Mi kell a villanypásztor házilag történő telepítéséhez?

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 1. 22:17

Ahhoz, hogy telepítsünk egy villanypásztort, nem kell feltétlenül szakembert felbérelnünk. Mivel technológiailag bonyolult rendszerről van szó, már az előkészületeknél is észnél kell azonban lennünk.

Ezek a legfontosabb tennivalók az előkészületek kapcsán

 

Fontos kérdés a villanypásztor kiválasztása szempontjából, hogy az adott területen van-e áramforrás, vagy esetleg más módon kell gondoskodnunk a készülék működtetéséről. Szóba jöhet az akkumulátorról történő üzemeltetés vagy a napelemes rendszer használata egyaránt. Nézzük meg azt is, hogy milyen földelési lehetőségek vannak az adott területen.


 

Az is kulcskérdés, hogy milyen állatfajt szeretnénk egy területen belül, vagy épp attól távol tartani. Győződjünk meg arról, hogy az állat nem lesz-e képes átugrani az adott magasságú kerítést, és tájékozódjunk, hogy milyen kialakításúnak kell lennie a villanypásztornak ahhoz, hogy az egyed ne tudjon átjutni valamilyen módon rajta.

 

Mindenképpen biztonságos kerítést kell létrehoznunk az állatok és a környezet szempontjából is, hogy elkerülhetők legyenek a sérülések és balesetek.

 

Jó, ha a kiépített rendszer karbantartása kevés energiát emészt fel és nem bonyolult. Előnyös, ha a vezérlőegységek és alkatrészek könnyen hozzáférhetők. A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében előrelátó döntés meghatározni egy költségkeretet, amiből ki tudjuk építeni és működtetni is tudjuk a rendszert.

 

Amit a villanypásztor beszerzése kapcsán tudni kell

 

Minden esetben csak megbízható forrásból érdemes vásárolni villanypásztor rendszer kiépítéséhez szükséges termékeket: például az AnivetDirect webáruházból. Szükség lesz villanypásztor-vezetékre, -szalagokra. A megfelelő méretek meghatározásához tudni kell a terület nagyságát. Jó tisztában lenni azzal, hogy a nagyobb testű állatok kordában tartásához, távol tartásához vastagabb vezetékek is kellenek.

 

Ezenfelül be kell szerezni villanypásztorkarókat vagy -oszlopokat. Ha nem speciális villanypásztoroszlopokat használunk, akkor műanyag szigetelők is kellenek. A kapuk egyszerű kezeléséhez kapufogót célszerű használni, így elkerülhető az áramütés a kerítés megnyitásakor és zárásakor.

 

A megfelelő villanypásztortrafó kiválasztása kapcsán figyelembe kell venni, hogy mekkora állatokhoz lesz használva a rendszer és milyen áramforrásról fog működni.

 

A telepítés során figyelmesnek kell lenni

 

Mindenképpen stabilnak kell lennie a villanypásztorkarónak vagy -oszlopnak. Ennek biztosítását követően az izolátorok vagy vezetéktartók az oszlopokra rögzíthetők a kívánt magasságban.

 

A vezetékeknek feszesnek kell lennie, és semmiképp sem érintkezhetnek sem egymással, sem a földdel. Ügyelni kell arra, hogy a vezetékek zárt rendszert alkossanak. Ennek érdekében speciális csatlakozókat és vezeték összekötőket is be lehet vetni. A rendszer meghatározott helyén földelőoszlopot vagy földelőpálcát kell elhelyezni. A földelőkábelt az oszlophoz kell csatlakoztatni, és el kell vezetni a földelőpontig.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mi a különbség az ütvefúró és a fúrókalapács között?

Sajnos gyakran keverik össze ezt a két szerszámgépet, pedig a technikai felépítésük és a felhasználási módjuk is erőteljesen eltér. Ha éppen új szerszámot akarunk vásárolni, egy komolyabb felújítást vagy építkezést tervezünk, jobb, ha először utánanézünk mi a különbség a két gépezet között.

2024. szeptember 1. 22:21

Mi kell a villanypásztor házilag történő telepítéséhez?

Ahhoz, hogy telepítsünk egy villanypásztort, nem kell feltétlenül szakembert felbérelnünk. Mivel technológiailag bonyolult rendszerről van szó, már az előkészületeknél is észnél kell azonban lennünk.

2024. szeptember 1. 22:17

Már a modern technika is a segítségünkre siet, ha kényeztetésről van szó!

Ha valamiért jó ebben a korban élni, az többek között a számtalan kényelmi megoldásnak köszönhető. Gondoljunk csak bele: háztartási gépek, informatikai és közlekedési eszközök egész seregét vonultatjuk fel, amitől kényelmesebb, egyszerűbb és élhetőbb lesz az életünk.


 

2024. szeptember 1. 22:14

Hasznos tippek az otthoni hajvágáshoz

Fontos számodra a jó megjelenés, de nincs időd folyamatosan borbélyhoz járni? Nagy eseményre készülsz, de már nincs szabad időpont a barberednél? Az alábbi trükkök segítségével akár otthon is meg tudod oldani a frizuraigazítást!

2024. szeptember 1. 22:05

A 18650-es Li-ion-akkumulátorok jellemzői és felhasználási területei

A Li-ion-technológiával rendelkező akkumulátorok napjainkban rendkívül elterjedtek, hiszen kompakt méretük ellenére is kimondottan nagy kapacitással és hosszú élettartammal rendelkeznek.

2024. augusztus 20. 22:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34