Az Euronics új szintre emeli az ünnepi akciókat

forrás: Prím Online, 2023. november 2. 10:09

A vásárlók Magyarországon is előszeretettel számolnak az ünnepeket megelőző novemberi akciókkal. Mivel a karácsonyi időszak hónapjai az eladások csúcsszezonjának számítanak mind az üzletekben, mind a webshopokban, az Euronics idén nem csak a sok más cég által is megtartott fekete péntekre készül kedvezményekkel. Az áruházlánc már a hónap elején, november 6. és 12. között meghirdeti a Blue Weeket, külön csak erre az időszakra indított promóciókkal, majd sosem látott mértékben és hosszban, egészen a hónap végéig tartja a Black Friday akciókat. A cég most azt is megosztja, mire számít az ünnepi szezon alatt.

 

Népszerű termékkategóriák

 

Az Euronicsnál egy átlagos hónap árbevételének közel másfélszerese a novemberi és kétszerese a decemberi forgalom. A korábbi évek tapasztalatai szerint az ünnepre készülő online vásárlók még hamarabb elkezdik a karácsonyi vásárlásokat, a cég webshopjában novemberben leadott rendelések száma még a decemberit is megelőzik.

 

Ebben az időszakban a fogyasztók kiemelten keresik az IT termékeket, a mobiltelefonokat és az ezekhez kapcsolódó kiegészítőket, valamint a háztartási kisgépeket, azon belül is az automata kávéfőzőket és egyéb kávézáshoz kapcsolódó termékeket. Az idei évben várhatóan ismét slágertermék lesz az airfryer, de az egyéb automata konyhai eszközök is kelendőek lesznek. A nagyobb készülékek terén a szárítógépek esetében számít megnövekedett forgalomra az Euronics.

 

 

Felkészülnek az üzletek és a webshop is

 

„Teljes készültségbe helyezzük magunkat az időszak során. Megnöveltük a termékkészletet: az üzletek és a központi raktárunk is teljesen feltöltve várja, hogy bőséges választékkal fogadhassuk a vásárlóinkat. Emellett növeljük a logisztikai erőforrásokat, így a megrendelések gyorsabban és hatékonyabban teljesülhetnek. Az üzletekben az eladói létszámot úgy alakítjuk ki, hogy a vásárlók a ránk jellemző vevőközpontú kiszolgálással, szakértő tanácsadással találkozhassanak az intenzív forgalom ellenére is” – nyilatkozta Metykó Tibor marketing és kommunikációs igazgató.

 

A szezonra felkészülve az Euronics bővítette a házhozszállító partnerek körét. Az MPL által nyújtott, folyamatosan bővülő szolgáltatások mellett már a Dodo is kézbesíti majd a cég termékeit budapesti címekre. Az aznapi kiszállítás szolgáltatás népszerűsége tette indokolttá az új partner bevonását, akinek segítségével kitolható a rendelés leadásának határideje. Az utolsó kilométeres logisztikai szolgáltató a 15 óráig leadott rendeléseket így még adott napon kézbesíti, amivel lényegében duplázható a kiszállított csomagok száma.

 

 

Kedvezmények és promóciók

 

Az Euronics szinte minden termékkategóriában készül jelentős összegű, komoly árukészlettel megtámogatott akciókkal. A Blue Week során a korábban említett húzótermékek – mint az airfryer, a kávéfőző, a telefonok és az IT termékek – mellett a hűtők, a mosó- és szárítógépek és a beépített sütők és főzőlapok terén is lesz leértékelés az üzletláncnál. A Black Friday körüli hetekben további termékkategóriaként a laptopok is bejönnek a képbe, és jelentős árengedmények lesznek a TV-k esetében is, a nagy és a feltörekvő márkák között egyaránt.

 

Az áruházlánc színvonalában hasonló, de egyéb területeket érintő akciókkal készül decemberben is. „Más típusú kereslettel találkozunk novemberben és decemberben – tette hozzá Metykó Tibor. – Bár megfigyelhető, hogy az emberek egy része már a karácsonyi ajándékvásárlást is a Black Friday időszakára teszi, ilyenkor sokan mégis saját használatra veszik meg azokat a termékeket, amiket már régóta terveztek beszerezni. A karácsonyt megelőző hetekben viszont már az ajándékvásárlásé lesz a főszerep. Ebben az időszakban további kedvezményekkel készülünk a szépségápolás, a konyhai kisgépek és a játékok terén is.”

Kulcsszavak: Black Friday Euronics

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50