Olcsóbb lesz a vezetékes távközlésben az összekapcsolási díj

MTI Sajtóadatbank, 2004. április 15. 10:52
Májustól várhatóan az európai uniós átlag szintjére, a jelenlegi 4 forintról 2 forintra csökkenhet csúcsidőben a vezetékes távközlésben az összekapcsolási díj - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke szerdán Szegeden.

Ha ezt a mérséklést a szolgáltató érvényesíti az áraiban, akkor az előfizetők is jobban járnak - hangsúlyozta Pataki Dániel sajtótájékoztatón. Ismertetése szerint összekapcsolási díjat akkor fizet az egyik szolgáltató a másiknak, ha annak hálózatát igénybe veszi. A hírközlési hatóság idei feladatai közé sorolta az elnök - ugyancsak májusi határidővel - a mobilszám-hordozhatóság megvalósítását. A vezetékes telefont használók az év eleje óta már megtarthatják a hívószámukat más vezetékes szolgáltató választása esetén is. Ezzel a lehetőséggel április elsejéig mintegy 2.300 vállalkozás élt - mondta az NHH elnöke.

Közlése szerint, míg a vezetékes hívószámukat elsősorban a kis- és középvállalkozások viszik magukkal más szolgáltatóhoz, addig a mobilszám-hordozhatóság - az előrejelzések alapján - sokkal nagyobb réteget, az egyéni előfizetőket érinti majd.

A piacelemzés ugyancsak az idei évben elvégzendő feladata a hírközlési hatóságnak. Ezzel kapcsolatban Pataki Dániel úgy fogalmazott: az NHH azt vizsgálja, hogy az ország elektronikus hírközlési piacán lévő társaságok közül van-e valamelyiknek domináns ereje, visszaél-e erőfölényével. Amennyiben ilyet tapasztal a hírközlési hatóság, bizonyos kötelezettségeket ró ki, amelyek fokozzák a versenyhelyzetet, ezáltal az árak további csökkenéséhez vezethetnek - mondta az NHH elnöke.

Kulcsszavak: távközlés NHH

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négyből egy áruhiteles okostelefont vesz - már felújított készüléket is választhat

Egy régóta vágyott felhasználói igényt teljesít a Rejoy.hu azzal, hogy már részletfizetéssel is lehet felújított okostelefont vagy táblagépet vásárolni a piactérről. A Cofidis felmérése szerint az áruhitelre vásárlók közül négyből egy ügyfél okostelefont választ, jellemzően 150-200 ezer forintos értékben.

2024. június 29. 10:09

Díjmentesen kínálja az 5G-élményét a Vodafone

A Vodafone Magyarország 2024.07.03. napjától 60 napig díjmentesen biztosítja az 5G szolgáltatást a lakossági és kisvállalati előfizetéses ügyfeleinek a nyári szezonban, így több mint egymillióan tapasztalhatják meg az ötödik generációs mobilhálózat élményét.

2024. június 28. 20:18

Itt a kisgyerekes szülők új kedvenc alkalmazása, a BabyHello

A nagysikerű, a várandósság időszakát segítő PregHello után már elérhető a kisgyerekekre fókuszáló BabyHello mobilalkalmazás is. Az applikáció a gyermekek első két évével kapcsolatban ad hasznos tanácsokat, információkat. Az ingyenes applikáció már elérhető Androidon és iOS-en.

2024. június 27. 17:42

A Samsung Knox észrevétlenül biztosítja a Galaxy felhasználók adatvédelmét

A felhasználók, vállalkozások és szervezetek kiberbiztonságát fenyegető veszélyek mindennapos jelenségek. A hálózatot, az adatokat és az eszközt egyaránt érintő támadások előfordulása folyamatosan növekszik. Számos formában, például rosszindulatú szoftverek vagy adathalászat képében jelentkezhetnek, amelyeket a felhasználók sokszor nem vagy túl későn vesznek észre. 

2024. június 26. 20:59

A HONOR 200 Pro elérte a DXOMARK csúcskategóriás rangsorának első helyét

A HONOR bejelentette, hogy a frissen megjelent HONOR 200 Pro elnyerte a telefonokról független méréseket és értékeléseket végző DXOMARK elismerését. Az okostelefonok csúcskategóriás rangsorában a HONOR 200 Pro az első helyet szerezte meg, a készülék így remekül szemlélteti a HONOR rendíthetetlen elkötelezettségét az emberközpontú technológia iránt. A HONOR 200 Pro a tekintélyes Gold Display Label és Eye Comfort Label díjakat is elnyerte, amelyek a kiemelkedő kijelzőminőséget és a szemkényelmi funkciókat ismerik el. 

2024. június 26. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40