Hasznos tippek az otthoni hajvágáshoz

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 1. 22:05

Fontos számodra a jó megjelenés, de nincs időd folyamatosan borbélyhoz járni? Nagy eseményre készülsz, de már nincs szabad időpont a barberednél? Az alábbi trükkök segítségével akár otthon is meg tudod oldani a frizuraigazítást!

     1. Szerezd be a szükséges eszközöket!

 

Az otthoni hajigazítás egyáltalán nem ördögtől való, azonban, ha nem állnak rendelkezésünkre a megfelelő eszközök, nagy eséllyel csúf eredményre kell számítanunk. Mielőtt tehát bármibe is belekezdenél, érdemes beszerezni a hajvágáshoz szükséges kiegészítőket. 

 

A Joli Fodrászkelléknél kapható hajvágógépek között vezetékes, illetve vezeték nélküli verziókat is találhatsz, attól függően, hogy melyik típust részesíted előnyben. Érdemes rozsdamentes acél pengével ellátott kivitelt választani, illetve járj utána annak is, hogy az adott készülék milyen hosszú üzemidővel rendelkezik. 

 


 

Egy jó hajvágó készülékkel pofonegyszerű lesz a hátsó és oldalsó rész lenyírása – nem lesz más dolgod, mint beállítani a kívánt hosszúságot, és a gép végzi is a dolgát. Hosszabb haj esetén érdemes megfontolni egy professzionális olló beszerzését is, amellyel a fejtetőn lévő területet tudod karbantartani. 

 

Fontos, hogy soha ne használj egyszerű háztartási ollót hajvágáshoz, hiszen ezek nem rendelkeznek a kellő élességgel.

 

     2. Készülj elő megfelelően!

 

Ha sikerült beszerezned a megfelelő eszközöket, láss hozzá az előkészületeknek. Érdemes mindig egy alapos hajmosással kezdeni a rituálét – nem véletlen, hogy a fodrász is mindig ezzel nyitja a folyamatot. Ezt követi a haj kifésülése, illetve szárazra törlése, majd kezdetét is veheti a hajvágás!

 

Érdemes olyan helyen berendezkedned, ahol a rendelkezésedre áll majd egy tükör, lehetőleg fejmagasságban, illetve nem árt egy második tükröt is magadnál tartani, amivel a fej hátsó területeit figyelheted. 

 

Ne feledd, a hajvágás elég nagy rumlit tud okozni, így amennyire csak lehet, távolíts el mindent, ami beszennyeződhet, legyen szó akár a közelben lévő szőnyegekről, illetve a rajtad lévő pólóról. 

 

     3. A legjobb hajvágási technika

 

Bár a géppel történő hajnyírás nem rejt magában túl sok nehézséget, érdemes betartani pár iránymutatást. Először is, mindig a haj oldalsó részével kezdj, eközben pedig lentről felfelé haladj. Figyelj oda a beállított méretre, és ellenőrizd többször is, hogy mindkét oldal ugyanolyan hosszú legyen – ezt a gép ugyanolyan szögben való tartásával fogod tudni elérni. 

 

Az oldalsó rész után jöhet a hátsó terület – a technika itt ugyanaz, lentről felfelé tudsz majd haladni. Szentelj több időt a kényes területekre, legyen szó akár az átmenetről, vagy a fül körüli részekről. 

 

A fejtető esetében érdemes inkább ollót használni, és tincsről tincsre haladva megnyesni a frizurát. Célszerű itt is lassan dolgozni, és először inkább kevesebbet vágni, hogy ne legyen túl rövid a végeredmény. 

 

Bár elmondható, hogy az otthoni hajvágáshoz időre és eszközökre van szükség, kimenthet minket a szorult helyzetekből, ráadásul többé nem leszünk a fodrászunkra utalva, ha gyorsan szeretnénk frissíteni a frizuránkat. 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mi a különbség az ütvefúró és a fúrókalapács között?

Sajnos gyakran keverik össze ezt a két szerszámgépet, pedig a technikai felépítésük és a felhasználási módjuk is erőteljesen eltér. Ha éppen új szerszámot akarunk vásárolni, egy komolyabb felújítást vagy építkezést tervezünk, jobb, ha először utánanézünk mi a különbség a két gépezet között.

2024. szeptember 1. 22:21

Mi kell a villanypásztor házilag történő telepítéséhez?

Ahhoz, hogy telepítsünk egy villanypásztort, nem kell feltétlenül szakembert felbérelnünk. Mivel technológiailag bonyolult rendszerről van szó, már az előkészületeknél is észnél kell azonban lennünk.

2024. szeptember 1. 22:17

Már a modern technika is a segítségünkre siet, ha kényeztetésről van szó!

Ha valamiért jó ebben a korban élni, az többek között a számtalan kényelmi megoldásnak köszönhető. Gondoljunk csak bele: háztartási gépek, informatikai és közlekedési eszközök egész seregét vonultatjuk fel, amitől kényelmesebb, egyszerűbb és élhetőbb lesz az életünk.


 

2024. szeptember 1. 22:14

Hasznos tippek az otthoni hajvágáshoz

Fontos számodra a jó megjelenés, de nincs időd folyamatosan borbélyhoz járni? Nagy eseményre készülsz, de már nincs szabad időpont a barberednél? Az alábbi trükkök segítségével akár otthon is meg tudod oldani a frizuraigazítást!

2024. szeptember 1. 22:05

A 18650-es Li-ion-akkumulátorok jellemzői és felhasználási területei

A Li-ion-technológiával rendelkező akkumulátorok napjainkban rendkívül elterjedtek, hiszen kompakt méretük ellenére is kimondottan nagy kapacitással és hosszú élettartammal rendelkeznek.

2024. augusztus 20. 22:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34