Symantec: 29 százalékos növekedés a harmadik negyedévben

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 20. 17:00
A Symantec nyilvánosságra hozta a 2002. december 31-én véget ért 2003. pénzügyi év harmadik negyedének eredményét. A cég 376 millió dollárt könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedének 290 milliójához képest 29 százalékos növekedést jelent. Ezt a teljesítményt a valamennyi régióban két számjegyű növekedés és a cég magán- és vállalati vevői számára kínált termékek folyamatos bővülése hozta magával.
A Symantec GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredménye: a nettó bevétel a harmadik negyedévben 72 millió dollár volt, az előző év azonos időszakának 100 ezer dollár nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,44 dollár nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedéve nullszaldós (0,00 dollár) volt.

A külföldről származó bevételek az összes bevétel 50,4 százalékát tették ki a negyedévben, és a múlt év azonos negyedéhez képest 39 százalékkal növekedtek. A latin-amerikai eladások előző évre vetített 51 százalékos növekedése vezeti a sort, melyet az európai, a közel-keleti és az afrikai 46 százalékos növekedés követ. Japánban 31, Ázsiában és a Csendes-óceán térségében 28, az Egyesült Államokban 21, Kanadában pedig 16 százalékos a növekedés.

A negyedév során a Symantec világméretű vállalatvédelmi üzletága az előző év azonos negyedéhez képest 26 százalékkal nőtt, ezzel a teljes bevétel 42 százalékát képviseli. A vállalatvédelmi üzletág teljesítményét a tűzfal- és a virtuális magánhálózati eladások 49, a vírusvédelmi eladások 25, valamint a sérülékenységkezelési eladások 20 százalékos, az előző év azonos negyedével szembeállított növekedése segítette elő. A Symantec védelmi szolgáltatásainak növekedése az előző év azonos időszakához képest 205 százalék volt. A Symantec vállalatadminisztrációs üzletága 14 százalékkal részesedett a teljes bevételből, ez 7 százalékos növekedést jelent. A Symantec lakossági üzletága 40 százalékkal nőtt, és a teljes bevétel 42 százalékát képviseli.

A negyedév kiemelkedő eseményei

  • A Symantec a negyedév folyamán 215, egyenként százezer dollárt meghaladó értékű szerződést kötött a világon, melyek közül 59 értéke meghaladta a 300 000 dollárt, további nyolc pedig az 1 millió dollárt. A Symantec olyan nagy vevőkkel, mint a The Procter & Gamble Company, a Lockheed Martin, a Colgate/Palmolive, az Egyesült Államok harmadik legnagyobb szélessávú távközlési cége, a Halliburton, kötött új vagy kibővített szerződést.
  • Az állami szektorban a Symantec a Unisysszel együttműködve, alvállalkozóként dolgozik a Transportation Security Administration internetvédelmi infrastruktúrájának fejlesztésén, valamint a Raytheonnal és a Navy/Marine Corps Intranettel fennálló kapcsolatát is kibővítette.
  • Emellett a Symantec több jelentős céggel, így Európában a Siemens Business Servicesszel, a PacificNettel, Ázsia legnagyobb önálló internetszolgáltatójával és a SingNettel, a legnagyobb szingapúri internetszolgáltatóval is partneri kapcsolatot létesített. A Symantecet védelmi partneréül választotta a BT Home Computing, amely a British Telecom új szolgáltatásaként problémamentes PC-beszerzést és -használatot kínál a magánügyfeleknek. Valamennyi, a fenti szolgáltatás keretében értékesített PC-re előre telepítésre kerül a Symantec Norton Internet Security.
  • A cég sikerét a vállalati vevőkör további bővülése hangsúlyozza, mely a Global 500 listán szereplő 48, illetve a Fortune 100 listán szereplő 18 céggel megkötött szerződéssel jellemezhető.
  • A negyedév során a Symantec bejelentette a Symantec DeepSight Alert Services 4.0-t. Ez a korszerű riasztórendszer előre figyelmezteti az informatikai biztonságért felelős személyzetet az internetes veszélyekre és javaslatot ad arra, hogyan védhetik meg környezetüket. A Symantec DeepSight Alert Services termékek széles körének átfogó ellenőrzését biztosítja, így jelentős időt és erőforrást takarít meg a cégeknek. Több mint 1600 gyártó 3400 termékének 13 000 különböző változatából eredő információt képes összegyűjteni és elemezni ez a megoldás.
  • A cég bevezette a Symantec AntiVirus for NetApp Filerst és a Symantec AntiVirus for Network Appliance NetCache-t.
  • A Symantec a negyedév során a Norton Internet Security 2003 Professional Editiont, a kisvállalkozásoknak, a szakembereknek és a gyakorlott felhasználóknak szánt, nagymértékben integrált netes védelmi és titkosságmegtartó programcsomagot is bevezette.
  • Októberben a Gartner Dataquest megjelentette a "2001 Security Software Market Share" című jelentését (C. Graham, 2002. október 29.), amely a 2001-ben eladott új licencekből eredő bevétel és a 2001. évi piaci részesedés alapján a Symantec tovább folytatódó védelmiszoftver-gyártói elsőségét tükrözi. A jelentés rámutat, hogy a Symantec piaci részesedése a világ védelmi iparában a 2000. évi 14,7 százalékról 2001-re 21 százalékra nőtt, s ezzel a világ legnagyobb védelmiszoftver-gyártóinak élén áll. A Symantec piaci részesedésének növekedését az is mutatja, hogy hét százalékponttal áll a második helyezett IBM előtt.
Kulcsszavak: Symantec +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38