Közvetlen tv-nézésre alkalmas laptop a Toshibától

Milkovits Gábor, 2004. július 14. 22:04
A Toshiba a jövő héten bemutatja legújabb, Qosmio elnevezésű noteszgépét, amellyel a felhasználók az operációs rendszer beindítása nélkül nézhetik majd a televíziós műsorokat.
A Qosmio az első olyan Toshiba laptop, amely teljes audiovizuális eszköztárral van felszerelve, köztük egy tv-minőségű képet produkáló 15"-es megjelenítővel, DVD meghajtóval, tv-tunerrel és jó minőségű hangszórókkal. Az utóbbi időben már megjelent néhány olyan noteszgép, amelyeken az operációs rendszertől függetlenül lehet DVD filmeket nézni, ám a Toshiba Qosmio lesz az első olyan termék, amelyen a felhasználók a televíziós adásokat is a Windows Media Center szoftver beindítása nélkül élvezhetik majd. Abban az esetben azonban, ha meg kívánják állítani a tv-képet, vagy le szeretnék tölteni a műsorokat a készülék 80 GB-os merevlemezes meghajtójára, kénytelenek lesznek továbbra is igénybe venni a Windows szoftvert.

A Toshiba az első, 15"-es megjelenítővel ellátott modellt augusztusban tervezi forgalomba hozni, Terry Cronin termékmenedzsment-igazgató elmondása szerint 2500 és 2600 dollár közötti áron. A gyártó a jövőben nagyobb képernyős változatok eladását is tervezi a Qosmio laptopból, amely Rob Enderle független elemző szerint valószínűleg a legjobb elérhető noteszgép lesz a piacon.
Kulcsszavak: notebook Toshiba

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55