Megérkezett az Android 6.0.1 végleges kiadása

Czipperer Dia, 2015. december 11. 08:21

A Google kiadta Android operációs rendszerének legújabb frissítését. A 6.0.1 Marshmallow verzió nem tartogat nagy változásokat.

A Google hivatalosan is bejelentette Android 6.0.1 Marshmallow frissítését. Ahogy azt már korábban is jeleztük, nem egy nagyobb léptékű update-ről van szó, inkább csak apróságokkal gazdagodott az új rendszer.

 

A frissítéssel többek között új emotikonok érkeztek, valamint a Nexus felhasználók is jól járnak az új rendszerrel. Az eszközökön előretelepített Google billentyűzet is új verziót kapott a frissített kiadásban. Természetesen más felhasználók is letölthetik a Google Play áruházból az applikációt, azonban nekik még várniuk kell, amíg a frissítés megérkezik az alkalmazás áruházba. A korábbi hét fül helyett immáron tíz fülön várják majd hangulatjelek a felhasználókat.

 

Új rendszer

 

Emellett az új rendszer két másik apró újdonságot is tartogat. Az egyiket csak a táblagép felhasználók élvezhetik. Itt a navigációs gombok helye változott meg. A „Vissza” és a „Home” gomb a képernyő bal szélére került, míg a a „Recents” (előzmények) jobb oldara. Korábban a három virtuális gomb középen helyezkedett el. Ez a változtatás a nagyobb kijelzős táblagépeknél bizonyul hasznosnak, ahol a felhasználók már két kézzel vezérelik a masinát.
 


Végül, de nem utolsósorban a „Do Not Disturb”, vagyis a ne zavarj mód is visszatért, amely ugyan az Android 5.1 Lollipop verzióban debütált, azonban az első Marshmallow kiadásban már nem találkozhattunk vele. 

 

A 6.0.1-es frisstés része a decemberi biztonsági frissítés is. Az új verzió már elérhető a támogatott Nexus eszközökre. Az update MMB29K modellszámmal érkezik, a Nexus 6P és a Nexus Player modellkre pedig MMB29M néven.

 

Forrás: GSMArena.com

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59