A Continental a legvonzóbb munkahely a szoftverfejlesztők számára Magyarországon

forrás: Prím Online, 2022. október 23. 15:43

A Continental technológiai vállalat kiemelt célja a balesetmentes jövő megvalósítása, szem előtt tartva a fenntarthatóságot. Csúcstechnológiás megoldásaikkal teszik lehetővé, hogy munkatársaik a leginnovatívabb fejlesztésekkel hozzák közelebb életünkhöz ezt a víziót, amely az Universum legutóbbi kutatása szerint a munkavállalók számára is kiemelt fontosságú. A felmérésből kiderült, hogy hazánkban a szoftverfejlesztők a Continentalt tartják a legvonzóbb munkahelynek. 

Az Universum, az employer branding, azaz a munkáltatói márkaépítés egy meghatározó „think tank” ügynökségeként 39 000 főt kérdezett meg arról, hogy mi jelenti a vállalatok legfőbb vonzerejét 2022-ben a munkahelyek kiválasztása során. A hazánkban is elvégzett nem reprezentatív kutatásban szereplő résztvevők válaszai alapján a Continental első helyre került a szoftverfejlesztők körében. A megkérdezett junior és több év tapasztalattal rendelkező medior és szenior szakemberek leginkább ismertsége és az iparágban betöltött vezető szerepe miatt preferálják a céget, továbbá kiváló munkáltatói híre miatt is vonzó választásnak tartják. Ezenfelül az innováció és a fizetés, valamint a kedvező juttatási csomagok azok a szempontok, amelyekért az előkelő első helyre került a vállalat a válaszadók listáján. 

 

 

Milyen feladatokon dolgozhatnak a szoftverfejlesztők a magyarországi Continental vállalatoknál?

Az érzékelés, tervezés és cselekvés folyamatának alkalmazásával fejleszt a technológiai vállalat olyan megoldásokat, melyek segítik a mobilitás résztvevőit a nem kívánt közlekedési helyzetek elkerülésében.

 

A Continental több mint 151 évre visszamutató vállalati értékei mellett a mindenkori munkaerő és a piac igényeit is folyamatosan vizsgálja, hogy megfeleljen a munkakeresők elvárásainak, és olyan vállalati légkört teremtsen, amely vonzó lehet akár a felsőoktatásból a munkaerőpiacra frissen kikerülők vagy már több éves tapasztalattal rendelkezők számára is. Hazánkban a Continental folyamatosan keresi a legkiválóbb szoftverfejlesztő szakembereket, akik munkájukkal a budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központban, a frissen átadott Alkalmazásfejlesztési Központban, továbbá a veszprémi fejlesztőközpontban és a járműipari tesztpályán járulhatnak hozzá, hogy napról napra biztonságosabbá és fenntarthatóbbá váljon a jövő mobilitása. A szakemberek azokon a kiemelkedően biztonságos és megfizethető vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgoznak, amelyeket a Continental autógyártó partnerei világszerte használhatnak.

 

 

A Continental több mint 190 000 embert foglalkoztat a világ 58 országában, akik mindent megtesznek az intelligens, hálózatszintű mobilitás biztosítása érdekében – mindezt biztonságosan, felhasználóbarát módon, fenntarthatóan és tisztán. Ezek az emberek szenvedélyesen megosztják egymással ötleteiket, új termékeket alkotnak, serkentik a változást és kezdeményezőkészek céljaik elérése érdekében. Telephelyeken és országokon átívelően dolgoznak együtt, hogy úttörő projekteket juttassanak célba. Magyarországon a Continental csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van, úgymint az autóipari szektor, a gumiabroncs és az ipari megoldásokat szállító ContiTech. Hazai vállalatai tevékenységet folytatnak Budapesten, Budaörsön, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50