Gyorsabb Bluetooth a láthatáron

Kollár Csaba, 2001. október 9. 18:45
Miközben még a legtöbb helyen csak most barátkoznak a “régi” Bluetooth-szal, addig ez év végén már elkezdődhet a második generációs Bluetooth-kompatibilis készülékek forgalmazása.
A ZDNet értesülései szerint az IEEE szabványokat felügyelő testület a közeljövőben fog bemutatni egy olyan Bluetooth szabványt, ami az eddiginél gyorsabb kapcsolatot tesz majd lehetővé. Az eddigi Bluetooth megoldásokkal 1 mbps sebesség érhető el. A második generációs Bluetooth azonban ennél 20-szor gyorsabb lesz, és szabványnevét tekintve a 802.15.3 nevet viseli. Az IEEE jelentése szerint az új Bluetooth lefelé kompatibilis lesz, és vélhetően arra fogja ösztönözni a piacot, hogy minél többen használják ki a Bluetooth technológia előnyeit.

Számos cég már most komoly érdeklődést tanúsít az új Bluetooth iránt. Ezért elkezdték az átállást a Bluetooth technikára abban a reményben, hogy az új verziót a megjelenésével szinte egyidőben már maguknál is működtetni tudják. Elemzők szerint a 10 mbps átviteli sebességű Bluetooth szabvány életbe lépésével a Bluetooth – és a Bluetooth-kompatibilis eszközök – költségei jelentős mértékben csökkenni fognak, ami komoly hatást gyakorol majd a technológia minél szélesebb elterjedésére is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36