Kriptopénz jár az otthon maradásért

forrás: Prím Online, 2020. március 24. 19:06

Egy androidos applikáción keresztül jutalmazza az első magyar kriptovaluta csapata azokat, akik otthon maradással segítik gátolni a koronavírus terjedését.

Nem, nem egy nigériai herceg kamu pénzosztásáról van szó, hanem egy itthoni fejlesztésről.

 

Az első magyar kriptovaluta, a MicroCoin csapata döntött úgy, hogy szeretné motiválni az embereket az otthon maradásra. A fejlesztés egy olyan, egyelőre csak Android rendszeren elérhető mobil applikáció, ami a telefon GPS koordinátái alapján ellenőrzi, hogy milyen távol kerültünk a legutóbbi pozíciónktól. Ha ez 100 méteren belül van, akkor egy gombnyomással igényelhetjük a jutalmunkat, amit a rendszer automatikusan, másodpercek alatt átutal nekünk.

 

 

Az applikáció az első megnyitása során egy, a MicroCoin rendszerén belül használható számlaszámot is utal a telefonunkra, erre kapjuk meg később a jutalmainkat, amit fél óránként igényelhetünk, ha nem mentünk messzire.

 

Lehetőségünk van az összegyűjtött virtuális érméket a honlapról letölthető pénztárca programba mozgatni, vagy egy másik számlára utalni, ha már rendelkeztünk ilyennel.

 

A fejlesztés során a biztonság és az adatvédelem fontos szempontok voltak, így a GPS koordinátáink természetesen soha nem hagyják el a telefont. A számla és a jutalmak pedig egy, a telefonunk által véletlenszerűen generált számsorra érkeznek. A használata telefonszámot, email címet vagy egyéb adatot nem igényel, mivel minden tranzakció közvetlenül a blockchainen kerül végrehajtásra, így azok meghamisíthatatlanok és visszavonhatatlanok.

 

A MicroCoin 2017 végén indult, nonprofit modellben működő blockchain projekt, melynek célja, hogy a kriptovaluták által kínált megoldások közelebb kerüljenek a valós-életbeli alkalmazásokhoz.

 

Természetesen nem az applikáció által osztott jutalom fog minket átsegíteni ezen az időszakon, de egy extra motiváció lehet az otthon maradásra.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09