A Panasonic piacra dobja kéklézeres DVD felvevő készülékét

Milkovits Gábor, 2004. június 23. 23:00
A Matsushita Electric bejelentette, hogy a jövő héten, a Sony után másodikként Japánban forgalomba hozza Blu-ray szabványon alapuló, Panasonic kéklézeres DVD felvevő készülékét.
A gyártó azért választotta az idén nyári időpontot új termékének bevezetésére, hogy kihasználja az augusztus 11-én kezdődő athéni olimpia iránt megmutatkozó felfokozott érdeklődést. Az időeltolódás miatt az ázsiai szigetország tv-nézői többnyire csak késő este nézhetik majd az élő adásokat, amelyeket a japán közszolgálati televízió nagyfelbontású, műholdas digitális technológiával is közvetít. A legtöbb forgalomban lévő digitális képfelvevő alkalmazással ellentétben az új kéklézeres Panasonic készülék képes lesz az ilyen adások 100%-os minőségű visszaadására, miáltal a nézők bármely nekik tetsző időpontban, változatlan képi élmény mellett kísérhetik figyelemmel a sporteseményeket. Az új DVD felvevők ellen egyedül valószínűsíthetően magas áruk szól – a Matsushita ugyan egyelőre nem árulta el a készülékek leendő fogyasztói árát, a Sony tavaly piacra dobott hasonló kéklézeres felvevője azonban ez idő szerint 2745 dollárba kerül.

A kéklézeres DVD technológia a jelenleg alkalmazottnál jóval több adat tárolását teszi lehetővé egy lemezen, a következő generációs DVD alkalmazás címéért azonban egyelőre kétféle formátum verseng egymással. A Sony, a Matsushita, a Philips és több más gyártó által támogatott Blu-ray valamivel előbbre tart, hiszen az új Panasonic készülék már a második ilyen forgalomban lévő megoldás lesz, szakértők szerint azonban az NEC és a Toshiba HD-DVD alkalmazásai a mostani, vörös lézeres technológiával meglévő jobb kompatibilitásuk miatt népszerűbbek lesznek a gyártók és a filmforgalmazók körében.
Kulcsszavak: DVD Panasonic

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Három új 3D nyomtató és több ráadás a FreeDee standján

A FreeDee Kft. az additív gyártás egyik élen járó hazai specialistája. Márkafüggetlen szakértőként számos piacvezető 3D nyomtató és 3D szkenner márkával dolgoznak együtt, így a FreeDee standján idén három új 3D nyomtató is egyszerre debütál! Most lehet majd itthon először élőben megnézni a Markforged FX20 robusztus kompozit nyomtatót, az UltiMaker Factor 4 ipari FDM nyomtatót és a Formlabs Form 4 mSLA nyomtatót is. Emellett látványos SLM fémnyomtatásokra és 3D szkennelés bemutatóra is számíthatnak az Ipar Napjain a 101F (A pavilon) stand látogatói.

2024. május 6. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36