyújt azoknak a noteszgép-használóknak, akik nem hajlandók engedni a hangzás és a nagy felbontású videók minőségéből. Bár az SBW-S1 nagyon kompakt készülék, mégis torzításmentes, gyönyörű, minőségében a Blu-ray lenyűgöző vizuális élményéhez méltó hangzást nyújt.

 

Nagy teljesítményű és egyszerűen használható eszközök játékosoknak


Szintén új termék a ROG Front Base Dual-Bay Gaming Panel. A ROG új terméke egy intelligens, 2 db 5,25 hüvelykes meghajtóhelyet elfoglaló vezérlőközpont, amelynek beépített, 4 hüvelykes képernyőjén a játékosok azonnal láthatják a fontos információkat és ahonnan azonnal, egyszerűen módosíthatják a beállításokat, hogy csak a játékra kelljen koncentrálni.  A ROG Front Base Dual Bay Gaming Panel kompatibilis az összes ROG Maximus VI (a Z87 lapkakészletre épülő) alaplappal, valamint a legfrissebb Rampage IV Black Editionnel.


A Front Base Dual-Bay Gaming Panel Quick EQ nevű kapcsolója azonnali hozzáférést biztosít ötféle equalizer-módhoz, és a ROG SupremeFX hangtechnológiáját használva pedig a mellékelt, Hi-Fi minőségű előlapi analóg audiokábel (AAFP-kábel) garantálja a kiváló hangzást nagyszerű jelminőséggel, alacsony áthallással és minimális zajinterferenciával.

ASUS Front Base Dual-Bay Gaming Panel
 


A Front Base Dual-Bay Gaming Panel nagyszerű túlhajtási funkciókat is nyújt: kényelmesen szabályozhatók vele a ventilátorok, kijelzi a hőmérsékleteket, és lehetővé teszi a gyors USB-s töltést a PC kikapcsolt állapotában is. Sőt, egy innovatív Escape Mode (kilépés mód) gombot is kapott, amely elrejti a játék képernyőjét és elnémítja a hangot, így a felhasználók egy szemvillanás alatt visszatérhetnek az asztali környezethez.

 

A Poseidon GTX 780 with DirectCU H2O egy új grafikus kártya, amelyet a lég- és vízhűtéssel egyaránt igen jó hatásfokú hibrid hűtési megoldással láttak el. A DirectCU H2O rendszerrel felszerelt, NVIDIA GeForce GTX 780 GPU-ra épülő új kártya a referenciakártyához képest akár 24 fokkal hűvösebb működésre is képes.  Emellett rengeteg exkluzív ROG-technológiát is tartalmaz, mint például a Black Metallic kondenzátorokat tartalmazó DIGI+ feszültségszabályozó modulok, az egyedi, 10 fázisos Super Alloy Power tápellátási rendszer, vagy a grafika valós idejű tuningolásán kívül élő videoközvetítésre is képes GPU Tweak.

ASUS Poseidon GTX 780

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05