Dataplex Kft.: alaptőkeemelés, akvizíció

forrás Prim Online, 2004. január 20. 16:19
300 millió forintos alaptőkeemelésről határozott a Dataplex Telekommunikációs Kft. taggyűlése. A társaság 2003. évi 135 százalékos forgalomnövekedésével és tavalyi alaptőkéje összegének több mint kétszeresére növelésével megteremtette a pénzügyi feltételeit egy milliárdos nagyságrendű ingatlanvásárlásnak, amelynek kedvező feltételek melletti finanszírozásáról írt alá megállapodást Felsmann Balázs, a Dataplex ügyvezető igazgatója a CIB Ingatlanlízing Rt. vezetőjével.

A Dataplex Kft., az infokommunikációs infrastruktúra szolgáltatás egyik magyarországi piacvezetője az ügylet keretében megvásárolta a Béres Csoporthoz tartozó Remedin Kft.-től a Budapest nyolcadik kerületében 2,6 ha területen elhelyezkedő Hungária Informatikai és Logisztikai Központot (HILK). Itt működik ugyanis a Dataplex 8.800 négyzetméter területű nagybiztonságú adatforgalmi központja és az a 2.400 négyzetméter területű korszerű irodaház, amelynek bérlői ugyancsak a Dataplex ügyfelei. A HILK ad helyet egy 4.800 négyzetméter területű raktárlogisztikai bázisnak is, amelyet gyógyszeripari cégek bérelnek.

Az ingatlanvásárlással tovább javulnak a Dataplex gazdálkodásának feltételei. Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb adatforgalmi központja 2003-ban egyébként is áttörést ért el a magyar infokommunikációs piacon: a pénzügyi, távközlési, biztosítási és az ipari szektor hazánkban működő vezető vállalatai 2003 decemberében már két és félszer akkora nagybiztonságú infokommunikációs területet vettek igénybe, mint egy évvel ezelőtt, és a 2004. üzleti év kilátásai alapján Felsmann Balázs további látványos növekedéssel számol.

Sem az Európai Unió által a pénzintézetek adatkezelésével szemben megfogalmazott követelmények maradéktalan teljesítése szempontjából, sem a csatlakozást követően régióközpontjukat Budapestre áttelepítő multinacionális vállalatok számára nem áll rendelkezésre ugyanis jelenleg versenyképesebb lehetőség, mint az, hogy Közép-Európa legnagyobb és legjobban felszerelt adatközpontjának szolgáltatásait vegyék igénybe regionális back-up, üzletmenet folytonossági és adattárolási feladataik ellátásához. Ezt felismerve 2003-ban hazai pénzügyi és telekommunikációs vállalatok megkezdték üzlet-kritikus informatikai rendszereik Dataplexbe költöztetését.

A Dataplex Kft. felkészült bérlői 2004. évi igényeinek kielégítésére. A többi között azzal, hogy Magyarországon elsőként megszerezte az ISO 9001-es minőségbiztosítási tanúsítványt az infokommunikációs infrastruktúra-szolgáltatásra, a multinacionális vállalatok igényei miatt ezzel egy időben pedig a brit UKAS intézet (United Kingdom Accreditation Service) önálló igazolását is.

Kulcsszavak: Dataplex +céginfo

Indul a negyedik nagy digitális kaland

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

2024. május 9. 20:55

Machete Video Editor Lite 5.1 Build 44

Az ingyenes Machete Video Editor Lite videószerkesztő programmal videofájlok gyors és egyszerű vágást, összefűzését oldhatjuk meg. Törölhetjük a számunkra felesleges részeket (pl. reklámok), feldarabolhatjuk és az egyes darabokat külön-külön elmenthetjük, eltávolíthatjuk a hangfájlokat a videofájlokból. A segédprogram az AVI, WMV és ASF formátumokat támogatja.

2024. május 9. 20:32

Ultra Adware Killer 10.9.0.0

Az Ultra Adware Killer segítségével Windows rendszerekből tudjuk eltávolítani az adware és rosszindulatú programokat. Kitörli a böngésző felesleges eszköztárait, hirdetéseit, plug-injeit, a böngészőnk átállított keresési szolgáltatását és az elállított kezdőlapokat, a nemkívánatos programokat, a trójaikat, a rootkiteket és a rosszindulatú programok minden egyéb formáját.

2024. május 9. 20:30

Legendás magyar konstruktőrök nyitják meg a School-Computer kiállítást Budapesten

Új helyszínen, a Neumann Társaság Báthori utca 16. alatti székházában mutat be időszaki kiállítást az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány – alapítója, a Neumann Társaság szakmai anyagaira építve – az iskolagépek történetéről. School-Computer – a digitális kultúra megjelenése a közoktatásban a címe a tárlatnak, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával május második felétől október végéig látogatható. A május 17-én, 17 órakor zajló megnyitón a legendás Homelab számítógépek konstruktőrei, Lukács József és Lukács Endre mesélnek a személyi számítógépek hőskoráról. 

2024. május 9. 19:27

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36