Így kerülheti el, hogy céges weboldala illetéktelen kezekbe kerüljön

forrás: Prím Online, 2024. július 19. 09:56

Létezik bevált recept ahhoz, hogy egy weboldal sikeres legyen. A tényleges online jelenlét eléréséhez négy alappillérre érdemes odafigyelni. Szakértő árulja el a professzionális online megjelenés legfontosabb ismérveit.

„Kidolgozott koncepció nélkül minőségi weboldalt készíteni olyan, mint tervrajz nélkül házat építeni” – fogalmaz az fws webstudio vezető értékesítője, tanácsadója. „Ügyfeleink 70 százaléka szerzett már rossz tapasztalatot korábbi fejlesztőjével, egy idő után ugyanis kiderült, hogy az oldal vagy a webáruház felépítése, hosszú távú működése nem volt megtervezve. Egy honlap készítését megelőző részletes specifikációk és előkészületek olyanok, mint egy jó alaprajz az építkezéseken. Folyamatos kutatással, egyedi dizájnnal, hirdetési stratégiákkal és alapos kulcsszó célzásokkal optimalizálható a weboldal láthatósága és hatékonysága” – hangsúlyozza Németh Dávid.

 

Személyre szabott figyelem

 

Aki szakértő a saját területén, pontosan tudja, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy a vállalkozása sikeresen működjön. Ahhoz azonban, hogy a weboldal is hozzájáruljon a presztízs erősítéséhez, szükség van olyan szakértőkre, akik mélyrehatóan értik a digitális világ, a weboldalak és a webáruházak működését.

 

„Elengedhetetlen, hogy a megvalósítási terv elkészítése során a fejlesztők szorosan együttműködjenek a megrendelővel, hogy minden részlet tökéletesen megfeleljen a piaci és saját elvárásoknak” – emeli ki a szakértő. „Mi az fws-nél egyedi fejlesztésekkel segítjük azokat a haladó vállalkozásokat, akik kinőtték a nyílt forráskódú, sablon megoldásokat. Ahhoz, hogy megadjuk ezt a támogatást ügyfeleinknek, professzionális eszközökkel, innovatív technológiákkal dolgozunk. Több, mint 900 sikeres weboldal és webshop megvalósításának tapasztalatával, pontosan tudjuk, hogyan kell előkészíteni és felépíteni egy tökéletesen működő weboldalt.”

 

 

Minőségi tartalom

 

A sikeres online jelenlét egyik kulcsa az igényes szöveg, kép, videó vagy más multimédiás tartalom.

 

„A minőségi tartalom lényege, hogy az releváns legyen a célcsoport számára, értéket nyújtson nekik, és segítse őket az információk megtalálásában vagy a cél elérésében. Ilyen például a jó minőségű képek használata, amelyek megfelelően illusztrálják a weboldal témáját, a cég üzenetét. Ez hozzájárul a látogatók pozitív élményéhez és a honlap hitelességéhez” – emeli ki az fws stúdió vezető értékesítője.

 

Németh Dávid az iroda sikeres együttműködései közül kiemelte az Atelier esztétikai klinika számára készített weboldal létrehozásának folyamatát.

 

„Az előkészítés során piackutatást végeztünk, elemeztük a versenytársak weboldalait, az iparági trendeket, meghatároztuk a célközönséget, felmértük az igényeiket, hogy biztosan a legjobb, legegyedibb megoldásokat alkalmazzuk. A részletes honlaptervezés során figyelembe vettük az Atelier Clinic speciális elvárásait, mint a többnyelvű honlap igénye, az időpontfoglalási rendszer integrálása és a felhasználói élmény maximalizálása. Minden apró részletet megterveztünk, hogy az oldal ne csak vizuálisan legyen vonzó, hanem funkcionálisan is kiváló legyen és tükrözze a klinika szolgáltatásainak exkluzív minőségét” – idézte fel a tervezés folyamatát Németh Dávid.

 

A szépségipar, a gyógyászat területén működő vállalkozások esetében kiemelten fontos, hogy már a weboldal visszaadja azt a miliőt, azt a színvonalat, amit az adott szalon, rendelő vagy klinika képvisel.

 

„A vendégek, betegek a legtöbb esetben először a szolgáltatók weboldalain kezdik el a tájékozódást, ha valamilyen beavatkozáshoz keresik a megfelelő intézményt. Fontos, hogy pontos információkhoz jussanak mind az árakról, mind az elérhető szolgáltatásokról és már a weboldal megteremtse az érdeklődőkben a bizalmat az adott szolgáltató felé. Mi minden esetben egyedi megoldásokat kínálunk, teljes mértékben igazodva az egészségügy, a szépségipar szereplői felől érkező speciális, magas minőségi elvárásokhoz is” – tette hozzá a szakértő.            

