Megérkezett a várva várt Samsung Galaxy S6 edge+

Czipperer Dia, 2015. augusztus 14. 13:19

A pletykák kereszttüzében álló Samsung mobil végre hivatalosan is bemutatkozott a nagyközönségnek. Az S6 széria legújabb tagja a phabletek sorát erősíti.

A Samsung piacra dobta legújabb phabletjét, a Galaxy S6 edge+ modellt. A telefon elődjéhez hasonlóan oldalra lehajló kijelzőjével tűnik ki a tömegből. Első ránézésre nem látszik jelentős különbség az elődmodellhez képest, ám a vállalat szoftveres fronton jelentős átalakításokat végzett.

 

A mobil elődjéhez hasonlóan QHD felbontású (5,7 hüvelyk) Super Amoled kijelzőt kapott, valamint a vállalat legfejlettebb kameráját építették be, ráadásul a vezetékes és vezeték nélküli gyorstöltést is támogatja a készülék. A processzor is ütősnek ígérkezik, valamint a RAM-ot is 4 gigabájtra növelte a gyártó.

 

A modell támogatja a vállalat mobilfizetési megoldását, a Samsung Payt is. A szolgáltatás előnye, hogy az NFC mellett biztonságos mágneses átvitelt is kínál (Magnetic Secure Transmission).

 

 

 

Alkalmazásdömping

 

A Samsung új applikációkkal is megspékelte a modellt. Az „Apps edge” a hajlított kijelzőn egy egyszerű mozdulattal hozzáférést biztosít a felhasználóknak a kedvenc alkalmazásukhoz. A „People edge” pedig a gyors kommunikációt segíti: a képernyő szélén az előre beállított, legfontosabb kapcsolatok közül válogatva közvetlenül kezdeményezhető hívás vagy üzenetküldés.

 

A vállalat a készülék  videoképességeit is továbbfejlesztette. Ennek jegyében debütált a “Steady Video” funkció, amely digitális képstabilizációval biztosítja a menet közben rögzített videó éles képét az elő- és a hátlapi kamerahasználat során is. A „Video Collage Mode” pedig lehetővé teszi az egyszerű videorögzítést és szerkesztést különböző keretek és effektek használatával. A telefonnal 4K felbontású videó is rögzíthető, valamint az élő közvetítéseket is támogatja. A telefonról azonnal élő Full HD kép közvetíthető akár egy személynek, egy csoportnak, vagy a YouTube Live segítségével szélesebb közönségnek is.

 

A Galaxy S6 edge+ kamera rendszere is megújult. Az egyik változás a „Gyorsindítás”  funkció (a „home” gomb kétszeri megnyomásával a kamera 0,6 másodpercen belül elindul), az automatikus, valós idejű, nagy dinamikatartományú (HDR) funkció, az optikai képstabilizátor (OIS), valamint az új képfilterek.

 

A készülék biztonságáért pedig két alkalmazás is felel: a KNOX Active Protection (a készülékbe épített) és a My KNOX (gyorsan telepíthető) applikáció.

 

A Samsung Pay mobilfizetési megoldás, amely szintén debütál a phablettel, első körben az anyaországban, Dél-Koreában lesz elérhető, szeptembertől pedig az Egyesült Államokba is megérkezik. Maga a telefon pedig már augusztustól világszerte megvásárolható lesz 32 gigabájtos, illetve 64 gigabájtos tároló kapacitású verzióban, különböző – köztük arany platina és fekete zafír – színekben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05