SurfControl: komplett tartalomszűrés Microsoft ISA Server 2004-hez is

forrás Prim Online, 2004. július 13. 17:17
A SurfControl megjelentette webszűrőjének legújabb, Microsoft ISA Server 2004-hez integrált verzóját, mely számos újítást tartalmaz.
Az ISA Server 2004 egy applikációszintű tűzfal, VPN és web cache alkalmazás, melyhez a SurfControl WebFilter for ISA számtalan kiegészítő funkciót nyújt a webtartalom kontrolljára.

A megoldás tartalmazza egyrészről a világ vezető, 6 millió weboldalt tartalmazó URL kategória-adatbázisát, melynek segítségével megkülönböztethető például a http://portál.hu/politika és a http://portál.hu/sport oldal, értelmes statisztikázási és szűrési lehetőséget kínálva. A kimagasló URL-adatbázison túl a VCA mesterséges intelligens kategorizáló motor a még ismeretlen weboldalakat minősíti a tartalmuk szerint. A felhasználók a Microsoft Active Directory címtár alapján könnyen csoportokra oszthatók, és az internet-használati szabályok az egyénekre vagy csoportokra jellemző felhasználási szokások alapján hozhatók létre.

A káros tartalmak (például spyware, online szerencsejáték vagy rasszista weboldalak) elérését cégszinten korlátozva más és más hibaoldalak jelenhetnek meg a felhasználóknál, így érthetően kommunikálva, hogy az oldalhoz miért nem férhetnek hozzá.

A felhasználók csoporttagsága vagy az oldal tartalma szerint a sávszélesség-felhasználásban prioritások állíthatóak be, garantálva, hogy a fontos üzleti tartalom gyorsabban töltődik le, mint a munkavégzéshez kevésbé fontos - például zenei - állományok. Hasonlóképpen idő- vagy mennyiségalapú kvóták is beállíthatóak, meghatározva például, hogy egy adott felhasználói csoport munkaidőben csak bizonyos mennyiségű zenei mp3-at tölthessen le, de ugyanez a csoport mondjuk egy gazdasági rádió mp3-ait korlátlan mennyiségben érhesse el, míg más felhasználókra más szabályok legyenek érvényesek.

Az üzemelés folytonossága érdekében a SurfControl WebFilter teljes ISA tömbre egyszerűen telepíthető, így biztosítva a terhelés megosztását, illetve hardver- vagy szoftverhiba esetén az Internet-elérés folyamatosságát.

Nemes Dániel, a SurfControlt hazánkban képviselő filter:max stratégiai igazgatója elmondta, bár számos SurfControl WebFilter for ISA felhasználójuk jelezte, hogy az ISA Server 2004-re csak később fog átállni, fontos, hogy a legújabb technológia támogatására is fel legyenek készülve. "A SurfControl, mint Microsoft-partner, elsőként hozta ki az E-mail Filter Exchange 2003-hoz való verzióját. Most az ISA Server 2004-hez is elsőként jelentette meg az integrálható verziót, ezzel is bizonyítva, hogy nem csak piac-, hanem technológiai vezető is" - mondta Nemes.
Kulcsszavak: filtermax SurfControl

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38