Tízezres street art gyűjtemény a Google virtuális múzeumában

forrás: Prím Online, 2015. március 22. 08:50

Több mint tízezer street art alkotást és több mint 260, a köztéri művészetet bemutató kiállítást nézhetnek meg az internetezők a Google Kulturális Intézetének oldalán. A street artról szóló gyűjteményt 34 ország 86 művészeti szervezetének segítségével állították össze. A Chrome pedig egy új bővítménnyel gazdagodott.

A művészet az utcán hever

 

Új alkotásokkal gyarapodott a Google virtuális múzeuma. Ezúttal az utca művészete kapott teret: a Google Kulturális Intézetének oldala Street Art alkotásokkal gazdagodott.

 

A street art a várost használja vászonként: az alkotók többek között graffitivel, szoborinstallációkkal és mozaikokkal formálják a városképet. A művek társasházak tűzfalain, épületek tetején lévő víztárolókon és más szokatlan helyeken jelennek meg. Mivel a művészek a közterületet alakítják át, alkotásaik gyakran rövid időn belül eltűnnek, így többé nem láthatják élőben az arra járók. Ilyen alkotások ezreit digitalizálták összesen 34 országból, és tették elérhetővé mindenki számára az interneten.

 

Közterületeket meghódító street art műveket 2014 júniusa óta tekinthetnek meg az internetezők a Google kulturális oldalán. Akkor még 31 partner segítségével több mint ötezer street art kép és közel 100 kiállítási anyag volt a globális internetes múzeum része. A kulturális kezdeményezés legújabb lépéseként 55 új művészeti szervezet közreműködésével összesen már több mint tízezer street art alkotást és több mint 260 virtuális kiállítást nézhetnek meg az internetezők. Az internetezők a városi környezetben megjelenő alkotások között láthatnak stencillel készült művet, szoborinstallációtmozaikot és kollázst is.

 

Egy Chrome bővítmény

 

A művészetkedvelő internetezők egy Chrome böngésző bővítménnyel mostantól még több alkotást ismerhetnek meg. A bővítményt használva új lap megnyitásakor egy festmény jelenik meg a böngészőben. A festmények gyakorisága változtatható aszerint, hogy naponta, vagy inkább minden egyes új lapnál jelenjen meg új festmény.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az Európai E-sport Szövetség tisztújításán magyar tisztségviselő is bizalmat kapott

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

2024. április 29. 18:05

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14