Iomega Super DVD Drive

Tóth Kristóf, 2003. június 18. 07:17
A különböző adattároló megoldások fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Iomega bejelentette legújabb termékét, a Super DVD Drive-ot, mely nem más, mint egy a mindhárom újraírható DVD formátummal kompatibilis vadonatúj DVD-író meghajtó.
A számítógépekbe beépíthető változatban készülő, tehát belső meghajtó egyaránt képes a DVD-R/DVD-RW, a DVD+R/DVD+RW, valamint a DVD-RAM szabványú lemezek írására, illetve olvasására, és a gyártó ígéretei szerint valamikor idén augusztusban fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban. Az Iomega egy USB 2.0, illetve FireWire 400 interfészes külső változat piacra dobását is tervbe vette, ez a modell várhatóan idén szeptemberben jelenik majd meg a piacon. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Super DVD Drive milyen áron kerül majd forgalomba, mindenesetre a gyártó munkatársai utalásokat tettek arra, hogy az újdonság ára versenyképes lesz a jelenleg kapható, kétformátumú (DVD-R/DVD-RW, DVD+R/DVD+RW) DVD-írók árával.

Legújabb, immár mindhárom újraírható DVD formátumot támogató DVD-író berendezésünk ára nagyjából a Sony két formátumot támogató, DRU-510A típusjelű DVD-írójának árával lesz egy szinten - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Scott LeFevre, az Iomega egyik termékmenedzsere, majd hozzátette, hogy az említett Sony meghajtó ára jelenleg 329 dollár, vagyis mintegy 71 ezer forint. LeFevre elmondta, hogy a nagyközönség először az e héten New Yorkban megrendezendő amerikai CeBIT számítástechnikai szakkiállításon tekintheti meg a Super DVD Drive-ot.

Az Iomega legfrissebb újdonsága maximálisan négyszeres sebességgel képes a DVD-R, illetve DVD+R formátumú lemezek írására, 2,4-szeres sebességgel égeti a DVD+RW diszkeket, kétszeres sebességgel írja a DVD-RW lemezeket, a DVD-RAM diszkek írására pedig maximum háromszoros sebesség mellett képes. A Super DVD Drive ezenkívül huszonnégyszeres, illetve tizenhatszoros sebességgel írja a belehelyezett CD-R, illetve CD-RW lemezeket, valamint maximálisan harminckétszeres sebességgel képes a CD-k olvasására. A meghajtó dobozában többek közt a következő szoftverek kapnak helyet: Sonic MyDVD 4.0, Sonic CinePlayer, MusicMatch Jukebox.
Kulcsszavak: Iomega DVD+RW DVD+R

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55