Még több MOL-kúton lehet az elveszett kutyákat beazonosítani

forrás: Prím Online, 2019. május 2. 10:06

Újabb 21 MOL-töltőállomással bővült az országos mikrochip-leolvasó hálózat, így hazánkban már 121 helyszínen kaphatnak gyors és ingyenes segítséget az elkóborolt kutyákat megtalálók. Debrecen az első olyan város, ahol az összes MOL-kutat felszerelték a kutyák beazonosítására alkalmas eszközzel, hogy az elkóborolt állatok minél hamarabb hazajuthassanak. A debreceni Segner téri MOL töltőállomáson ünnepélyes keretek közt adták át az új mikorchip-leolvasókat.

A Vigyél Haza Alapítvánnyal a MOL tavaly májusban indította el az együttműködését, és kezdte el kihelyezni a töltőállomásokra az ingyenes mikrochip-leolvasókat. Az elkóborolt állat mikrochipjének adatai egyszerűen leolvashatóak az eszközzel, az alapítvány önkéntes állatorvosai segítségével pedig a beazonosított kutya könnyen és gyorsan vissza tud kerülni gazdájához. Debrecenben mind a kilenc MOL-kutat felszerelték a hasznos eszközzel. Az átadón ott volt a MOL támogatottja, a kétszeres világbajnok teniszező, Babos Tímea is, aki négylábú kedvencével érkezett, és bemutatták, miként működik a mikrochip-leolvasó.

 

 

„Az idei évben a költségvetésben a Debreceni Közterületfelügyelet által fenntartott kutyamenhely felújítására 12,7 millió forintos plusz támogatást biztosít az önkormányzat, amelyből felújítják a keneleket, a kifutót. Emellett a civil alapból a tavalyi évben 3 kutyás egyesületet is támogattunk - köztük az Együtt az Állatokért Alapítványt - összesen 1,1 millió forint összegben” - mondta Papp László, Debrecen polgármestere az ünnepélyes átadón.

 

„Tízből kilenc kutya vidéken csavarog el, ezért is örülünk neki, hogy Debrecenben az összes töltőállomásunkon elérhető mostantól a kutyák mikrochipjének beazonosítására szolgáló leolvasó. Az összes töltőállomásunk kutyabarát is egyben, így ez a kezdeményezés igazán közel áll a szívünkhöz” – mondta Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója Debrecenben.

 

 

Évente Debrecenben 400 kóborkutya kerül menhelyekre, ezért nagy segítség, hogy már minden debreceni MOL töltőállomáson működik kutyachip leolvasó, így az elveszett vagy elkóborolt kedvencek gyorsan visszakerülhetnek a gazdikhoz. Nagy segítség Debrecennek, hogy idén márciusban megalakult a városban a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató és Mentőcsoportoja, a szervezet elkötelezett a kóbor kutyák mentésében. Az új szervezet vezetője Kovács Ilka, akit vasárnap óta kulcspozíciót tölt be a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségében 

 

A kijelölt chipleolvasó-helyszínek megtalálhatóak a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, az applikáció INNEN tölthető le.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05