Ők a jövő digitális tanárai

forrás: Prím Online, 2021. május 19. 15:49

Kihirdették a Vodafone Digitális Tanterem Programja keretében A Jövő Digitális Pedagógusa verseny győzteseit. A szolgáltató az első három helyezettet díjazta, valamint egy különdíjat osztott ki, összesen több mint félmillió forint értékben. A pályázattal a Vodafone célja az volt, hogy ösztönözze és elismerje azon pedagógusokat, akik az elmúlt időszakban a digitális eszközök bevonásával tanítottak.

2021 márciusában hirdette meg a Vodafone Magyarország a Digitális Tanterem Programja keretében A Jövő Digitális Pedagógusa elnevezésű versenyét, amelyen azon iskolákban tanító tanárok vehettek részt, ahol az intézmény a Vodafone Digitális Tanterem megoldását használja. A nevezés feltétele 2 db digitális tananyag elkészítése volt a 2021. március 1. és április 14. közötti időszakban, amelyet a Digitális Tanterem keretszoftverébe, a SEOS-ba kellett a pedagógusoknak feltölteni. A pályázatok elbírálásában jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusok vettek részt. A kiértékelésben részt vett Dancs Gábor matematika-földrajz tanár, aki a szakmában töltött több, mint 20 év gyakorlata során általános- és középiskolában, szakképzésben és tíz éven át az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán oktatott. Hetzl Andrea Biológia-kémia szakos középiskolai tanár, aki 1999 óta tanít hat- és nyolcévfolyamos gimnáziumokban. Valamint Váczi Dorka Történelem- és magyar szakos tanár, elhivatott demokratikus nevelő és innovátor.

 

A szakmai zsűri értékelése alapján a nyertesek és pályázataik:

 

„A tavalyi évben a távoktatásra való átállás és az otthoni tanulás korábban nem tapasztalt kihívások elé állította a pedagógusokat, a szülőket és a diákokat. A veszélyhelyzet elrendelése óta igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy támogassuk az oktatást. Digitális oktatási tartalmakat tettünk adatforgalom felhasználás nélkül ingyenesen elérhetővé, digitális kompetenciafejlesztő képzéseket indítottunk, valamint elindult a mostani verseny alapjául szolgáló Digitális Tanterem szolgáltatásunk. A mostani kezdeményezéssel a pedagógusokat igyekeztünk ösztönözni, munkájukat pedig elismerni azzal, hogy a legjobb digitális tananyagokat feltöltő tanárokat pénzdíjjal jutalmazzuk.  Nagy öröm számunkra, hogy ennyi pályázat érkezett, köszönjük minden pedagógusnak, aki benyújtotta pályázatát! Kiemelkedő minőségű tananyagok készültek, így a zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hogy ezek közül kiválassza a három legjobb-, valamint a különdíjas pályamunkát, ezúton szeretnék gratulálni a nyerteseknek” – mondta Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05