Együttműködés a vasúti kiberbiztonság erősítése érdekében

forrás: Prím Online, 2021. december 3. 09:53

A Siemens Mobility és a RazorSecure együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gördülőállomány üzemeltetőket világszerte megnövelt vasúti kiberbiztonság felügyeleti megoldásokkal lássák el. A növekvő digitalizáció előnyökkel jár, de felveti a kibertámadások elleni megfelelő védelem szükségességét is. 

 

  •   Siemens Mobility kiterjeszti Railigent partner ökoszisztémáját
  •   Magasabb szintű kiberbiztonság a garantált rendelkezésre állásért 

 

Ezért a két vállalat egyesíti a know-how erőforrásait a komplex szállítási rendszerek biztonsága érdekében: A RazorSecure a vasúti kiberbiztonsági megoldások specialistája, és folyamatosan, valós időben nyomon követi az egyes rendszerek viselkedését és a forgalmat a teljes hálózaton. A Siemens Mobility elkötelezett amellett, hogy garantálja a vasúti rendszerek rendelkezésre állását olyan intelligens digitális eszközkezelő rendszerei segítségével, mint a Railigent.

 

„A valós idejű nyomon követés és a vonataink informatikai és szoftverszerkezetében fellépő rendellenességek lehető legkorábbi észlelése az egyetlen módja annak, hogy a flotta 100 százalékos rendelkezésre állását biztosítani tudjuk, a legmagasabb szintű kiberbiztonság fenntartása mellett. A RazorSecure szakértelmével és bevált megoldásaival segíthet nekünk elérni ezt a célt” – mondta Johannes Emmelheinz, a Siemens Mobility ügyfélszolgálati részlegének vezérigazgatója.

 

„A vasúti ágazatnak kifejezetten a saját egyedi kihívásaira tervezett innovatív megoldásokra van szüksége. A Siemens Mobility-vel való együttműködés során a vasúti kiberbiztonsági szakértelemre és a termékportfóliónkra építve a legjobb átfogó megoldásokat tudjuk kínálni, amelyek fokozzák a gördülőállomány védelmét”, mondta Alex Cowan, a RazorSecure vezérigazgatója. 

 

Az Egyesült Királyság-beli Basingstoke székhelyű RazorSecure a Siemens Mobility partner ökoszisztémájának részévé fog válni. Az úgynevezett Alliance for Availability célja, hogy a komplex kihívásokat együttműködésen keresztül oldja meg, és a legkülönfélébb szolgáltatási folyamatokat, technológiákat és szakértelmet egyesítse egy nyitott ökoszisztémában, annak érdekében, hogy egyesítse a vasúti ágazat, a beszállítók, az üzemeltetők, a partnerek és az egyetemek erőforrásait. Az Alliance for Availability keretében a Siemens Mobility jelenleg 22 partnerrel működik együtt világszerte. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50