Mini-ösztöndíj gyártói startupoknak Bécsben

forrás: Prím Online, 2023. március 26. 10:32

Elsősorban magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok jelentkezését várják a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East mini-ösztöndíjára, a Discover Vienna: Manufacturing Edition nevű programra Bécsbe. Aki ügyes, akár négyszázezer eurós támogatáshoz is juthat. 

Megfoghatják az Isten lábát azok a startupok, amelyek bekerülnek a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East közös programjába, a Discover Vienna: Manufacturing Editionbe. A 2023. május 30. és június 2. között zajló program keretében tizenöt európai scale-up lehetőséget kap arra, hogy testközelből tanulmányozza az osztrák főváros startup-ökoszisztémáját valamint befektetőkkel és a gyártási szektorban működő cégek képviselőivel találkozzon. Ezen kívül vállalkozásfejlesztési tréningen és befektetési mentoráláson vehetnek részt, valamint megnyílik előttük az ajtó az Európai Unió által is támogatott innovációs közösség, az EIT Manufacturing finanszírozási lehetőségeihez, amelyek akár a négyszázezer eurót is elérhetik. 

 

„A Discover Vienna: Manufacturing Edition” egyike azoknak a kivételes alkalmaknak, amikor valakit tényleg segíteni szeretne neked a vállalkozásod fejlesztésében. A program kiváló lehetőség arra, hogy az ember a hazai piacon kívül is kiépítse a vállalkozását azzal, hogy nemcsak osztrák, de az egész régióból származó ügyfelekkel, partnerekkel és befektetőkkel találkozhat” – vélekedik Svetoslav Vasilev, a SIVIKO ügyvezetője, aki 2021-ben vett részt a programon.

 

Magyar gyártói startupokat is várnak Bécsbe © Vienna Business Agency / Karin Hackl

 

A Discover Vienna: Manufacturing Edition programot az osztrák főváros startup fesztiválja, a ViennaUP23 keretében rendezik meg 2023. május 30. és június 2. között. A programra minden olyan nyolc évnél fiatalabb scale-up jelentkezhet, amely az Európai Unió valamelyik tagállamában vagy a Horizon Europe valamelyik partnerországban van bejegyezve és a gyártás területén kínál megoldásokat. A kiválasztás során elsőbbséget élveznek a magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok. Pályázni 2023. március 31-ig lehet a https://www.eitmanufacturing.eu/calls/discover-vienna-manufacturing-edition-2023/ oldalon. 

 

Európa egyik legnagyobb startup fesztiválját, a ViennaUP23-at 2023. május 30. és június 7. között rendezik meg Bécsben - több helyszínen és több téma köré rendezve. Akárcsak tavaly, idén is lesz például Smart City SuMMit, amelynek központi kérdése, hogy miként lehet klímasemlegessé tenni a városokat. A Creative Days Vienna keretében kultúra és technológia képviselői találkoznak, hogy megvitassák, milyen élményeket tartogathatnak az új technológiai megoldások a jövő múzeum- vagy színházlátogatóinak. Akit érdekel a startupok világa, az a fesztivál keretében megnézheti a CONDA közosségi finanszírozott startupok pitch-ét és akár rögtön meg is támogathatja őket 100 euróval. A tavalyi startup-fesztivál csaknem tízezer érdeklődött vonzott a világ 67 országából. A ViennaUP23 programja: https://viennaup.com/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05