Innovatív technológiával és szakértelemmel inspirálja a Sony a jövő generációját

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 15. 11:50

Nagy sikerrel rendezték meg a Sony és a Down Alapítvány közös nyári táborát, melynek keretében a részt vevő értelmi fogyatékossággal élő gyerekek és fiatalok megtanulhatták a Sony által rendelkezésre bocsátott fényképezőgépek és kamerák alapszintű használatát. Az együttműködés még tovább folytatódik idén egy vidéki fotós túrával és egy kiállítással.

A két napos napközi tábort, amelynek szervezésében a Sony a Kids in Focus programján belül működött együtt a magyar Down Alapítvány Fotó és művészetterápiás műhelyével, 2024. augusztus 21-én és 22-én tartották meg az alapítvány Bocskai utcai intézményében. A gyerekek közül sokan még nem fogtak fényképezőgépet a kezükben, most pedig rögtön igénybe vehették egy fotós szakember segítségét, és több különböző helyzetben próbálhatták ki a legprofibb fényképezőgépeket, egy szuper közösségi élmény keretén belül. 

 

 

Az esemény középpontjában a portré- és épületfotózás állt: a táborozók a Sony fotós szakértője, Kiss Attila irányításával vehettek részt mindkét nap egy-egy közel fél órás workshopon, ahol megismerkedhettek a Sony által adományozott fényképezőgépek és objektívek funkcióival. Az elméleti gyorstalpalót követően az ott kapott tudást azonnal át is ültethették a gyakorlatba: a workshopokat egy-másfél órás, vezetett fotósessionök követték.

 

Az első nap fekete-fehér portréfotókat készíthettek egymásról a résztvevők, külön odafigyelve a biztonsági előírások betartására, így a vállalkozó kedvűek nemcsak fotósként, hanem fotómodellként is debütálhattak. A második napon pedig egy közeli katolikus templom épületét és gyönyörű belső terét fotózták, miközben megtanulhatták, hogyan kaphatják lencsevégre a legizgalmasabb részleteket, és hogyan játszhatnak a fény-árnyék hatásokkal.

 

 

A fantasztikus élményeket és tapasztalatokat nyújtó tábor ugyan két nap után véget ért, de ez nem jelenti azt, hogy a fotós tanoncok ezt követően nem kamatoztathatják az ott szerzett tudásukat. A két napos kurzus egyrészt ugyanis várhatóan október végén folytatódik egy újabb izgalmas programmal, amikor is a gyerekek a Down Alapítvány dobogókői házába látogatva merülhetnek el a természet- és tájfotózás rejtelmeiben. Másrészt év végén egy kiállításon tekintheti majd meg az érdeklődő közönség azokat az egyedülálló fényképeket, amelyeket a két eseményen részt vevő gyerekek készítettek a Sony fényképezőgépeivel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34