 

Garantált biztonság

 

A megfelelően kialakított és karbantartott weboldal biztosítja a vállalkozás üzleti tevékenységének folyamatosságát, emellett eleget tesz az aktuális jogi előírásoknak és biztonsági követelményeknek. Ezért a weboldalak tervezésekor és megvalósításakor kiemelt figyelmet kell fordítani erre a pillérre is.

 

„Egy honlap technikai hátterének megtervezése és kivitelezése számos komponensből áll, amelyek együtt garantálják a zökkenőmentes működést, a gyorsaságot és a biztonságot” – emeli ki az fws webstudio munkatársa. „A weboldalak biztonságának megteremtése kötelező a felhasználók és az üzleti adatok védelme érdekében is, az olyan intézkedések, mint például az SSL/TLS tanúsítványok, biztonságos kapcsolatot tesznek lehetővé a felhasználók és az oldal között.” Hozzátette, hogy egy nyílt forráskódú sablonra épített weboldal, nagyon könnyen és gyakran válik támadások célpontjává, ami rendkívül kellemetlen lehet a tulajdonosok, de a holnapra látogatók számára is.

 

Németh Dávid emlékeztetett, hogy már életbe lépett a NIS2 közösségi szintű irányelv, amelynek célja, hogy az EU tagállamai egységes, magas szintű képességgel rendelkezzenek a kiberbiztonsági ellenállóképesség fejlesztése érdekében a kritikus szektorokban működő szervezeteknél és magántulajdonban lévő gazdasági társaságoknál. Az Európai Unió 2022-ben fogadta el és hirdette ki az irányelvet, az érintetteknek már most el kell kezdeniük a felkészülést, hogy a kijelölt 2024 október 18-i határidőre, alkalmazzák az előírt védelmi intézkedéseket.

 

Tegyük a weboldalt „láthatóvá”

 

Bár az organikus elérést célzó tevékenységek fontosak, a fizetett hirdetéseknek is kiemelkedő szerep jut a sikeres online jelenlét kialakításában. Ezek lehetőséget biztosítanak arra, hogy célzottan érjük el a potenciális vásárlókat és gyorsabban növeljük a weboldal forgalmát. Az online hirdetési platformokkal személyre szabható és jól mérhető, eredményes kampányok indíthatóak.

 

„A hatékonyság maximalizálása érdekében ehhez a pillérhez is szükséges az alapos tervezés és a folyamatos nyomon követés. Ebben a folyamatban is érdemes a szakértők, PPC menedzserek segítségét igénybe venni, hiszen ők komfortosan mozognak ebben a világban” – zárja gondolatait az fws studio vezető értékesítője.

Kulcsszavak: fws webstudio weboldal

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még „Sam Sung” sem tud ellenállni a világ legvékonyabb befelé hajlítható okostelefonjának

A HONOR az épp zajló IFA 2024-en mutatta be a HONOR Magic V3-at, és mindenkitől elismerő visszajelzéseket kapott – többek között Sam Sungtól is.

2024. szeptember 7. 15:50

A Lenovo úttörő AI-vezérelt készülékeket mutatott be az Innovation World 2024-en

A Lenovo Innovation World 2024 rendezvényen jelentette be legújabb fejlesztéseit, bemutatva számos mesterséges intelligencia által vezérelt AI PC eszközt, köztük a ThinkPad, ThinkBook, Yoga és IdeaPad laptopokat, amelyek átalakítják mind a vállalati, mind a fogyasztói felhasználói élményt. 

2024. szeptember 7. 13:46

Érkezik a HMD eddigi legbátrabb újítása

A Human Mobile Devices bemutatta az eddigi legforradalmibb készülékét: megérkezett a HMD Fusion. Az egyedi okostokokkal** kiegészíthető okostelefont teljesen a saját stílusodra szabhatod, és minden eddiginél könnyebben alakíthatod át vele a kedvenc, gyakran használt funkcióidat.

2024. szeptember 7. 11:59

Az IFA 2024-en a HONOR, a Qualcomm és a Microsoft újradefiniálta a mobilos AI-t

A HONOR az IFA 2024-en három úttörő mobil AI-megoldást mutatott be: Snapdragon X Elite platformokkal működő AI PC-t, az AI Agentet és az AI Deepfake felismerőt. A bemutatót egy gondolatébresztő panelbeszélgetés kísérte, amelyen részt vett George Zhao, a HONOR vezérigazgatója, Alex Katouzian, a Qualcomm Technologies, Inc. MCX részlegének csoport GM-je és Mark Linton, a Microsoft partnerkészülék-értékesítési alelnöke. Együtt vizsgálták az AI és a Snapdragon technológia összefonódását, és megvitatták, hogy ezek az innovációk hogyan alakítják a mobil AI jövőjét.

2024. szeptember 7. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33