Symantec: rekordméretű negyedéves növekedés

forrás Prim Online, 2004. január 23. 09:46
A Symantec nyilvánosságra a 2004. január 2-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit.
A Symantec 494 millió USD-t könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 376 milliójához képest 31 százalékos növekedést jelent. A növekedés mögött a vállalati védelmi terület komoly bevételei és a lakossági terület vártnál jobb eredménye áll.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a harmadik pénzügyi negyedév nettó bevétele 111 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 72 millió dolláros nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,32 dolláros nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedévében a nyereség 0,22 dollár volt.

Ebben a negyedévben a Symantec világméretű vállalati üzletága, amelybe a vállalatvédelem, a vállalati kezelés és a kapcsolódó szolgáltatások tartoznak, a teljes bevétel 51 százalékát hozta. A teljes bevétel 38 százalékát képviselő vállalatvédelmi üzletág az előző évhez képest 17 százalékos növekedést mutat, a vállalati kezelési üzletág a bevétel 11 százalékát képviselve 2 százalékot nőtt, a szolgáltatási üzletág 42 százalékos növekedésével a teljes bevétel 2 százalékát adja. A Symantec lakossági üzletága 55 százalékkal nőtt, és a teljes bevétel 49 százalékát képviseli.

A külföldről származó bevételek a múlt év azonos negyedévéhez képest 40 százalékkal növekedtek, és a harmadik negyedévben az összes bevétel 54 százalékát tették ki. A negyedéves növekedés élén Kanada áll 47 százalékkal, nyomában az európai, közel-keleti és afrikai területtel, ahol 45 százalékos volt a növekedés. Japánban az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 36 százalékos, Ázsia csendes-óceáni területén 24 százalékos, Latin-Amerikában pedig 11 százalékos volt a növekedés. Az Egyesült Államokban 22 százalékos volt a növekedés.

A negyedév kiemelkedő eseményei

  • A Symantec a negyedév folyamán 278, egyenként százezer dollárt meghaladó értékű szerződést kötött a világon, melyek közül 87 értéke meghaladta a 300 000 dollárt, további 13 pedig az 1 millió dollárt.
  • A Symantec többek között az Egyesült Államok légierejével, a H&R Block Inc.-vel, a CIGNA Corporationnel, az Egyesült Államok egyik legnagyobb, befektetői tulajdonban levő munkavállalói segélyszervezetével, a Nicor Gas Companyvel, az egyik legnagyobb amerikai gázforgalmazóval, a Graybar Electric Company Inc.-vel, Amerika vezető híradástechnikai és villamossági termékforgalmazójával, valamint -szállítmányozójával, a PNC Financial Services Group Inc.-vel; az UnumProvident Corporationnel, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság legnagyobb csoportos és egyéni rokkantsági biztosítójával, a Spherion Corporation munkaközvetítő, műszaki és alvállalkozó szolgáltatóval, a Hercules Incorporated nemzetközi vegyipari céggel, a Zurich Financial Servicesszel; és a Development Bank of Singapore-ral, Szingapúr legnagyobb bankjával kötött új vagy kibővített szerződést.
  • A negyedév folyamán a Symantec megjelentette a Symantec Enterprise Security Manager (ESM) 6.0-t. A kimagasló teljesítményű és méretezhetőségű Symantec ESM központilag, önműködően és átfogóan elemzi a szervezetek fontos alkalmazásainak és operációs rendszereinek védelmét.
  • A Symantec bejelentette a Sunnal közös fejlesztésű, iForce nevet viselő, továbbfejlesztett behatolásérzékelő (IDS) berendezést. A nagy sebességű, rugalmasan rendszerbe állítható, hálózati behatolást érzékelő berendezés a Symantec ManHunt 3.0 és a Sun Fire V60x szerverének kombinációjaként 2 gigabites másodpercenkénti sebességig képes monitorozni.
  • A fentieken kívül a Symantec bejelentette felhasználóigép-megfelelési kezdeményezését, amelynek célja a védelmi szabályzat kikényszerítésének előmozdítása a távoli és a mobil felhasználói gépeken. A kezdeményezés részeként a Symantec bemutatta új, felhasználóigép-megfelelési alkalmazásillesztőjét, amellyel a rendszergazdák megakadályozhatják, hogy egy, a szervezet védelmi szabályzatának meg nem felelő számítógép hozzáférhessen a szervezet hálózatához.
Kulcsszavak: +mérleg +céginfo Symantec

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38