iLife: Multimédiacsomag az Apple-től

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 10. 13:28
Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján bemutatta a többszörösen díjnyertes iPhoto, iTunes, iMovie és iDVD szoftvereit egységes rendszerbe foglaló iLife csomagot. Az iLife jelenleg az egyetlen integrált termék, mely teljesen egységes, tökéletesen integrált keretbe foglalja a “digitális életstílus" négy fő szoftver-összetevőjét, a digitális fényképek, zenék és filmek kezelését, valamit a DVD lemezek készítését.
Az iLife egységes keretbe foglalva tartalmazza az iPhoto, az iMovie, az iTunes ls az iDVD legújabb változatait, kiegészítve azokat a még tökéletesebb együttműködésüket szolgáló új funkciókkal. Lehetővé válik például az iTunes zenei könyvtárában tárolt számok felhasználása iMovie porgrammal szerkesztett filmekben és iPhoto bemutatókban, vagy akár az éppen készülő, új DVD film menüjében anélkül, hogy folyton oda-vissza kellene váltani több program között.

Az iLife csomagba épített, új iPhoto 2 változat önműködő képminőség-javító eszközöket tartalmaz, valamit fejlett archiváló szolgáltatásokat. Az új iMovie 3 változat kiváló minőségű, új hangeffekteket tartalmaz a hétszeres Oscar-díjas Gary Rydstrom-től (Skywalker Sound), új hangszerkesztő funkciókat és videó-effekteket kínál, valamint lehetőséget biztosít az iPhoto 2 albumban tárolt képekből pásztázó hatásokkal animált klip-részletek készítésére.

A szintén a csomag részét képző iDVD 3 kiegészült 24 új, professzionális minőségű DVD-menü mintával és képes átvenni az iMovie 3 fejezet jelöléseit. Az iLife csomag hamarosan előre telepítve lesz minden új Mac számítógépre. 2003. január 25-e után az iPhoto 2 és az iMovie 3 ingyen letölthető lesz az Apple kiszolgálóiról. A kereskedelmi forgalomra szánt iLife csomag várhatóan először 2003. februárjában kerül a viszonteladók üzleteibe. A 2003. január 7-e után még a teljes iLife nélkül értékesített Mac modellek tulajdonosai később kedvezményes áron juthatnak majd az iLife csomaghoz.

Kulcsszavak: multimédia Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55