Új szerverek a kisvállalkozások számára

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 15. 20:34
A számítógépek gyártásával foglalkozó cégek mostanság egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az elsősorban a kisvállalkozások számára ajánlott kedvező árú szerver számítógépekre, melynek ékes bizonyítéka, hogy szerdán a Gateway és az IBM egymással párhuzamosan bejelentette legújabb belépőszintű szervereit, mely rendszerek ára 1000 dollár körül alakul. Nem szorosan ehhez kapcsolódó hír, hogy az IBM ugyancsak szerdán rántotta le a leplet legújabb, ThinkPad R sorozatú hordozható számítógépeiről.
A számítógépgyártó cégek számára mindig is nagy fontossággal bírtak a kis és közepes méretű vállalkozások, ugyanis az olyan nagy gyártók, mint például a Gateway, az IBM, a Dell Computer, vagy a Hewlett-Packard évek óta nagy fantáziát látnak abban, hogy az ilyen, egyszer talán majd óriáscégekké avanzsáló vállalkozásoknak asztali számítógépeket, munkaállomásokat és szerver-számítógépeket adjanak el. Érdekesség, hogy míg szinte az egész számítástechnikai ipar nyögött a 2001-es esztendő gazdasági nehézségeitől és romló eladási mutatóitól, addig a kisvállalatok számára szánt számítógépes rendszerek piaca ezen rendkívül nehéz időszakban is virágzott. A konkurenciaharc pedig ezen piaci szegmensben is egyre fokozódik, ugyanis a nagy és neves gyártók mellett nemrégiben eddig teljesen ismeretlen gyártók is feltűntek, még pedig igen csak versenyképes termékeikkel. Ez egy óriási piaci, még pedig egyre több résztvevővel - nyilatkozta a kisvállalatok számára szánt számítógépek piacáról Jeff Benck, az IBM xSeries megoldások fejlesztésével foglalkozó részlegének az igazgatója.

Az IBM munkatársai szerdán az xSeries x205 típusjelzésű, elsősorban kisvállalatok számára ajánlott szerver-számítógéppel rukkoltak elő, mely rendszer ugyan rendkívül kedvező áron kerül forgalomba, ennek ellenére számos olyan megoldást és szolgáltatást vonultat fel, mint amilyenekkel az eddigiekben csak jóval drágább szerverek esetében találkozhattunk. Ezen különleges megoldások közé tartozik egyébként többek közt az IBM-féle öndiagnosztikai rendszer. Az IBM xSeries x205 kezdőára mindössze 1049 dollár, mely összegért a vásárlók egy olyan low-end kategóriás szervert kapnak, melyben többek közt egy 2 GHz-es frekvencián ketyegő Intel Pentium 4-es processzor, 256 MB memória, egy 40 GB kapacitású merevlemez, valamint egy hálózati kártya található. A vásárlók az IBM xSeries x205 esetében választhatnak: rendszerüket Microsoft Windows, avagy nyílt forrású Linux operációs rendszerrel lássa-e el az IBM.

Kulcsszavak: IBM notebook Gateway szerver

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55