WiFi hozzáférés a taxikban

Kollár Csaba, 2003. december 11. 11:17
A szingapúri taxivállalat, a CityCab bejelentette, hogy olyan vezetéknélküli eszközöket épít bele az általa futtatott gépkocsik hátsó ülésein utazók számára, amivel azok elérhetik az internetet.

A taxik WiFi-vel történő ellátása egy többlépcsős folyamat - áll a vállalat hivatalos közleményében. A folyamat első állomásaként 500 taxin tesztelik a rendszert, illetve a fogyasztói visszajelzések alapján alakítják majd ki a végleges szolgáltatási és alkalmazási palettát, amelyet mintegy 5.000 taxiban tesznek elérhetővé.

Elemzők szerint a szingapúri taxivállalat fejlesztése példaértékű; a fogyasztók ugyanis taxizás közben, forgalmi dugóba kerülve (is) képesek elérni a legfrissebb híreket, és így felkészülten érkezhetnek a tárgyalásra, megbeszélésre. A Bluetooth, illetve a WiFi technológiával az arra alkalmas eszközökkel (laptop, mobiltelefon, PDA) egyszerűen érhetőek el a GSM, a GPRS, vagy a 3G hálózatok. A szolgáltatás technikai kivitelezésében komoly szerepet kapott a svéd Ericsson is.

Az utasok mellett a vállalat a gépkocsivezetőkre is gondolt; nekik olyan PDA-kat adtak, amivel folyamatosan ellenőrizhetik az útvonalat, információkat kaphatnak a legoptimálisabb útvonalakról, illetve digitális térkép is segíti a tájékozódásukat. A CityCab közleményében kiemeli, hogy a PDA számos szolgáltatása hangvezérléssel is elérhető, így a "taxik mobilizálása" nem megy a biztonság rovására.

Kulcsszavak: Wi-Fi autószolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38