Tizenöt éve született meg az első generációs Xbox

forrás: Prím Online, 2016. november 16. 11:30

Tizenöt éve született meg az első generációs Xbox az Egyesült Államokban. A termékcsalád azóta is töretlen népszerűségnek örvend, megjelenése óta 24 millió példányt adtak el belőle világszerte. Azóta számos újítás napvilágot látott, ám valami nem változott: játékosok millióinak nyújtja a legteljesebb játékélményt.

A közelmúltban is izgalmas időszakot zárt az Xbox mind a nemzetközi, mind a hazai piacon. Az NPD és a GfK adatai alapján az Xbox One októberben immár negyedik hónapja bizonyult a legnépszerűbb konzolnak az Egyesült Államokban, és második hónapja az Egyesült Királyságban és Ausztráliában. A több mint 100 díjnyertes, exkluzív játéknak, az Xbox One S sikerének és az Xbox Live egyedülálló, komplex játékosközösségének köszönhetően idén az Xbox Live multiplayer játékosainak száma 52%-kal nőtt globális szinten! A Forza Horizon 3 az idei év legkeresettebb autós játéka lett, több mint 5 millió Xbox One és Windows 10 játékossal szeptemberben, tovább erősítve a széria töretlen sikerét.

 

Hasonlóan sikeres volt a magyarországi konzol piac is: a GfK mérése szerint ugyanis a hazai piacon a 8. generációs konzolok piacán az eladott darabszámok alapján az Xbox One 69 %-os piaci részesedést ért el 2016 szeptemberében!

 

 

 

Tudjuk, hogy e kiemelkedő eredményeket felhasználóinknak köszönhetjük, így továbbra is azon dolgozunk, hogy a legteljesebb Microsoft élményt nyújthassuk mindenkinek. Az idei évben olyan élményeket hozunk el játékosaink otthonába, mint az Xbox One S FIFA 17 (1TB és 500GB), vagy a Xbox One S Minecraft (500GB). Ezen felül idén év végén is sokak életét színesítik majd az olyan termékek, mint az Xbox One S Battlefield 1 (500GB és 1TB, utóbbi LE konzol, festett zöld színben), illetve Xbox One S Gears of War 4 (1TB és 2TB, utóbbi LE konzol, festett piros színben). Végül, de nem utolsó sorban megérkezik az Xbox One Kinect gépcsomag (500GB) is!

 

 

 

További újdonságokkal készültünk a kiegészítők terén is, hogy mindenkinek személyre szabott játékélményben lehessen része. Az Xbox Design Lab lehetővé teszi, hogy saját kontrollerünket készítsük el, a több mint 8 millió színkombinációnak köszönhetően pedig csupán képzelőerőnk szabhat határt. Az Xbox Sztereó Headset pedig a legújabb, limitált kiadású fejhallgatónk, mely nem csupán játék közben nyújt egyedülálló hangélményt, de akár filmnézés közben is.

 

Továbbra is fontos szerepet kap az Xbox Live, a világ elsőszámú játékosközössége, mely egyedülálló módon egyesíti az Xbox One konzolt és a Windows 10 számítógépet használó játékosokat, lehetővé téve egy páratlan multiplatform közösséghez való csatlakozást. Különösen nagy figyelmet kapnak a kapcsolódó szolgáltatások is, kiváltképpen a Games with Gold, így felhasználóinknak a havonta elérhető ingyenes játékoknak köszönhetően igazi Microsoft élményben lehessen részük.

 

Alapcélkitűzésünk, hogy minden játékosnak a legjobbat nyújthassuk, mind a konzolokat és kiegészítőket, mind pedig a játékokat illetően. Korábbi és közelgő bejelentéseinknek köszönhetően mindenki megtalálja a neki való kikapcsolódást, így az Xbox a legteljesebb játékélményt nyújtja idén karácsonykor is.

Kulcsszavak: Xbox Microsoft játék

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05