A Check Point Software bemutatja új cyber-biztonsági platformját

forrás: Prím Online, 2020. november 19. 17:54

Check Point Software Technologies Ltd. bemutatta következő generációs, egységes cyber-biztonsági plaformját, a Check Point R81-et. A platform az iparágban elsőként kínál autonóm fenyegetésekkel szembeni védelmet, melyet teljes, megosztott vállalati rendszerekre terveztek, lehetővé téve az IT csapat számára a legösszetettebb és legdinamikusabb hálózati környezetek egyszerű és hatékony menedzselését.

A Covid-19 világjárvány hatására a vállalatok felgyorsították digitális átállási programjaikat és módosították informatikai prioritásaikat, ezzel megnőtt a cyber-kockázat és bonyolultabbá vált a távoli munkavégzés menedzselése. A biztonsági szakemberek 70%-a számolt be arról, hogy a világjárvány kezdete óta megnövekedett a cyber-fenyegetések száma. A nagyobb biztonság és az egyszerűség iránti igény megköveteli a fenyegetésekkel szembeni védelmi technológiák, folyamatok, valamint házirendek konszolidációját és automatizálását, így kifinomultabbá és hatékonyabbá téve a szervezetek komplex, elosztott rendszereinek védelmét.

 

„Napjainkban nagyon nehéz az IT biztonság menedzselése: több az eszköz, több a fenyegetés, és nagyobb az adatközpontok, a hálózatok és a különböző felhőkben használt alkalmazások száma. Annak érdekében, hogy tartsák a versenyt és szembe nézzenek a legújabb biztonsági veszélyekkel, a vállalatoknak következetes biztonsági házirendeket, egységes fenyegetés-védelmet és automatizációt kell kialakítaniuk,” - mondta Chris Rodriguez, az IDC Network Security Research menedzsere. „A Check Point R81 automatizált biztonság-menedzsment platform egységesíti és egyszerűbbé teszi a fenyegetésekkel szembeni védelmet a gyors biztonsági telepítések, a beavatkozás nélküli gateway software frissítések, a biztonsági profilok és az AI-alapú fenyegetés-védelem révén.”

 

 

A Check Point R81 cyber-biztonsági platform jellemzői:

  • A legmagasabb szintű biztonság és autonóm fenyegetésekkel szembeni védelem: az R81 rendelkezik az iparág első autonóm Threat Prevention rendszerével, mely felszámolja a fenyegetések nagy munkaigényt jelentő manuális osztályozását és a frissítéseket. Valamennyi gateway automatikusan frissül a még a zero-day fenyegetések ellen is teljes védelmet nyújtó, AI-alapú védelemmel. Az R81 új Infinity fenyegetés-védelmi házirendjei lehetővé teszik a biztonsági csapatok számára, hogy egyetlen klikkeléssel implementálják a biztonsági jó gyakorlatokat, melyek azután mindig automatikus frissülnek. 
  • Gyors reagálás a változó biztonsági szükségletekre a leggyorsabb házirend telepítéssel: Akár 90%-kal* csökken a házirend telepítésének ideje, percek helyett másodpercekre. Mi több, a biztonsági adminisztrátorok a távoli gateway-ek százait frissíthetik egyetlen klikkeléssel. 
  • Automatikus biztonsági teljesítmény: Az R81 a gateway erőforrásoknak az egész vállalatot lefedő, dinamikus elosztásával automatikusan a legjobb hardware teljesítményt és biztonságot nyújtja.
  • Optimális biztonság a titkosított hálózati forgalom (SSL) számára: az R81 a biztonságos kapcsolat legújabb szabványait alkalmazza, köztük a TLS 1.3-at és a HTTP/2-t, és biztosítja, hogy a fenyegetések ne tudjanak elrejtőzni a titkosított forgalomban. Az erre kialakított házirend réteg megkönnyíti az adminisztrátorok számára a hálózati forgalom vizsgálatával vagy engedésével kapcsolatos döntéseket. 

 

„A Check Point R81 jóval gyorsabb házirend telepítést, egyetlen klikkeléssel indítható frissítéseket tesz lehetővé, miközben frissíthetjük biztonsági gateway-einket. Már eddig is használtuk a Check Point Infinity Threat Prevention-t, így az R81-be beépített új, automatikus házirend telepítéssel időt takarítunk meg, csökkennek a konfigurációval kapcsolatos hibák, és lehetővé válnak a folyamatos frissítések,” - mondta Todd Ponto, az AESI-US Inc. technológiai vezetője.

 

„Napjaink gyors változásai az üzleti alkalmazások és felhő alapú telepítések terén, minden korábbinál nagyobb gyorsaságot követelnek meg a szervezetektől,” - mondta Itai Greenberg, a Check Point Software Technologies Product Management elnökhelyettese. „R81 platformunk a teljes hálózati környezetben holisztikus vizibilitást, automatizált fenyegetés-védelmet és granuláris ellenőrzést biztosít az IT és biztonsági csapatok számára, így megkönnyítve a tervezést, az ellenőrzést és a gyors telepítést, ami kiszolgálja az üzleti igényeket, miközben erősíti a biztonsági és megfeleltetési helyzetüket.”

 

Az R81 ingyenes frissítésként érhető el a Check Point ügyfelek számára.

__________________

* EA ügyfelek adatai alapján.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09